ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Advertisements

VALNÁ HROMADA AVOŠ 15. duben 2014
k ukončení projektu 12 vyšších odborných škol zdravotnických
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ dne 29. dubna Kontrola usnesení poslední valné hromady Zpráva o činnosti -složení KV AVOŠ -členská základna -přehled nejdůležitějších.
Podpora odborného vzdělávání MŠMT - září Vzdělávací nabídka v. požadavky trhu práce -zpětná vazba má dlouhý časový posun -předvídání ekonomického.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna NÁVRH USNESENÍ VALNÉ HROMADY AVOŠ VH schvaluje zprávu o činnosti za rok VH schvaluje zprávu dozorčí rady.
VALNÁ HROMADA AVOŠ 23. dubna Priority KV AVOŠ Důraz na : Aktivní spolupráci KV AVOŠ s UZS ČR,NUV a odborem pro VOV a další vzdělávání MŠMT Pokračování.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Obnova vozového parku v České republice
Zdravotnická sekce v rámci Asociace vyšších odborných škol ________________________________________ Valná hromada AVOŠ 20. dubna 2010 _______________________________________.
Praha 20.dubna 2010 Přehled o činnosti sekce technických VOŠ sdružených v AVOŠ Jiří Homolka Valná hromada AVOŠ – 20. duben 2010 Osnova: Sekce technických.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
1 Národní kulatý stůl k problematice vyššího odborného vzdělávání Praha, 25. únor 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118.
Asociace Ředitelů Zdravotnických Škol České republiky 10. dubna 2012 ______________________________ SZŠ a VOŠ zdravotnická Praha, 5. května JARNÍ SEMINÁŘ.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 12. dubna  Kontrola usnesení Valné hromady AVOŠ z 20. dubna 2010  Priority KV AVOŠ na školní rok 2010/2011.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna Kontrola usnesení poslední Valné hromady AVOŠ Zpráva o činnosti - složení Koordinačního výboru AVOŠ - členská základna.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
VALNÁ HROMADA AVOŠ 19. dubna Priority KV AVOŠ Důraz na užší spolupráci členů KV AVOŠ – vedoucích sekcí, se školami podle oborového zaměření v průběhu.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
KONFERENCE AŘG ČR PŘEROV-3. DUBNA – 5. DUBNA 2013.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Novinky ve specializačním vzdělávání
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
Financování regionálního školství
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
VALNÁ HROMADA AVOŠ 14. duben 2015
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Valná hromada Asociace vyšších odborných škol, AVOŠ Praha, 14. duben 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1.
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Aktuální informace (pro RK vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací) Mgr. F. Dobšík (30. duben 2013)
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Pohled zaměstnavatelů na současný systém OV Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2016
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Cesta k uplatnění na trhu práce
Příklad dobré praxe – Erasmus+
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Seminář P-KAP a EQAVET k Vyšším odborným školám Ing
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2017 Ing. Markéta Pražmová VALNÁ HROMADA ASOCIACE VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL ČR Praha, 17. dubna 2018

Stručná rekapitulace důležitých událostí za uplynulý rok…

Realizace usnesení VH z dubna 2017 Iniciativně připravovat jednání s kompetentními zástupci VŠ k nalezení oboustranně výhodných parametrů k prostupnosti Podat informace vedení AVOŠ o navázání spolupráce s VŠ Příklady spolupracujících škol – nově VOŠ Uherské Hradiště (dvě varianty řešení) Aktivní zapojení škol do Výzvy VOŠ

Přehled spolupracujících VOŠ s VŠ ZEM 3 Tábor, Mělník, Hořice ZDRAV 4 Plzeň – Karlovarská, Praha 1, Praha 2, Praha 4 HUM 6 VOŠS Ostrava, Brno - Kotlářská, Březnice, Brno – umění a designu, Turnov, Praha 3 – Hollarova TECH 10 Volyně, České Budějovice, Sezimovo Ústí, Ledeč n. S., Štětí, Varnsdorf, Čáslav, Praha 9, Praha 1 – Masná, Olomouc EKO VOŠ cestovního ruchu České Budějovice, Poděbrady, Praha 2 - Podskalská, Jablonec nad Nisou, Uherské Hradiště, Klatovy, Mladá Boleslav, Havířov, PB – Praha 7,

Vyhlášení Výzvy VOŠ v rámci OP VVV 5 aktivit projektu 5 odborných oblastí EKO, TECH, ZDRAV, HUM, SOC-PED) Zklamání – účast malého počtu žadatelů-z každé odborné oblasti Ze 110 členských škol – zájem o aktivní účast (pouze 6 žadatelů a malý počet aktivních spolupracujících partnerů v každé odborné oblasti projektu ) Všechny projekty byly doporučeny KV AVOŠ , NUV, sekcí MŠMT pro VOŠ i VŠ k realizaci Hodnotící komise vybrala 5 žadatelů Aktuální stav průběhu projektu – jaro 2018

Významné změny v oblasti VOŠ zdravotnických PhDr. Zoubková nově zastupuje sekci ZDRAV na jednáních o struktuře zdravotnických povoláních na MZd (shoda ve vymezení pozic dětská sestra, masér, zubní technik, zatím není dořešena praktická sestra a laborant) Změny se promítly i v Nařízení vlády o soustavě oborů vzdělání Nově zařazeny obory vzdělání Praktická sestra, Diplomovaná dětská sestra a Masér ve zdravotnictví (Zdravotnický asistent a Diplomovaný zdravotnický záchranář jako dobíhající studium)

Iniciativa prezidenta UZS ČR Zahájení pravidelných jednání s novým ministrem školství Příprava podkladů pro pravidelná jednání – tzv. Opatření v oblasti VOV pro rok 2018 a návrhy novely zákona a vyhlášek -změna výše normativů na studenta denní VOŠ a studentů v ostatních formách studia - změna vyhlášky č. 10/2005 Sb., část třetí - úplata za vzdělání, § 14 a 15 - § 102 odst. 4 školského zákona – povinnost účasti odborníka z praxe při absolutoriu – změna na základě poslaneckého návrhu příslib jednání s MPSV o vyrovnání platových tarifů pro absolventa VOŠ ( DiS) s absolventem Bc programů VŠ

Jednání předsedkyně o detailech financování VOV po zahájení reformy financování RgŠ Změna od 1.9.2018 – s platností od 1.1.2019 Každý kraj dostane cíleně republikový normativ ve výši 100 %, který bude MŠMT sledován Před touto změnou bude MŠMT jednat s kraji , soukromými a církevními školami o dosavadním způsobu rozdělování celorepublikových normativů; v každém kraji je jiná výše financování VOŠ, vznikají nerovné podmínky v rámci ČR Školné doposud slouží krajům jako argument v případě, že mají nedostatek peněz pro VOŠ

Gaudeamus Praha 2018 Účast AVOŠ poprvé v historii existence VOŠ. Cíl – oslovit účastníky veletrhu - studenty, pedag. pracovníky, výchovné poradce…) s tímto segmentem terciárního vzdělávání , jeho odlišnostmi a možnostmi uplatnění absolventů… Místopředseda AVOŠ – prezentoval pro výchovné poradce základní atributy VOV a zdůraznil význam absolventů pro trh práce. Předsedkyně oslovila vedení organizátorů veletrhu MP Soft – příslib vytvoření cenově výhodných podmínek do budoucna pro členské školy AVOŠ Vedení AVOŠ doporučuje členským školám iniciovat jednání s výchovnými poradci středních škol ve svých krajích a připravit se na účast v roce 2018 KV AVOŠ navrhuje vytvořit prezentační stánky podle sekcí AVOŠ

Členská základna AVOŠ Sekce AVOŠ, počty členských škol v sekcích ZDRAV – 30 EKO – 30 HUM – 26 TECH – 18 ZEM – 7 111

Ing. Markéta Pražmová předsedkyně Asociace vyšších odborných škol ČR Děkuji za pozornost. Ing. Markéta Pražmová předsedkyně Asociace vyšších odborných škol ČR