Jak (ne)má vypadat prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nástroj pro prezentace
Advertisements

E-learningová podpora výuky CAD na FAST VUT v Brně
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Nástroj pro prezentace
Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Tvorba snímků v PowerPointu
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
3MA381 PowerPoint - seznámení
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Vytváření prezentace v PowerPointu
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Tvorba PowerPointové prezentace
Obhajoba maturitní práce
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008
Zásady práce s prezentacemi
UČITEL 3. TISÍCILETÍ – ZVÝŠENÍ KOMPETENCÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ NA JABLUNKOVSKU TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSíly a jejich.
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název prezentace Autor prezentace Základní škola Blovice Družstevní Blovice.
Prezentace.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.3 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor - odstavec Typ: DUM - kombinovaný.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Zásady tvorby prezentace
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
Metodika prezentace předobhajoby a vlastní obhajoby diplomové práce
Zásady tvorby prezentací Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Pavel Broža Datum: Cílové ročníky: 6. a 7.
DRP - prezentace Zásady, rady, typy, … 1DRP - prezentace/ Zásady, rady, typy,...
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Jméno Příjmení 2015 Název práce Gymnázium, Nový Bydžov, Komenského 77.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Book Creator Co se všechno naučíme??? Jak vytvořit elektronickou.
Název maturitní práce Jméno autora práce, ročník Jméno vedoucího a oponenta Logo školy.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
Co se všechno naučíme??? Obtékání textu
Množina bodů dané vlastnosti
Tvorba PowerPointové prezentace
Nástroj pro prezentace
Management Tvorba prezentací ppt.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Rozložení nadpisu Podnadpis.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Název posteru [velikost 48, písmo Arial Bold]
Testovací prezentace pro účely odladění šablony
Jak si připravit prezentaci
Příklady použití, doporučená nastavení
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu podnadpis.
Příklady použití, doporučená nastavení
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu podnadpis.
Příklady použití, doporučená nastavení
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Transkript prezentace:

Jak (ne)má vypadat prezentace Hana Tritová

Co je špatně V prezentaci neuvádíme celé věty. Posluchači by si pak mohli text na slajdu přečíst a zvládnou to rychleji než její autor, který by ji předčítal nahlas. Navíc to vede k tomu, že hlas autora, který může občas dodat něco navíc, rozptyluje posluchače od čtení, a ten pak dostatečně nevnímá ani text prezentace ani to, co slyší od jejího autora.

Co je špatně Předčítání textu Obrázky pod textem, rozptylující pozadí textu Přílišná pestrost animací (přechody mezi slajdy, načítání jednotlivých bodů)

Co je špatně Příliš mnoho informací na jednom slajdu Snaha, aby se do něj vešlo vše Vede k nečitelnosti Postupně se zmenšuje písmo podle množství využitých řádek Výsledek je takový, že v zadních řadách není možné přečíst nic, někdy není možné text přečíst dokonce ani v těch prvních Navíc, velké množství informací nezaručuje kvalitu Ještě přidáme obrázek pod text A pro ilustraci dodáme dalších pár odrážek První Druhá Třetí Čtvrtá Pátá

Jak správně Stručně „osnova“ pro autora Rovnoměrné rozložení informací Možné uvést úkoly, odkazy, obrázky Nejprve vysvětlující obrázek, pak teprve text Možné mít podpůrný text na papíře Na závěr – zdroje!

Vzor: Měření vitální kapacity plic Vitální kapacita plic (nebo „co to je“) Jak na to https://www.youtube.com/watch?v=RYMX8aygwc0

Zdroje www.youtube.com Rauner a kol.: Fyzika 6, učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia