Seminář pro žadatele IROP výzva č

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Advertisements

Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
19. výzva IROP - „Technika pro IZS“ (blok pro obce) Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF STANICE INTEGROVANÉHO ZÁCHRANNÉHO.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Michaela Brožová, Ing. Markéta Kupcová Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Ivan Palán Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO ROZVOJE.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 19. výzva IROP Blok II. „Technika pro IZS“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Ing. Petr Šústal, MPA Seminář pro SC 3.3 PODPORA POŘIZOVÁNÍ A UPLATŇOVÁNÍ DOKUMENTŮ ÚZEMNÍHO ROZVOJE.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Snídaně starostů , Jedlí
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Interní postupy MAS Brdy
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 2 MAS.
5. Výzva „MAS SVITAVA – IROP – Bezpečnost v území MAS II.“
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář pro žadatele k výzvám v opatření
6. Výzva MAS Hustopečsko IROP Podpora hasičů
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář pro žadatele ke 2. výzvě MAS z IROP MAS Podhostýnska, z. s
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Seminář pro žadatele IROP výzva č
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Integrovaný regionální operační program – IROP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele výzva č
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
2. Výzva MAS Střední Haná IROP IZS - Stanice IZS č
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele IROP výzva č Seminář pro žadatele IROP výzva č. 2 – ŘÍZENÍ RIZIK MAS MOST Vysočina 23. 8. 2018 v 9:00 kancelář MAS MOST Vysočiny, 1. patro Jupiter clubu, Náměstí 17, Velké Meziříčí

2. Výzva – Hasiči – řízení rizik Termíny: vyhlášení a zpřístupnění 7. 8. 2018 12:00:00 ukončení příjmu žádostí 18. 9. 2018 23:59:00 Realizace projektů: 1. 1. 2014 – 31. 8. 2019 do 23:59:00 - realizace projektů nesmí být ukončena před podáním žádosti Kolová výzva: vyhodnocení po uzavření Alokace: 3.622.540 Kč Celkové způsobilé výdaje: min. 100.000 Kč max. 3.622.540 Kč Financování ex-post

Typ podporovaných operací: Technika pro integrovaný záchranný systém Posílení vybavení základních složek integrovaného záchranného systému technikou a věcnými prostředky k zajištění jejich připravenosti s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu a novým rizikům

Dokumenty k výzvě: Výzvy MAS jsou podvýzvami IROP vyhlašované ŘO MMR – nadřazené výzvy: 53. Výzva IROP – udržitelná doprava (http://www.irop.mmr.cz/cs/Vyzvy/Seznam/Vyzva-c-53-Udrzitelna-doprava-integrovane-projekty) a Integrované projekty CLLD Obecná pravidla pro žadatele a příjemce + přílohy Specifická pravidla pro žadatele a příjemce + přílohy Postup pro podání žádosti o podporu v prostředí MS2014+ Výzva č. 2 – MAS MOST Vysočiny – IROP – Řízení rizik Příloha č. 1 - Kritéria formálního hodnocení a přijatelnosti Příloha č. 2 - Kritéria věcného hodnocení Interní postupy MAS pro strategický rámec IROP

Místo realizace projektu

Podpora Hasiči – řízení rizik Podporované aktivity Pořízení specializované techniky a věcných prostředků pro výkon činností spojených s extrémním suchem. Posílení vybavení složek IZS pro řešení mimořádných událostí v důsledku sucha, které má dopad na vznik lesních požárů, omezení zásobování vodou či elektrickou energií

Hlavní aktivity: vynaloženo min 85 % celkových výdajů projektu Způsobilé výdaje Hlavní aktivity: vynaloženo min 85 % celkových výdajů projektu Vedlejší aktivity: max 15 % Pořízení služeb bezprostředně souvisejících s realizací projektu (příprava a realizace zadávacích a výběrových řízení, zpracování studie proveditelnosti, povinná publicita Nezpůsobilé výdaje a způsobilé výdaje na hlavní a vedlejší aktivity projektu: podrobně rozepsány ve Specifických pravidlech (pořízení vybavení mimo oprávněnou oblast rizika a mimo normativ vybavení HZS ČR, pořízení vybavení dvou a více setů pro příslušný druh techniky/věcného prostředku)

Uznatelné položky Velkokapacitní požární cisterna na dopravu vody Cisterna na pitnou vodu (provedení kontejner – přívěs – automobil) Hadicový kontejner/přívěs Mobilní skládací velkoobjemové nádrže na vodu (min. objem 10 m3) Mobilní elektrocentrála 3 až 8 kW Osvětlovací souprava Ruční radiostanice na frekvenci požární ochrany (souprava 3 až 6 ks) Ponorné čerpadlo (čerpání ze studní)

Nezpůsobilé výdaje obecně

57001 – Počet nové techniky a věcných prostředků složek IZS INDIKÁTORY 57001 – Počet nové techniky a věcných prostředků složek IZS Žadatel je povinen vybrat indikátor, který odpovídá zvolené aktivitě a náplni projektu. Plánovaná hodnota indikátoru je závazná. Nenaplnění či překročení vykazovaného indikátoru k určenému datu jeho naplnění může vést ke krácení nebo nevyplacení dotace. Jeho neudržení po dobu udržitelnosti může mít charakter porušení rozpočtové kázně s následkem finanční sankce.

Harmonogram po podání žádosti o podporu Kancelář MAS provádí kontrolu formálních náležitostí a přijatelnosti (dále jen FNP) – max. délka kontroly: do 15 prac. dnů od ukončení příjmu žádostí. Žadatel má 5 dní na opravu chyb FNP (oprava max. 2x). Žadatel má 15 kalendářních dní na odvolání proti rozhodnutí. Po uplynutí všech lhůt probíhá věcné hodnocení všech projektů ve výzvě, které provádí Výběrová komise MAS (max. délka hodnocení: do 20 prac. dnů od ukončení kontroly FNP, tj. po uplynutí lhůty pro podání žádosti o přezkum a vyřešení případných přezkumů v hodnocení). Žadatel má opět 15 kalendářních dní na odvolání proti rozhodnutí. Poté následuje finální rozhodnutí Rozhodovacího orgánu MAS o výběru projektů (max. délka lhůty pro vydání rozhodnutí – do 10 pracovních dnů od ukončení věcného hodnocení , tj. po uplynutí lhůty pro podání žádosti o přezkum a vyřešení případných přezkumů v hodnocení). Vybrané žádosti jsou následně předány ke kontrole na CRR, které provede závěrečné ověření způsobilosti projektu (max. délka ověření způsobilosti do 30 prac. dnů od ukončení hodnocení MAS).

Povinné přílohy Plná moc Zadávací a výběrová řízení Stanovisko HZS kraje Studie proveditelnosti Výpočet čistých jiných finančních příjmů Doložení počtu zásahů SDH za poslední kalendářní rok Doklad prokazující stáří stávající techniky

Hodnocení a výběr projektů Kontrola přijatelnosti a formálních náležitostí projektu - obecná V interních postupech MAS MOST Vysočiny je uveden způsob hodnocení projektů, upravují možnost podání žádosti o přezkum výsledku každé části hodnocení, postup v případě, že souhrnná alokace projektů splňujících hodnocení přesahuje celkovou alokaci výzvy, problematiku náhradních projektů pro případ, že požadavky na dotaci převyšují alokaci výzvy. Cílové hodnoty indikátorů odpovídají cílům projektu. Minimálně 85% způsobilých výdajů projektu je zaměřeno na hlavní aktivity projektu. Podrobné informace v příloze č. 1 – Kritéria formálního hodnocení a přijatelnosti (detaily napravitelných a nenapravitelných kritérií)

matematicky na 1 desetinné místo Kritéria věcného hodnocení Finanční náročnost projektu. Celkové způsobilé výdaje se pro hodnocení zaokrouhlují matematicky na 1 desetinné místo Potřebnost projektu. Bodovací kritérium se vztahuje k počtu zásahů Stávající technika: V případně nákupu vozidla (JSDH má techniku stejného typu mladší 7 let včetně) Projekt úspěšně projde věcným hodnocením, když získá minimálně 15 bodů ze 30!

Doporučení: Realizace projektu nesmí být ukončena před podáním žádosti o podporu Etapy projektu mohou být minimálně 3 měsíce Postupovat v souladu se specifickými a obecnými pravidly pro žadatele a příjemce Žádost o podporu finalizovat a podat v MS2014+ dříve než poslední den před ukončením příjmu žádostí ve výzvě Projekt musí být předložen do správné výzvy a podvýzvy MAS MOST Vysočiny Doložit všechny povinné přílohy a u nerelevantních příloh uvést, že příloha není pro projekt relevantní Jednoznačně vymezovat způsobilé výdaje projektu, rozdělení na hlavní (min. 85%) a vedlejší (max. 15%) aktivity

KRITÉRIA PRO VÝBĚR A HODNOCENÍ PROJEKTŮ – ZÁVĚREČNÉ OVĚŘENÍ ZPŮSOBILOSTI PROJEKTŮ Žádost o podporu podána v předepsané formě, podepsána oprávněným zástupcem žadatele. Jsou doloženy všechny povinné přílohy a obsahově splňují náležitosti, požadované ŘO. Projekt je svým zaměřením v souladu s výzvou ŘO. Výsledky projektu jsou udržitelné. Projekt nemá negativní vliv na žádnou z horizontálních priorit IROP. Projekt v souladu s pravidly veřejné podpory, statut. zástupce žad. trestně bezúhonný*. Výdaje na hlavní aktivity projektu odpovídají tržním cenám. Cílové hodnoty indikátorů odpovídají cílům projektu. Žadatel má zajištěnou administrativní, finanční a provozní kapacitu k realizaci a udržitelnosti projektu. V hodnocení eCBA/finanční analýze projekt dosáhne minimálně hodnoty ukazatelů stanovené ve výzvě. Projekt je v souladu s Koncepcí ochrany obyvatelstva do 2020 s výhledem do roku 2030. Projekt je v souladu se Strategií přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR v aktuálním znění.

Kontakty: MAS MOST Vysočiny, Náměstí 17, 594 01 Velké Meziříčí JUDr. Diana Kutnerová, tel.: 566 782 013, 731 112 713, e-mail: info@masmost.cz Mgr. Naděžda Jašová, tel.: 566 782 012, 774 493 522, e-mail: jasova@masmost.cz