Paríž Francúzsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZÁJEZD DO.  Ve čtvrtek v pět hodin odpoledne se sešel celý výletní průvod poskládaný z výletníků, rodičů a hory kufrů, na autobusové zastávce.
Advertisements

Procházka Paříží.
Zájezd do Paříže.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Francie s cestovní kanceláří Sayonada. U b y t o v á n í Ubytování ve francii je velice útulné ale také levné Za dobře vybavený pokoj dáte v přepočtu.
Paříž Prezentace 5.B.
Památky Západní Evropy
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Paříž Termín zájezdu: – Cena zájezdu:6 800 Kč ( cena může být upravena podle počtu nocí ve 3 splátkách ) Ubytování:hotel v centru Paříže.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Francie.
Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
FRANCIE Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích na Loiře Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích.
PARIS Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Paříž. O paříži jako o pohyblivém svátku psal Ernrest Hemingway Toto pojmenování se pro Paříž náramně hodí. V Paříži se vždy něco děje. Jedno z míst kde.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_12 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město_2 Anotace Žák má v průběhu.
Francie.
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
CESTOGRAFIE Francie DEN 1. Odjezd Jilemnice-16:00 Semily pekárna Státní hranice-ČR-NĚMECKO Státní hranice-NĚMECKO-FRANCIE.
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Paříž Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Paříž Paris Mgr. Jiřina Boušková.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Základní škola T. G
Procházka Paříží.
Miesta, ktoré by som navštívil v Petrohrade
Austrália- zaujímavosti, pamiatky UNESCO
GOTIKA NA SLOVENSKU.
Mesto Trenčín.
Zaujímavosti v mestách Európskej únii
Naša cesta do Ruska sa začína
Sedem divov starovekého sveta
Filmová realita.
Paríž Paríž nie je len metropolou Francúzka a súčasného globálneho sveta, zároveň sa stal hlavným mestom romantiky, histórie, kultúry a módy.
Trnava Adriána Tvrdá IV.B ZŠ Mieru, Bytča.
Pamiatky UNESCO na Slovensku
UNESCO UNESCO (Organizácia Spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru) je celosvetová organizácia pre výchovu, vedu a kultúru. Je to jedna z odborných.
Veronika Danková ZŠ Sačurov VII.B
Mesto, v ktorom žijem T R N A V A.
SURREALIZMUS A DADAIZMUS
Miesto : Paríž Výška : 318 metrov Dátum ukončenia stavby : 1887
Miesta, ktoré by som navštívil v New Yorku
                                                                       Róbert Klučár IV.C.
Miesta, ktoré by som navštívil v Paríži
Kristína Králová 8.ročník 2014/2015
Spišský hrad Peter Rek.
Vanesska Pavlovičová 3.A
Pamiatky UNESCO 5. ročník
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
POZNÁVACÍ POBYT Aneta Čermáková 4.A.
Procházka Paříží.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_10_A walk through Paris_hz2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

Paríž Francúzsko

Hlavné mesto Paríž (franc.: Paris) je hlavné mesto Francúzska leží v severnej časti Francúzska na brehoch rieky Seina a je centrom regiónu Île-de-France žije tam okolo 12,5 milióna ľudí v srdci Paríža, na rieke Seina sa nachádza ostrov Île de la Cité, ktorý spájajú s okolitým mestom štyri veľké mosty

Pamätihodnosti Louvre -bývalý zámok francúzskych kráľov v centre Paríža, z ktorého po revolúcii roku 1789 urobili múzeum Musée du Louvre -vlastní mnoho starovekých exponátov, skulptúr, umeleckých predmetov a obrazov všetkých epoch -v roku 1989 bola pre verejnosť otvorená nová vstupná hala Louvru v tvare sklenenej pyramídy nazývaná Pyramide Pompidou -patria k nej aj záhrady Tuileries

Eiffelova veža -kovová konštrukcia bola postavená Gustavom Eiffelom, po ktorom je aj pomenovaná -táto 324 metrov vysoká a 10 100 ton vážiaca architektonická dominanta bola uvedená do prevádzky v roku 1889 na svetovej výstave ako symbol tzv. Svetovej čestnosti -návštevníci sa môžu vyviezť do troch rôznych úrovní z ktorých výhľad je nádherný a zaberá celý Paríž

Katedrála Notre-Dame -stojí na ostrove Île de la Cité -jej základy boli položené začiatkom 12. stor. a dokončená bola však až v 14. stor. a je postavený v gotickom štýle -roku 1804 sa tu odohralo pomazanie Napoleona I. pápežom -o jej slávu sa postaral aj spisovateľ Victor Hugo, ktorý túto katedrálu spomína vo svojom diele Chrám Matky božej v Paríži. Západná strana- hlavný vchod; zvonárska veža je hore vľavo

-dal ho postaviť Napoleon Bonaparte na Víťazný oblúk -dal ho postaviť Napoleon Bonaparte na znak svojej sily a víťazstva vo všetkých vojnách, ktoré vyhral -je začiatkom slávnej parížskeho ulice Avenue des Champs-Elysées (Elyzejské polia), na ktorej sa nachádza Elyzejský palác (sídlo francúzskeho prezidenta) a končí sa Námestím Svornosti, kde sa nachádza aj obelisk z Luxoru, z Egypta

Najvýznamnejšie štvrte Montmartre: štvrť umelcov na vyvýšenine nad Parížom, známa tak svojim nočným životom ako aj bielou bazilikou Sacre Coeur, týčiacou sa vysoko nad strechami štvrte Latinská štvrť (Quartier Latin): starobylá štvrť je spájaná s umelcami, intelektuálmi a bohémskym spôsobom života. Nachádza sa tu Sorbonne a Pantheon, no aj známe lýceá. St-Germain-des-Prés: jedna z najstarších štvrtí mesta, kde stojí najstarší kostol v Paríži - opátsky kostol St-Germain-des-Prés. Po 2. svetovej vojne sa stala centrom intelektuálskeho diania, sústredeného okolo kaviarní a barov. Nachádza sa tu Museum Orsay, múzeum výtvarného umenia, umiestnené v nádherne modernizovanej budove bývalej stanice.

Paríž by som chcela navštíviť, lebo je to ohromujúce mesto so zaujímavou kultúrou. Je tu veľa miest, ktoré sa oplatí vidieť aj naživo. Bol by to prekrásny poznávací výlet. Nie len navštívenie pamiatok, ale možno aj ochutnať národné jedlá a spoznať bližšie túto kultúru. Panorama Paríža z Víťazného obluku Eva Brodzáková 2.C