Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Advertisements

Inovační kurz pro sanitáře
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Lidský faktor v dopravě!
Kurz argumentace a efektivní komunikace pro vedoucí NZP VFN v Praze lektorské zabezpečení: PhDr. Ivana Hospodářová Projekt „Další vzdělávání nelékařského.
Různé role zástupce ředitele školy
Přijímací řízení…? „Víme, koho přijímáme?“ PaedDr. Ivona Futschiková.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
CZ.1.07/3.2.05/
Název projektu: Zajištění individuální podpory Reg. číslo: CZ.1.07/1.2.31/ Pedagogicko psychologická poradna Plzeň, Částkova 78, Plzeň Práce.
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Náročné životní situace
Konflikty uvnitř interdisciplinárního týmu Proč vznikají a co se s nimi dá dělat Mgr. Radka Alexandrová Psycholožka DLBsH Rajhrad.
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
Regulace úzkosti ve sportu
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Stres Petr Machala. anglicky stress = napětí, namáhání, tlak jedinec je vystaven mimořádným podmínkám následné obranné reakce mají za cíl zachování vnitřní.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVb Anotace: Seznámit žáky se základy zdravého životního.
Klára Šeďová, Jiří Zounek. Podporovaný Grantovou agenturou ČR Metodologie kvalitativně kvantitativní: 1. Fáze kvalitativní – sběr dat prostřednictvím.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
Rizika poškození zdraví dětí spojená se školní zátěží
Pedagogické poradenství ve výchovně vzdělávacím procesu etopedie, poradenství ve vztahu k sociální práci, k intervenci.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Adaptační kurz-PHF VŠE-25/8/20031 ADAPTACE na VŠ (E) nemusí být jen LEGRACE   Škola  Život mimo 
Psychologické aspekty zdraví
Ivana Petriková, Tomáš Vebr
Vyrušování, neposlušnost a odmítání spolupráce
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
ABSTRAKT příspěvku (sdělení) Název příspěvku: Psychologické charakteristiky učitelů ve vztahu k jejich profesi a hodnocení výkonu pedagogické práce Autor:
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
Dnes ty mně, zítra já tobě!
Intervenční programy, poradny podpory zdraví
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
PSYCHOLOGIE ZÁTĚŽE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu.
Zátěž a rizika povolání a optimismus učitele
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Společenské aspekty bezpečnosti Téma 6
Nadaní na gymnáziích Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 1.
Stres a jeho zvládání.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Duševní hygiena.
Prevence syndromu vyhoření Mgr. Zuzana Faldýnová
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ochranou osobních dat jiných chráníte před potížemi sebe
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Syndrom vyhoření a vzdělávání v sociální práci v pregraduálním studiu
Jak zvládat zlost a agresivitu
Prezentační a komunikační dovednosti
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Transkript prezentace:

Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to… Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc… Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…

Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů Cílem kurzu je rozvíjet dovednosti pedagogů v oblasti prevence a zvládání stresu. Učitelé si uvědomí vlastní zdroje stresu a svoje reakce při stresové zátěži. Učitelské povolání patří ve vztahu ke stresu a nebezpečí projevu syndromu vyhoření k nejrizikovějším. Dochází ke snížení výkonnosti a motivace, vyskytují se různé zdravotní potíže. Cílem kurzu je rozvíjet psychickou odolnost pedagogů a jejich schopnost zvládat náročné situace, naučit je posilovat svou odolnost vůči stresu pomocí zdravého životního stylu a relaxačních technik. Pedagogové budou mít možnost vytvořit si svůj individuální plán prevence stresu. Popis vzdělávacího programu  

Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů I. Co je stres. Projevy, příčiny, druhy stresu; strategie zvládání stresu; individuální příčiny stresu. II. Řešení stresové situace. Jak vhodně reagovat. Přístup k řešení problémů a plnění úkolů jako prevence chronického stresu. Pro-aktivní a re-aktivní životní postoj; nutnost změny myšlenkových a pocitových vzorců. III. Syndrom vyhoření. Příčiny, projevy. Prevence syndromu vyhoření. Pracovní typy A/B a co je stresuje. IV. Relaxační techniky. Postupná relaxace; relaxace s hudbou; malování prstovými barvami; rychlé relaxační techniky… V. Individuální plán prevence stresu 2. Podrobný obsah výuky  

Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů CENA ZA STUDIUM: člen ČMOS PŠ 900 Kč ostatní 1 600Kč HODINOVÁ DOTACE: 8 vyučovacích hodin. LEKTOR: Mgr. Jiří Sixta Má za sebou dlouholetou lektorskou činnost v oblasti komunikačních a sociálních dovedností, řešení konfliktů a asertivity. Pracoval mj. v Pedagogicko psychologické poradně Středočeského kraje, je lektorem ve specializačním studiu Prevence sociálně patologických jevů ve Vzdělávacím institutu Středočeského kraje, v Pedagogicko-psychologické poradně pro Prahu 1, 2, 4. 4. Cena kurzu a lektoři  

Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to… Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Prevence stresu a syndromu vyhoření pedagogů Těšíme se na Vás Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…