Ahoj Skupina Unipetrol Lidé • Růst • Dokonalost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní technologická platforma pro udržitelnou chemii
Advertisements

Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Ruská federace x WTO a OECD
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
G7, a.s. Litvínov Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Martin Růžička Úsek výzkumu a vývoje.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Marketingový plán podniku
Profil společnosti Nový Dvůr
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Čerpání evropských dotací
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Představení aktivit Skupiny MOL v České republice
Transkript prezentace:

ahoj Skupina Unipetrol Lidé • Růst • Dokonalost

Výrobní podniky: Unipetrol RPA, Paramo, Spolana Skupina Unipetrol Nejvýznamnější rafinérská a petrochemická skupina v České republice a přední hráč na středoevropském trhu Výrobní podniky: Unipetrol RPA, Paramo, Spolana Od 2005 součástí PKN Orlen – největší rafinérské a petrochemické skupiny ve střední Evropě PKN Orlen vlastní 94 % akcií 2 rafinérie – Litvínov a Kralupy nad Vltavou - s roční konverzní kapacitou 8,7 milionu tun ropy Petrochemické jednotky plně integrovány s litvínovskou rafinérií Etylenová jednotka – roční kapacita 544 tisíc tun 3 polymerové jednotky - roční kapacita 595 tisíc tun Maloobchodní distribuce paliv: síť 402 čerpacích stanic Benzina Největší sít v ČR Široká škála přepravních služeb (Petrotrans a Unipetrol Doprava) Téměř 4 500 zaměstnanců Výsledky v roce 2017 - tržby 122,5 mld., zisk 8,7 mld., investice 7,5 mld.

Příznivá tržní situace na hlavních trzích ahoj Unipetrol má dobrou pozici pro to, aby prosperoval v prostředí ovlivněném novými trendy Silná pozice v odvětví Dobře rozvinutý VaV Jeden z 5 nejintegrovanějších petrochemických komplexů v Evropě* Největší síť čerpacích stanic v České republice 2 výzkumné ústavy Více než 100 zaměstnanců VaV, univerzitní centrum přímo v areálu Příznivá tržní situace na hlavních trzích Tým zaměstnanců s vysokým potenciálem Klíčové trhy dosahují dobré úrovně hospodářského růstu se solidními střednědobými výhledy Úspěšná regulatorní opatření vedla k poklesu šedé zóny v České republice Unikátní odborníci na technologii a inovace 4500 lidí, 14 národností *Zdroj: IHS CERA a Nexant

Zvýšení výroby propylenu v Kralupech o 15 kt/rok Hlavní investiční projekty v oblasti výroby – současnost a plány Navýšení kapacity výroby vysokohustotního polyetylenu - nová jednotka PE3 v provozu od roku 2019 Zvýšení výroby propylenu v Kralupech o 15 kt/rok Zvýšení kapacity polypropylenové jednotky o více než 25 kt/rok Revitalizace jednotky POX – zajištění výroby vodíku a vysoké kapacity zpracování tmavé hmoty v Litvínově Zvýšení konverze tmavé hmoty optimalizací tandemu jednotek visbreaking (VBU) a parciální oxidace (POX), zásadní zlepšení provozu vakuové kolony Výstavba nového energobloku v Litvínově – spuštění plánováno v roce 2020 Rozvoj Spolany - spuštění provozu nové granulační linky síranu amonného Instalace 4 nových pyrolýzních pecí - po mimořádné události z 13.8. 2015

Technologicky komplexní investice Investiční projekt nové polyetylenové jednotky PE3 je klíčovým milníkem pro budoucnost Unipetrolu 2018: plánované dokončení Technologicky komplexní investice Největší investice do české petrochemie - více než 8,5 mld. Kč Obrovský rozsah projektu: cca. 2 mil. odpracovaných hodin, 4000 tun oceli, 750 km kabelů Významná změna našeho byznysu Jedno z nejmodernějších zařízení svého druhu v Evropě Technologie pro výrobu širokého spektra bimodálních produktů Umožní celkovou optimalizaci petrochemického portfolia PE3 přinese konkurenční výhody plynoucí z technologické inovace a zkušeností, které společnost v průběhu realizace projektu získá

Nová polyetylenová jednotka PE3 - klíčový milník pro budoucnost Unipetrolu

TKANÉ A PLETENÉ PRODUKTY, SPECIALITY PE3 - široké portfolio produktů špičkové kvality Technologie pro výrobu vysokohustotního polyetylenu (HDPE) Licence od společnosti INEOS Přírodní linka (270 kt/rok), černá linka (100 kt/rok) Speciální bimodální a chromoxidové typy polyetylenu Modifikace polyetylenu: VSTŘIKOVANÉ PRODUKTY VYFUKOVANÉ PRODUKTY TRUBKY TKANÉ A PLETENÉ PRODUKTY, SPECIALITY

Bezpečný, spolehlivý a efektivní provoz šetrný k životnímu prostředí Unipetrol bude i nadále udržovat vysokou úroveň ochrany životního prostředí Ochrana životního prostředí Plnění nových předpisů z oblasti ochrany životního prostředí Snižování dopadu na životní prostředí a zvyšování povědomí o ochraně životního prostředí Pokračování sanačních prací Zvyšování energetické účinnosti Bezpečný, spolehlivý a efektivní provoz šetrný k životnímu prostředí

Všichni další zaměstnanci Spolupráce s externími partnery Rozvoj výzkumného a inovačního potenciálu skupiny Unipetrol Vlastní výzkumné týmy Všichni další zaměstnanci Spolupráce s externími partnery Unipetrol již má silný tým odborníků v rámci PIB v Brně a v UniCRE v Litvínově Pokračující silná podpora projektů Unipetrolu orientovaných na vývoj Získávání nápadů od všech zaměstnanců, bez ohledu na pracovní pozici a oblast práce Zdokonalení kanálů pro sdílení nápadů pomocí adekvátních, snadno použitelných nástrojů a motivačního systému Aktivní navazování spolupráce s akademickými, firemními i individuálními partnery Rozvoj společných technických a podnikatelských projektů, případně získávání vhodných řešení

VZDĚLÁVÁNÍ Nadace Unipetrol Rozvoj zaměstnanců Investice do budoucnosti Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol v Litvínově Nadace Unipetrol Podpora vzdělávání poskytováním grantů & stipendií Bakalářské a magisterské studium přímo v areálu Chempark Záluží VZDĚLÁVÁNÍ Rozvoj zaměstnanců Spolupráce se středními a vysokými školami Praktické i teoretické zaškolení nových zaměstnanců a další rozvoj stávajících zaměstnanců Program pro rozvoj zájmu o vědu – Zažij Chemii, veletrhy, exkurze, festivaly vědy

Podzim 2017: vyplaceno na stipendiích 1 520 000 Kč celkem 40 studentům Nadace Unipetrol Založení: prosinec 2016 Podzim 2017: vyplaceno na stipendiích 1 520 000 Kč celkem 40 studentům 22 středoškoláků a 18 vysokoškoláků Březen 2018: vyplacení grantů pro střední školy 2 700 000 Kč na vědecké projekty

Dosáhne dobrých finančních výsledků ahoj Unipetrol v letech 2017-2018 ... Dosáhne dobrých finančních výsledků Kumulovaná EBITDA LIFO 19,7 mld. Kč Dokončí investiční projekt PE3 Rozvojová investice > 8,5 mld. Kč Zvýší efektivitu výrobního provozu Průměrné využití rafinérských kapacit 87 % Vybuduje silnější maloobchodní síť Více než 400 čerpacích stanic Zachová výplatu dividendy a stabilní finanční pozici Systematický růst dividendy na akcii

Děkuji za pozornost