Výzva č. 1/18_OPZ_MAS Karl_01 Sociální práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
PŘEDSTAVENÍ VÝZVY Č. 03_16_043 Jakub Hajný ( ), Ostrava (Brno) seminář pro žadatele o podporu z OPZ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol II. Praha, 26. června 2017 Ing. Irena Havlová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Program Semináře Představení výzvy Podporované aktivity
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Výzva č. 1 z OPZ - MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z. s
Sociální služby včetně prevence kriminality I.
Seminář pro žadatele a příjemce k 3
Seminář pro žadatele Výzva MAS Boleslavsko, z. ú
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Seminář MAS– Prorodinná opatření - realizace
Operační program Zaměstnanost
Integrovaný regionální operační program – IROP
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 – OPZ Sociální začleňování – sociální služby 7. 12
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Seminář pro žadatele Sociální služby a sociální začleňování 14. 5
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Komunitní centra I. Seminář pro žadatele
Transkript prezentace:

Výzva č. 1/18_OPZ_MAS Karl_01 Sociální práce

Program semináře pro žadatele Představení výzvy MAS Karlštejnsko – 447/03_16_047/CLLD_16_01_150 (OPZ 2 – Sociální začleňování a boj s chudobou) v rámci Strategie komunitně vedeného místního rozvoje 2014–2020 „Via Carolina“ Kritéria a způsob hodnocení projektů Základní informace k monitorovacímu systému MS2014+ Diskuze, dotazy

Časové nastavení Zahájení příjmu žádostí o podporu: 23. 4. 2018, 4:00 hod. Ukončení příjmu žádostí o podporu: 22. 5. 2018, 12:00 hod. Délka trvání projektu: 36 měsíců, do 30. 4. 2022 Alokace výzvy: 4 856 000,- Kč (celková alokace opatření) Min. CZV: 400 000,- Kč Max. CZV: 1 500 000,- Kč (nutno dodržet) Financování ex ante / ex post (dle žadatele)

Věcné zaměření Podpora sociálního začleňování osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených Terénní a ambulantní sociální služby Programy a činnosti v oblasti sociálního začleňování Podpora komunitní sociální práce a komunitních center jako prostředků sociálního začleňování nebo prevence sociálního vyloučení Aktivity, které mají sociální rozměr s přímou vazbou na prevenci sociálního vyloučení a začleňování osob.

Věcné zaměření Aktivity, které mají přímý dopad na cílové skupiny, tj. aktivity zaměřené na přímou práci s cílovými skupinami. Jednotlivé aktivity lze při realizaci projektů mezi sebou KOMBINOVAT. Z popisu projektu však musí být zřejmé, které činnosti spadají do dané aktivity a stejně tak musí být náklady na jednotlivé typy aktivit odděleny v rozpočtu projektu. Maximální objem nákladů investičního charakteru (nákup dlouhodobého hmotného i nehmotného majetku) na celkových přímých způsobilých nákladech projektu činí 50%.

Věcná způsobilost výdajů Kategorie výdajů způsobilé nezpůsobilé Informace ke způsobilým výdajům podrobně viz kapitola 6 Specifické části pravidel pro žadatele a příjemce v rámci Operačního programu zaměstnanost.

Věcná způsobilost výdajů Způsobilý výdaj: je v souladu s právními předpisy (tj. zejména legislativou EU a ČR), je v souladu s pravidly programu a s podmínkami poskytnutí podpory, je přiměřený (viz kapitola 6.1 Specifické části pravidel pro žadatele a příjemce), vzniknul v době realizace projektu a byl uhrazen do okamžiku ukončení administrace závěrečné zprávy o realizaci projektu váže se na aktivity projektu, které jsou územně způsobilé, je řádně identifikovatelný, prokazatelný a doložitelný (viz kap. 6.4.16 Specifické části pravidel pro žadatele a příjemce) je nezbytný pro dosažení cílů projektu.

Věcná způsobilost výdajů Celkové způsobilé výdaje (CZV) Přímé náklady Osobní náklady (sociální pracovníci, osoby pracující přímo v CS, pracující na DPČ/DPP) Cestovné Zařízení, vybavení a spotřební materiál Nákup služeb Drobné stavební úpravy (do 40 tis. Kč) Přímá podpora CS Nepřímé náklady (administrativní tým – projektový manažer, finanční manažer …) Maximální výše CZV projektu: 1 500 000,- CZK

Věcná způsobilost výdajů Osobní náklady PS, DPČ, DPP musí být uzavřeny v souladu se zákoníkem práce Mzdové náklady = hrubá mzda / plat nebo odměna (DPČ, DPP, OSVČ)+ odvody zaměstnavatele na SP a ZP a další poplatky spojené se zaměstnancem hrazené zaměstnavatelem povinně na základě právních předpisů Náhrady za dovolenou (dle typu zaměstnavatele, viz § 213 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce) v případě překážek v práci (v souladu se zákoníkem práce) za dny dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény (jejich poměrná část).

Věcná způsobilost výdajů Osobní náklady Výše úvazku = maximálně 1,0 (součet veškerých úvazků zaměstnance u všech subjektů zapojených do projektu – příjemce a partneři), a to po celou dobu zapojení daného pracovníka do realizace projektu.

Věcná způsobilost výdajů Nepřímé náklady Maximálně 25% přímých způsobilých nákladů projektu administrativa, řízení projektu, účetnictví, personalistika, komunikační a informační opatření, občerstvení a stravování, podpůrné procesy pro provoz projektu cestovní náhrady spojené s pracovními cestami RT spotřební materiál, zařízení a vybavení prostory pro realizaci projektu (nájemné, vodné, stočné, energie … ostatní provozní výdaje (internet, poštovné, telefon …)

Věcná způsobilost výdajů Nepřímé náklady Pro projekty, u nichž podstatná většina nákladů vznikne formou nákupu služeb od externích dodavatelů, jsou způsobilá procenta nepřímých nákladů snížena. Podíly pro nepřímé náklady jsou sníženy pro projekty s objemem nákupu služeb v těchto intencích: Podíl nákupu služeb na celkových přímých způsobilých nákladech projektu Snížení podílu nepřímých nákladů oproti výše uvedenému procentu (25%) Do 60 % včetně 25 % Více než 60 % a méně než 90 % Snížení na 3/5 (60 %) základního podílu na 15 % 90 % a výše Snížení na 1/5 (20 %) základního podílu, tj. 5 %

Časová způsobilost výdajů Časově způsobilé jsou náklady vzniklé v době realizace projektu. Datum zahájení realizace projektu nesmí předcházet datu vyhlášení příslušné výzvy MAS. V případě podpory poskytované v režimu blokové výjimky ze zákazu veřejné podpory může platit omezení, že zahájení realizace projektu musí následovat po termínu předložení žádosti o podporu.

Informace o křížovém financování V rámci této výzvy není využití křížového financování umožněno.

Informace o podmínkách veřejné podpory Prostředky, které budou naplňovat znaky veřejné podpory, budou poskytovány v režimu de minis, nebo případně v režimu kategorie blokové výjimky nebo v režimu podpory dle Rozhodnutí Komise č. 2012/21/EU, v případě služeb obecného hospodářského zájmu (zejména sociálních služeb). Sociální služby, které budou podpořeny v rámci této výzvy, budou financovány formou vyrovnávací platby.

Cílové skupiny Osoby sociálně vyloučené a osoby sociálním vyloučením ohrožené, např. osoby se zdravotním postižením, osoby s kombinovanými diagnózami Osoby ohrožené domácím násilím a závislostmi Oběti trestné činnosti Osoby ohrožené předlužeností Osoby ohrožené vícenásobnými riziky Osoby žijící v sociálně vyloučených lokalitách Osoby opouštějící institucionální zařízení Bezdomovci a osoby žijící v nevyhovujícím nebo nejistém ubytování Osoby pečující o jiné závislé osoby Neformální pečovatelé Sociální pracovníci a pracovníci v sociálních službách, případně další pracovníci v přímé práci s klienty

Oprávnění žadatelé Místní akční skupina (MAS) Obce Dobrovolné svazky obcí Organizace zřizované obcemi Nestátní neziskové organizace Obchodní korporace OSVČ Poradenské a vzdělávací instituce Poskytovatelé sociálních služeb Školy a školská zařízení Pro projekty zaměřené na poskytování sociálních služeb (aktivita 1.1) jsou oprávněnými žadateli pouze poskytovatelé sociálních služeb registrovaní podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Vymezení oprávněných partnerů Pro projekty aktivit 1.1 Sociální služby Pro tuto výzvu jsou oprávněnými partnery pouze partneři bez finančního příspěvku. Partnerem se nerozumí subjekt, který je v dodavatelském či odběratelském vztahu k příjemci. Fyzická osoba, která není OSVČ, nemůže být do projektu zapojena jako partner.

Míra podpory – rozpad zdrojů financování Typ příjemce dle pravidel spolufinancování Evropský podíl Příjemce Státní rozpočet Školy a školská zařízení zřizovaná ministerstvy dle školského zákona (č. 561/2004 Sb.) 85 % 0 % 15 % Obce Příspěvkové organizace zřizované kraji a obcemi (s výjimkou škol a školských zařízení) Dobrovolné svazky obcí 5 % 10 % Právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení (zapsané ve školském rejstříku) Soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost: Obecně prospěšné společnosti Spolky Ústavy Církve a náboženské společnosti Nadace a nadační fondy Místní akční skupiny Hospodářská komora, Agrární komora Svazy, asociace

Indikátory – při podání žádosti o podporu V žádosti o podporu žadatel uvede cílovou hodnotu (tj. hodnotu, která se chápe jako závazek žadatele, kterého má dosáhnout díky realizaci projektu uvedeného v žádosti o podporu) k následujícím indikátorům: Kód Název indikátoru 60000 Celkový počet účastníků 67001 Kapacita podpořených služeb 67010 Využívání podpořených služeb 55102 Počet podpořených komunitních center

Indikátory – v případě získání podpory Kód Název indikátoru 80500 Počet napsaných a zveřejněných analytických a strategických dokumentů (vč. evaluačních) 67401 Nové nebo inovované sociální služby týkající se bydlení Kód Název indikátoru 67315 Bývalí účastníci projektů v oblasti sociálních služeb, u nichž služba naplnila svůj účel 67310 Bývalí účastníci projektů, u nichž intervence formou sociální práce naplnila svůj účel 62500 Účastníci v procesu vzdělávání / odborné přípravy 62600 Účastníci, kteří získali kvalifikaci po ukončení své účasti 62800 Znevýhodnění účastníci, kteří po ukončení své účasti hledají zaměstnání, jsou v procesu vzdělávání / odborné přípravy, rozšiřují si kvalifikaci nebo jsou zaměstnaní, a to i OSVČ

Povinné přílohy žádosti o podporu Příloha č. 4 Údaje o sociální službě Pověření k poskytování sociální služby vydané v souladu s Rozhodnutím Komise č. 2012/21/EU bude povinně dokládáno před vydáním právního aktu o poskytnutí podpory V případě, že žadatel toto pověření již vydáno má, doporučuje se jej předložit k žádosti o podporu

Způsob podání žádosti o podporu Žádost o podporu z OPZ se zpracovává v elektronickém formuláři v IS KP14+ Přístup do elektronických formulářů žádostí naleznete na adrese https://mseu.mssf.cz Podrobnosti o zpracování a podání žádosti o podporu jsou v Obecné části pravidel pro žadatele a příjemce v rámci OPZ https://www.esfcr.cz/pravidla-pro-zadatele-a-prijemce-opz

Způsob poskytování konzultací k přípravě žádosti o podporu Kontakt na vyhlašovatele výzvy MAS: Adresa vyhlašovatele: MAS Karlštejnsko, z. ú., Všeradice 18, 267 26 Všeradice Kontaktní místo: Všeradice 18, 267 26 Všeradice Spojení na vyhlašovatele (email, telefon): Radomír Hanačík, ředitel ústavu Tel.: +420 739 364 039, +420 723 787 653 Email.: info@karlstejnskomas.cz

Informace o způsobu a výběru projektů Hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí Kritéria formálních náležitostí: Úplnost a forma žádosti Podpis žádosti Kritéria přijatelnosti: Oprávněnost žadatele Partnerství Cílové skupiny Celkové způsobilé výdaje Aktivity Horizontální principy Trestní bezúhonnost Soulad projektu s CLLD Ověření administrativní, finanční a provozní kapacity žadatele

Informace o způsobu a výběru projektů Věcné hodnocení Potřebnost pro území MAS Účelnost Efektivnost a hospodárnost Proveditelnost Výběr projektů Provádí Výkonný výbor MAS max. do 25 pracovních dní od ukončení věcného hodnocení projektů. Dle tohoto hodnocení stanoví rada spolku pořadí projektů a provede výběr žádostí o dotaci dle bodového hodnocení a aktuálních finančních prostředků alokovaných na danou výzvu v souladu s postupy MAS. Přezkum negativního rozhodnutí z fází hodnocení a výběru projektů Lhůta pro vyřízení žádosti o přezkum je stanovena na 30 pracovních dnů.

Přehled navazující dokumentace Umístění textu Výzvy MAS k předkládání žádostí o podporu: URL adresa: http://www.karlstejnskomas.cz/?page=vyzvy-opz Odkaz na pravidla pro žadatele a příjemce Obecná část pravidel pro žadatele a příjemce v rámci OPZ: https://www.esfcr.cz/pravidla-pro-zadatele-a-prijemce-opz Specifická část pravidel pro žadatele a příjemce v rámci OPZ pro projekty se skutečně vzniklými výdaji a případně také s nepřímými náklady: https://www.esfcr.cz/pravidla-pro-zadatele-a-prijemce-opz Řídicí orgán je oprávněn pravidla v průběhu této výzvy MAS i během realizace projektů podpořených v rámci této výzvy aktualizovat. Aktuální verze těchto dokumentů: https://www.esfcr.cz/dokumenty-opz. Aktualizace pravidel není změnou této výzvy MAS.

Přehled navazující dokumentace Odkaz na vzor právního aktu Aktuální verze těchto dokumentů jsou vždy k dispozici na: https://www.esfcr.cz/dokumenty-opz Aktualizace vzorů právních aktů není změnou této výzvy. Odkaz na relevantní dokumenty Schválená verze strategie: http://www.karlstejnskomas.cz/?page=strategie-mas-20142020 Stanovy: http://www.karlstejnskomas.cz/nove/?page=mas-karlstejnsko--z-u Orgány místního partnerství: http://www.karlstejnskomas.cz/nove/?page=mistni-partnerstvi-(mp) Jednací řády: http://www.karlstejnskomas.cz/nove/?page=dokumenty-(mp)

MAS Karlštejnsko, z. ú. Všeradice 18   Office: Všeradice 18, 267 26 Všeradice Pod Drahou 984, 252 30 Řevnice tel: +420 226 207 070 e-mail: info@karlstejnskomas.cz web: www.karlstejnskomas.cz