Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

Mezinárodní integrace
Světové organizace.
Celostátní síť pro venkov
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Ing. Jaroslav Vašátko Aktivity VUZ v projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Pardubice,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Témata a výstupy z jednání sekce „Engineering education“ na kongresech CHISA Josef Koubek IA ČR Inženýrská akademie České republiky a VŠCHT Praha Vysoká.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Zkušenosti s evropskými infrastrukturními projekty (ESFRI) a spolupráce v rámci ERIC (European research infrastructure consortium) a související komunikace.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
1 © by GfK SE 09/14 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – září 2014.
Systém zdravotní péče v ČR v datech OECD a dalších
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
IVETA HAVELKOVÁ ASEAN Association of Southeast Asian Nations (Sdružení států jihovýchodní Asie)
Evropské právo životního prostředí Osnova přednášky Ochrana životního prostředí v EU - vývoj EPŽP Environmentální politika + akční programy.
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
1 Příprava aplikace Nařízení REACH v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava v BorsodChem MCHZ, s.r.o., Ostrava Průmyslová toxikologie a ekotoxikologie Ing. Přemysl.
Právo životního prostředí I.
Úmluva o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat Mgr. Jana Brožová Ministerstvo životního prostředí.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Evropské environmentální právo úvodní přednáška
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne Patrik Pavlica Renata Schiebertová.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
SYSTÉM psychosociální intervenční služby „SPIS“ k zajištění úkolů ochrany obyvatelstva a krizové připravenosti zdravotnictví v České republice. Porada.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
„K inovaci s inspirací“
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Základní škola, Hradec Králové
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Dlouhodobobý smluvní výzkum z veřejných prostředků HS „Krizová rizika pro MŽP ČR, 2016“ Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly.
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016

Instituce, se kterými přímo spolupracujeme nebo jsme spolupracovali - I: OSN – Organizace spojených národů UNISDR: Úřad Spojených národů pro snižování rizik katastrof EFDRR: Evropské fórum pro snižování rizik katastrof UNECE: Ekonomická komise Spojených národů pro Evropu UNEP: Environmentální program Spojených národů

Nedávné a blízké aktivity s UNISDR Účast při přípravě Rámce ze Sendai a účast ve vládní delegaci ČR na 3. světové konferenci OSN ke snižování rizik katastrof, Sendai 2015 Expertní účast v OIEWG (Open-ended Intergovernmental Expert Working Group) k indikátorům snižování rizik katastrof a terminologii. Příští setkání: tento týden Ženeva

Nedávné a blízké aktivity s EFDRR Zastupování české Národní platformy pro snižování rizik katastrof na ročních setkáních EFDRR od roku 2013, Snažíme se podpořit vznik slovenské Platformy DRR (poslední schůzka v Bruselu minulý týden)

Nedávné a blízké aktivity s UNECE Hodnotitelé na Mezinárodním cvičení na ropnou havárii v deltě Dunaje (září 2015) Tréning v prevenci havárií odkališť na Ukrajině Příští akce: jednání Stran úmluvy k přenosu havárií přes hranice států, Lublaň, 28.-30.11.

Aktivity s UNEP Program APELL – Awareness and preparedness for emergency at local level. Příklad aplikace: Filipíny – Green Philippines

Instituce, se kterými přímo spolupracujeme nebo jsme spolupracovali - II: Evropská unie Národní delegát České republiky ve výzkumném programu Horizon 2020 Secure Societies Členství v Komisi kompetentních autorit k Direktivě Seveso II a III (prevence závažných havárií) a členství v expertní skupině Práce v normalizačních komisích CEN-CENELEC (nanotechnologie, toxikologie)

Instituce, se kterými přímo spolupracujeme nebo jsme spolupracovali - III: NATO: Členství v panelu Environmental Security v programu Science for Peace and Security Členství v ISEG – Independent Scientific Evaluation Group Pravidelná účast na výcviku CBRN First Responders v Joint CBRN Defense Centre of Excellence. Podepsána smlouva. Přednášející na Advanced Research Workshop k transportu nebezpečných látek

OECD – Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj Instituce, se kterými přímo spolupracujeme nebo jsme spolupracovali - IV: OECD – Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj Pracovní skupina pro chemické havárie NATECH: technologické havárie vyvolané přírodními jevy Vzdělávání bezpečnostních inženýrů Bezpečnost stárnoucích zařízení Integrace bezpečnosti, ochrany životního prostředí a jakosti

OBSE – Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě Instituce, se kterými přímo spolupracujeme nebo jsme spolupracovali - IV: OBSE – Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě Vyzvaná přednáška „Strategic Framework for Environmental Security and Economic Growth of the Czech Republic“ na 24th Economic and Environmental Forum OSCE, září 2016

A další… Členství ve vládních delegacích: Stockholmská úmluva o POP (2009) SAICM (2009) 3. světová konference ke snižování rizik katastrof (2015)

Děkuji za pozornost