PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
OSA I. Opatření OSY I  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.1.2 Investice do lesů  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Dotace poskytované přes MAS Šipka. IROP - DOPRAVA Opatření:  Telematika – 1 mil. Kč  Cyklo, in-line a pěší stezky a trasy – 6,4 mil. Kč  Bezpečnost.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
Regionální poradenské a informační místo (dále jen „RPIM2“) sídlo Hradec Králové Nový Pivovar, Soukenická 54.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
z Programového rámce Program rozvoje venkova
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Místní rozpočtové jednotky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Domovní elektrická instalace
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Pozemkové úpravy.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
2. Výzva MAS Jemnicko, o.p.s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Seminář pro žadatele/příjemce.
přednášející: Alena Šteflová
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Regionální konference Venkov 2018
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Program na podporu lesních ekosystémů
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
Seminář k 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Průmysl možnosti podpory
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. PRV 1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje na období 2014 – 2020 Místní akční skupina Mezi Úpou a Metují ČESKÁ SKALICE, EVROPSKÝ.
Program rozvoje venkova
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 4 – Zachování funkce lesa jako zdroje surovin Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Lesnická infrastruktura

Oblasti podpory Podpora zahrnuje hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním lesnické infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty lesních cest. Kromě rekonstrukce a výstavby lesních cest bude podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení.

Oprávnění žadatelé Definice žadatele: Držitelé (vlastníci, nájemci, pachtýři nebo vypůjčitelé) lesů, kteří jsou fyzickými nebo soukromými právnickými osobami, včetně sdružení s právní subjektivitou nebo spolků, vysokými školami se školním lesním podnikem, středními školami nebo učilišti se školním polesím, obcemi, právnickými osobami zřízenými nebo založenými obcemi nebo kraji nebo jsou dobrovolnými svazky obcí. Držitelem lesa se rozumí osoba, která v předmětném lese hospodaří (je vlastníkem lesa nebo osobou, která má práva a povinnosti vlastníka lesa podle zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Výše dotace – způsobilé výdaje 90 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Podpora je poskytována v souladu s podmínkami čl. 40 Nařízení Komise (EU) č. 702/2014

1) investice, které souvisejí s výstavbou lesních cest 1L a 2L a rekonstrukcemi lesních cest (1L a 2L), lesních svážnic (3L) a technologických linek (4L) na lesní cesty 1L a 2L, včetně souvisejících objektů (mosty, propustky, hospodářské propustky, brody, opěrné a zárubní zdi, lesní sklady) a vybavení lesních cest (bezpečnostní zařízení, dopravní značky, body záchrany) 2) nezbytné vyvolané investice (např. přeložky inženýrských sítí, úpravy staveb dopravní infrastruktury apod.) ve vlastnictví žadatele/příjemce dotace i třetích osob (např. správců technické dopravní infrastruktury apod.); 3) projekční a průzkumné práce a inženýrská činnost během realizace projektu; 4) nákup pozemku

Kritéria přijatelnosti Žadatel je vlastníkem/nájemcem, pachtýřem nebo vypůjčitelem lesních pozemků a hospodaří podle platného LHP nebo podle převzaté platné LHO, a to na minimální výměře 3 ha Podpora zahrnuje hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním lesnické infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty lesních cest. Kromě rekonstrukce a výstavby lesních cest bude podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení.

Další podmínky právní vztahy k nemovitostem - realizace stavebních výdajů - vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50 % podílem, věcné břemeno.

Preferenční kritéria Použití přírodních materiálů v rámci projektu. Realizace projektu využívá přírodní materiály(min.10% způsobilých výdajů) 10 bodů Návaznost lesní cesty na jinou stávající lesní cestu nebo jinou pozemní komunikaci. Projekt realizuje lesní cestu s návazností na stávající(na obou koncích) 30 bodů Lesní cesta s jednostrannou návaznosti na další komunikace 10 bodů

Preferenční kritéria Délka rekonstruovaných/nových lesních cest Délka lesní cesty 0,5 km a větší 20 bodů Výše celkových způsobilých výdajů na projekt Do 400.000,- Kč včetně 20 bodů 400.001 až 700.000,- Kč včetně 10 bodů

Minimální počet bodů za preferenční kritéria