EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa: přírodní podmínky
Advertisements

Evropa-jeden ze světadílů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Přírodní podmínky v Evropě POLOHA
EVROPA VODSTVO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Oceány a moře.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
EU peníze školám VY_32_INOVACE_Z_MACV_11
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_833_5TR_VL Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Evropa – podnebí, vodstvo 5. ročník
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Evropa – jeden ze světadílů
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Hydrosféra oceánská voda
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Evropa: vodstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.40 Mgr. Kosík Lukáš
Evropa vodstvo.
Evropa – poloha na Zemi Hranice Evropy, poloostrovy, ostrovy
VY_32_INOVACE_06_Evropa Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
poloha, rozloha, členitost
PŘÍRODNÍ HRANICI MEZI RUMUNSKEM A BULHARSKEM TVOŘÍ PŘEVÁŽNĚ
Eurasie Největší kontinent Hranice 2 světadíly Ural Emba Kaspik Kavkaz
VY_52_INOVACE_03/2/26_ZEMĚPIS
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
- poloha - rozloha - reliéf
EVROPA.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Evropa VODSTVO.
NEJVYŠŠÍ VRCHOL EVROPY
EVROPA Povrch.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa-Poloha a členitost Evropy Název sady: Zeměpis 7. ročník.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ na.
VY_32_INOVACE_07-41 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – poloha, rozloha,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
EVROPA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_01_Evropa Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_02.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS 8 Název: EVROPA - VODSTVO Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Evropa - vodstvo VY_32_INOVACE_13_ZEMĚPIS_Evropa – vodstvo
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_VLASTIVĚDA
Materiál je sestaven jako test a slouží k procvičování učiva.
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Obecná charakteristika kontinentu
zpracovaný v rámci projektu
Spolková republika Německo
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_30_VLASTIVĚDA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Práce s atlasem HYDROSFÉRA autor: Mgr.Jana Mikešová
VY_52_INOVACE_06_02_Evropa (poloha, členitost, rozloha)
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Transkript prezentace:

EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace Gabriela Mikulková 2011 VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace Žáci vyhledávají a doplňují informace.

EVROPA - poloha Napiš, alespoň 4 moře, která obklopují Evropu. Evropa je druhý nejmenší světadíl. Z větší části je obklopena Atlantským a Severním ledovým oceánem. Na východě sousedí s Asií. Napiš, alespoň 4 moře, která obklopují Evropu. Nápověda Úkol jsem zvládl sám. Úkol jsem zvládl s nápovědou

K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! EVROPA – ostrovy a poloostrovy POLOOSTROVY jsou části pevniny vybíhající do moří nebo oceánů. OSTROVY jsou malé pevniny ze všech stran obklopeny vodou. K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! Na kterém poloostrově leží Itálie? Na kterém poloostrově leží Španělsko? Jak jsi na tom?

EVROPA – vysočiny Z nápovědy, pod názvem pohoří, vyber název nejvyšší hory. Do bílého rámečku vepiš stát, ve kterém se hora nachází. 1. Alpy 5. Karpaty 2. Pyreneje 6.Skandinávské pohoří 3.Balkán 7. Ural Odpovědi hledej zde. 4. Apeniny Jak jsi na tom?

K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! EVROPA – vodstvo V levém dolním rohu obrazovky si „vezmi“ pero a na obrázku obtáhni řeky: Ebro – červeně Labe – žlutě Dunaj – fialově Rýn – zeleně Dněpr - růžově K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! Jak jsi na tom?

K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! EVROPA – vodstvo V levém dolním rohu obrazovky si „vezmi“ pero a na obrázku zakroužkuj: Biskajský záliv – červeně Lamanšský průliv – žlutě Černé moře– zeleně Jaderské moře - růžově K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! Jak jsi na tom?

K vyplnění úkolu potřebuješ GOOGLE EVROPA – nejdelší řeky Zjisti, které 4 řeky jsou v Evropě nejdelší. Připiš k nim jejich délku a název moře, do kterého ústí (úmoří). Název řeky Délka řeky v km^ Úmoří K vyplnění úkolu potřebuješ GOOGLE Google Jak jsi na tom?

K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! EVROPA – vodní doprava Jakými cestami popluješ z České republiky do Středozemního moře, když se nalodíš na řeky: MORAVA LABE ODRA Po které řece vypluješ, aby tvá cesta byla nejkratší? STŘEDOZEMNÍ MOŘE K vyplnění úkolu potřebuješ mapu, nebo učebnici ! STŘEDOZEMNÍ MOŘE STŘEDOZEMNÍ MOŘE

10 INFORMACÍ, KTERÉ JSEM SI ZAPAMATOVAL

KONEC ostatní obrázky jsou vlastní http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Map_of_Europe_(political).png ostatní obrázky jsou vlastní