VAŠE VOLBA MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení na střední školy
Advertisements

Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2013 / 2014 Informace pro rodiče vycházejících žáků.
Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
Transplantace a senioři Světový den ledvin Ondřej Viklický Klinika nefrologie IKEM.
Nastup na Stredni Skolu Jak si zaregistrovat vasi dite  Registrace je povinna, aby deti delali 2009 Kent zkousky.  Pro deti ktere se narodili.
CO JE POSLÁNÍM REGISTRU ?
Informace pro studenty
Přihláška na MU: služby pro váš komfort Pět vlastností moderní přihlášky …
Koordinační středisko transplantací, Praha
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
SPOLEČNĚ PROTI LEUKÉMII
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Město Roztoky, Nám. 5 května 2, Roztoky, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokV malé zasedací místnosti.
TRANSPLANTACE LEDVIN.
PROCES KOORDINACE ODBĚRU ORGÁNŮ
k přijímacímu řízení pro školní rok
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
2015/2016.  výuka volby povolání v 8. a 9. ročníku  návštěva IPS při ÚP ve Žďáře n. S.
Volba povolání pro školní rok 2015/ 2016
PŘIHLÁŠKA NA STŘEDNÍ ŠKOLU
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
AMBULANCE – PODSTATNÁ ČÁST KLINIKY PRACOVNÍHO LÉKAŘSTVÍ
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Prezentační seminář Asociace Univerzit třetího věku 19. – , Plzeň doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. akademický ředitel Univerzita třetího věku Vysoká.
DNA bankování pro lékařský výzkum „informovaný souhlas“ OLG FN Brno.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_470.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
HIV TESTOVACÍ POLITIKA; VÝSLEDKY HIV SURVEILLANCE U IDU´s ČR 1985 – duben 2007 RNDr.M.Brůčková, CSc. Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Transplantace orgánů, kostní dřeně a registry
Klubový zpravodaj. Obsah Co se tento měsíc stalo Novinky v klubu Naši členové + body Vaše inzerce Soutěž Poplatky Chat Co nás čeká… Překvapení na závěr.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Přijímací řízení na SŠ. Důležité termíny Do – kritéria přijetí na umělecké školy na internetu Do – přihlášky na umělecké obory Do 31.
Přijímací řízení 2013 Gymnázium Ostrov
MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství
Český registr dárců krvetvorných buněk
Celostátní setkání pacientů 18. října 2013 LYMFOM HELP, o.s.
Epidemiologie, dědičné riziko, možnosti genetického testování a prevence MUDr. Marie Navrátilová, PhD. Oddělení epidemiologie a genetiky nádorů, Masarykův.
Dárcovství krvetvorných buněk
SPOJENCI sbírkového projektu POMOZTE DĚTEM! Kateřina Tomášová – projektová manažerka.
CEFIF PORTÁL nová internetová aplikace pro správu fiktivních firem Centrum fiktivních firem 2016/2017.
Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému.
 Třídní učitelka, výchovná poradkyně  ÚP-poradenské středisko pro volbu povolání Dny otevřených dveří  Náš projektový.
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ PRO ŠKOLNÍ ROK
TRANSPLANTACE ORGÁNŮ V České republice - úspěchy i limity Eva Pokorná Česká transplantační společnost
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ TEMA: HIV - AIDS ČÍSLO PROJEKTU:
(pro nástup ve škol. roce 2017/2018). JAK ŽÁKŮM POMŮŽE NAŠE ŠKOLA v rámci předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI témata: volba profesní orientace, zaměstnání, trh.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Dárcovství kostní dřeně
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Transplantologie České republiky v kostce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prémiová vinotéka na ploše pražského hypermarketu
LHOTA VAŘÍ tož Vás zveme……….. !
Absolventská síť Cíle Cesta Situace a problémy
MŠMT Program VIII Přímá podpora sportovních klubů a tělovýchovných jednot Podpora zabezpečení sportovní, pohybové, tělovýchovné činnosti dětí a mládeže.
Základní zpracování dat Příklad
Přijímací řízení na střední školy
Transplantologie České republiky v kostce
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Transkript prezentace:

VAŠE VOLBA MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT PROSÍME, ZAPOJTE SE! Vilča má leukémii. Transplantace kostní dřeně by mohla pomoci, vhodný dárce se pro ni ale stále nenašel. Pokud chcete pomoci Vilemínce a zvýšit pravděpodobnost nálezu vhodného dárce, který by jí mohl zachránit život, zapište se prosím do registru dárců kostní dřeně co nejdříve. V jejím případě jde o dny… Vaše přítomnost v registru může samozřejmě zachránit život i jiným čekajícím. V ČR jsou dva registry, jeden v Plzni a jeden v Praze v IKEMu: http://www.kostnidren.cz/registr/ http://www.darujzivot.cz/ Každý má jiné podmínky pro vstup, odběrná místa jsou po celé republice. Zaregistrovat se znamená vyplnit a podepsat přihlášku a nechat si odebrat ampulku krve na otestování potřebných znaků Pravděpodobnost, že vás osloví je malá (asi 1%). Dárcovství po oslovení můžete a nemusíte přijmout. VAŠE VOLBA MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT

Prosíme, zvažte možnost zápisu do registru! Zástupce centra v Olomouci spadajícího pod Plzeňský registr přijede za vámi na PřF! Prosíme, zvažte možnost zápisu do registru! ODBĚR PROBĚHNE ZDE: PřF UP, Šlechtitelů 11, středa 14.3.2018 od 8:00 do 12:00 v učebně SE-E2 PřF UP, 17. listopadu 1192/12, středa 14.3.2018 od 13h zasedací místnost v 6. poschodí č. 6.016 KONTAKT: Dr. Mária Škrabišová (608 336 604, maria.smehilova@gmail.com) Dr. Anna Kuchařová ​(737 944 572 DoskocilovaA@seznam.cz) INFORMACE K TESTOVÁNÍ není třeba přijít nalačno věkově musíte spadat do rozmezí 18-35 let a musíte vážit minimálně 50 kg vyplníte dotazník o vašem zdravotním stavu a podepíšete přihlášku a informovaný souhlas o odběru vzorku krve bude vám odebrán vzorek krve pro testování potřebných znaků (2 ml) přiveďte s sebou kamarády, rodinné příslušníky, známé… Akce se nevztahuje jen na zaměstnance a studenty, může přijít kdokoliv nejpravděpodobnější příjem transplantátu pacientem je od dárce MUŽE S OPTIMÁLNÍ VÁHOU V CO NEJNIŽŠÍM VĚKU dobrovolníci starší 35 let mohou kostní dřeň darovat také: V registru dárců spadajícím pod IKEM je možné se zapsat až do věku 40 let. V Olomouci není náborové centrum, dá se ale přihlásit (http://www.darujzivot.cz/pro-darce/prihlaska-do-registru) a telefonicky domluvit zaslání ampulky na sliny přímo k vám domů. V Olomouci v náborovém centru spadajícím pod Plzeň, zde je ale žádost o testy pro dárce starší 35 let zpoplatněna (1500 Kč předem) HROMADNÝ ZÁPIS DO REGISTRU DÁRCŮ KOSTNÍ DŘENĚ! AKCE (nejen) PRO UNIVERZITU. PROSÍME, ZAPOJTE SE!