LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
ČESKÝ STÁT ZA KARLA IV
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Cambridge.
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Velká Británie školní zájezd 11/5- 16/ den: hrad TOWER oblast CITY.
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Zájezd do Velké Británie den: GREENWICH + hrad HEVER.
Spojené království Velké Británie
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
GREŠLOVÉ MÝTO.
Nejlákavější kulturní památka
Praha.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
PAMÁTKY PRAHA.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Zájezd do Velké Británie den: hrad TOWER + oblast CITY.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Praha.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Vytvořil Matěj Turek 8. B 10. ZŠ Plzeň
Karel IV. Tereza Šourková.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Velká Británie školní zájezd 11/5- 16/ den: GREENWICH ROCHESTER hrad HEVER.
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_19.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
 1348 založení Nového Města Pražského  1348 – Univerzita Karlova  1357 –začala stavba Karlova mostu- náhradou za Juditin most, který zničili povodně,
Velká Británie.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Spojené království Lukáš Vicherek.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Tower Bridge.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
ŽIVOT KARLA IV. Bára Ondráčková.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Název školy: Základní škola T. G
Tower Bridge.
Transkript prezentace:

LONDÝN

Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem je sir Christopher Wren ( )

Památky Památky Tower of London Tower of London byl založen Vilémem I. Dobyvatelem v 11. století poté sloužil jako vězení (byla zde popravena např. Anna Boleynová, 2. manželka Jindřicha VII.) podle pověsti tam její bezhlavý duch straší až dodnes dnes jsou v něm k vidění korunovační klenoty Tower Bridge součástí komplexu je i zvedací most Tower Bridge

Památky Monument Monument jinak Památník Velkého požáru z roku 1666 je to věž s vyhlídkou, vysoká 61m na vrchol památníku možno vystoupit po úzkém schodišti, čítajícím 311 schodů

Temže řeka protékající Londýnem na Temži se konají závody v osmiveslicích Oxfordské a Cambridgeské univerzity a koná se tu také závod Henleyova královská regata (také veslování) měří 346km a je široká m vodní doprava na Temži je dostupná po celém toku bohužel olympiáda se na ní nekonala

Peníze ve Velké Británii používají libry a pence 1 libra je v přepočtu přibližně 32 Kč na každé bankovce a minci je Alžběta II., britská královna

Maskoti LOH 2012 maskoti se jmenují: Wenlock a Mandeville Wenlock dostal jméno podle malého městečka Shropshire, ale jméno Mandevilla pochází z názvu vesnice Stroke Mandeville v Buckinghamshire

Olympiáda 2012

Děkuji za pozornost zdroje vlastní fotky Wikipedie: informace+obrázky