ORP a NNO Petr Holý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Finanční možností svépomocných skupin
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Strategie rozvoje NNO v kraji Vysočina Obsah: Pojem NNO Analýza NNO Strategie rozvoje NNO Krajská Konference NNO.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Pracovní skupina Lidské zdroje a vysoké školy Ing. Irena Ptáčková.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
NNO partner pro rozvoj kraje
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

ORP a NNO Petr Holý

ORP a NNO ORP Z. o podpoře regionálního rozvoje v §13a stanovuje, že ORP zajišťují dílčí úkoly spojené s procesem podpory regionálního rozvoje a poskytují součinnost při přípravě a realizaci SRR a PRK §3 vyjmenovává oblasti regionálního rozvoje: d) cestovní ruch f) tělovýchova, sport, kultura a památková péče g) občanská vybavenost a zařízení pro sport, mládež a volnočasové aktivity h) rozvoj sociálních služeb j) ochrana ŽP n) cíle v PRK 2.1.2019

NNO NNO Občanská sdružení a jejich organizační jednotky (z.83/1990) Obecně prospěšné společnosti (z.248/1995) Církevní právnické osoby (z.3/2002) Nadace a Nadační fondy (z.227/1997) 2.1.2019

ΣNNO - KOUS KOUS Je tvořen zástupci NNO na úrovni kraje KOUS má své zástupce také v některých komisích rady kraje, Radě pro RLZ, monitorovacím výboru pro rozdělování prostředků EU na úrovni kraje, poradním sboru NPÚ, Radě vlády pro NNO a jejím Výboru pro regiony, MV OPVK pro GS kraje, PS VRR pro MA 21… Členové KOUS se schází cca 1xměsíčně Informace zveřejňují na www.kous.cz 2.1.2019

Činnosti KOUSu KOUS přijímá stanoviska k rozvoji NNO v regionu (připomínkuje a vydává stanoviska k Fondu Vysočiny, k Programu rozvoje kraje Vysočina a k dalším strategickým dokumentům pro regionální rozvoj) jedná s krajskou reprezentací o rozvoji NNO spolupracuje v otázkách společných pro NNO - zejména s odbory krajského úřadu volí zástupce NNO za kraj Vysočina pro případné další instituce: monitorování fondů EU, komise na úrovni NUTS 2, apod. svolává a připravuje krajské konference NNO a předkládá zprávu o své činnosti následující konferenci NNO kraje Vysočina předkládá podněty pro společné projekty NNO 2.1.2019

Činnosti KOUSu Zástupci sekcí spolupracují zejména s příslušným odborem krajského úřadu a komisemi rady kraje rozesílají informace z jednání Koordinačního uskupení svolávají a připravují oborové krajské schůzky, semináře, konference NNO umožňují vytvářet pracovní skupiny k tématům vlastní a spravují veřejný adresář aktivních NNO v dané oblasti přijímá a předává informace z kraje či z úrovně ČR mezi své oborové NNO 2.1.2019

Vize NNS kraje Vysočina Neziskový sektor kraje Vysočina je zdravě fungující organismus pružně reagující na potřeby obyvatel kraje sebevědomým a respektovaným partnerem pro veřejnou i podnikatelskou sféru vyhledáván pro svoji profesionalitu, efektivitu a kvalitu služeb nabízí možnost smysluplného uplatnění. 2.1.2019

Kraj PS kraje pro NNO Je tvořena zástupci jednotlivých odborů krajského úřadu, kteří spolupracují s NNO V každém roce skupina sestavuje Plán činnosti Setkání slouží především k výměně informací a plánování meziodborové spolupráce Má vlastní tematickou stránku na www kraje www.kr-vysocina.cz/www/nno 2.1.2019

ORP - Strategie spolupráce Vel Mez Součástí strategie města Třebíč Asi ne Polná Ne Jihlava Chotěboř Jen pro sociální NNO - KPSS Humpolec 2.1.2019

ORP - Odpovědná osoba Vel Mez Pro sportovní 1 osoba a zbytek 1 osoba (2) Třebíč Koordinátor MA 21 Polná Sekretariát starosty Jihlava Chotěboř Ano Humpolec Ne 2.1.2019

ORP - Pravidelná setkání s NNO Vel Mez 1x ročně – listopad – 30 dní Třebíč 3x ročně (grant sys., vedení města s partnery ZM) Polná 1x ročně starosta se spolky Jihlava 1x – 3x ročně (Fórum ZM…) Chotěboř Jen v sociální oblasti v komisi rady města Humpolec Ne 2.1.2019

ORP - Adresář NNO Vel Mez Neúplný adresář (jen sport) Třebíč Ano na internetu Polná Ano – seznam místních spolků na internetu Jihlava Chotěboř Ano? Humpolec Ne 2.1.2019

ORP - Problémy s NNO Vel Mez Finanční zdroje Třebíč Grantový systém Polná Průběžně Jihlava Ne Chotěboř Humpolec 2.1.2019

ORP - Příklad dobré spolupráce s NNO Vel Mez Stacionář charity (ROP) Třebíč 5 kampaní během roku, grantový systém města Polná Děkanství (zpřístupnění kostela) Jihlava Kampaně, adventní charitativní bazárek, akce zdravotní prevence Chotěboř Psychosociální poradna, služby pro ZdP Humpolec Grantový program města, pomoc při získávání dotací (sport), půjčky! 2.1.2019

ORP – Uspořádat setkání s NNO? Vel Mez Třebíč Ano - Jak zapojovat veřejnost Polná Ne Jihlava Chotěboř Ano Humpolec 2.1.2019

ORP - Pomoc kraje Vel Mez Třebíč Třebíč Finanční zdroje, sdílení dobré praxe, kontakty na odborníky pro kampaně, databáze… Polná Seznam akcí, informování Jihlava Databázi NNO Chotěboř Zdroje financování Humpolec ? 2.1.2019

ORP - Prostor pro vlastní vyjádření 2.1.2019