Třída 3.A 13. hodina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:Fyzika Ročník:8. ročník Klíčová slova:Tepelná výměna Autor:Mgr.
Advertisements

Vedení tepla (kondukce)
Vnitřní energie těles Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_09 Název materiáluTání a tuhnutí.
TUHNUTÍ. TÁNÍ – opakování a) Je přeměna pevné látky na látku kapalnou. b) Probíhá při teplotě tání (u krystalické látky). c) Těleso teplo přijímá. d)
Tepelné motory. Struktura prezentace úvod pokus otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
První termodynamický zákon a jeho aplikace na děje s ideálním plynem.
Vodivost polovodičů. Polovodiče 4 látky, které vedou proud pouze za určitých podmínek 4 jejich odpor při malém zvýšení teploty významně klesá (např. Ge,
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_11_F9_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Elektromagnetické zařízení Základní škola Libina,
T EPELNÁ VÝMĚNA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Vztah dřeva k vodě VY_32_INOVACE_28_ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák TERMOCHEMICKÉ REAKCE Lavoisier Laplace Hess Hoření, spalování Tepelná elektrárna.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Jordánová Marcela Název prezentace (DUMu): 2. Teplotní stupnice - převody, teplo a 1. termodynamický zákon Název.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Najdi „černou ovci“ voda šampón benzín med led limonáda olej.
Vytápění Účinnost spalování. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k naučení nového učiva. Teplo Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena Vzdělávací.
ŠÍŘENÍ TEPLA. a) VEDENÍM = dotykem těles (teplo se přenáší přes atomy). Nastává mezi dvěma dotýkajícími se tělesy nebo částmi téhož tělesa, které mají.
ZMĚNY SKUPENSTVÍ látka složená s týchž částic se může vyskytovat ve skupenství pevném, kapalném a plynném skupenství látky se liší vzdálenostmi mezi částicemi.
V LASTNOSTI PLYNŮ Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Termika – Fotovoltaika
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_12.
Elektrické vodiče a izolanty
Vedení elektrického proudu v látkách
Základy rovnovážné termodynamiky
Tání a tuhnutí Tání je děj, při kterém se pevná látka mění v kapalinu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Snížení nákladů na vytápění budov
Znečištění ovzduší Obr. 1
TEPLO.
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
VY_32_INOVACE_17_Trávicí soustava 2. část
TÁNÍ.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Teplo Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
1. Základy termiky, teplo, teplota, vnitřní energie
NÁZEV ŠKOLY: 2. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, RAKOVNÍK, HUSOVO NÁMĚSTÍ 3
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Elektrické spotřebiče, vodiče, nevodiče
Teplo.
zpracovaný v rámci projektu
Tepelná kapacita tělesa
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
Výpočet tepla VY_32_INOVACE_20_Výpočet tepla Autor: Pavlína Čermáková
Kalorimetrie měření tepla
KALORIMETRICKÁ ROVNICE
VNITŘNÍ ENERGIE TĚLESA
Speciální teorie relativity
Oceány a moře.
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
Změny skupenství Výpar, var, kapalnění
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Kde najdu informaci o teplotě tání a varu různých látek?
Třída 3.A 14. hodina.
Třída 3.A 17. hodina.
TÁNÍ A TUHNUTÍ.
Základy chemických technologií
Chemická termodynamika (učebnice str. 86 – 96)
Člověk a technika – TEPELNÉ STROJE
Molekulová fyzika Šíření tepla.
Třída 3.B 15. hodina.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Tepelné záření TÉMATICKÝ CELEK: Energie.
MOLEKULOVÁ FYZIKA A TERMODYNAMIKA
ŠÍŘENÍ TEPLA (zapni zvuk)
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Třída 3.A 13. hodina

Vnitřní energie Celková pohybová energie všech částic v tělese je součástí vnitřní energie tělesa. Například třením, nebo deformací, obecněji konáním práce se vnitřní energie zvětšuje a tím se zvětšuje i teplota – těleso se zahřívá.

Vedení tepla

Teplo je formou energie Teplo je formou energie. Dodání této energie tělesu se projevuje navenek zvýšením teploty a uvnitř tělesa zvýšením jeho vnitřní energie, tedy pohybu částic. Vedení tepla probíhá tak, že v místě s vyšší vnitřní energií (teplotou) částice tělesa narážejí do okolních a postupně tak dochází k zvyšování vnitřní energie i v místech, která přímo zahřívána nejsou.

Tepelný vodič Látky, které snadno vedou teplo. Např. kov Tepelný vodič Látky, které snadno vedou teplo. Např. kov. Tepelný izolant Látky u kterých vedení tepla probíhá pomalu. (Vzduch, suché dřevo, polystyren, vata, peří…).