Podvojné účtovníctvo na počítači

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

DUNA - závěrky Ing. Iva Tomanová Prosinec 2008
ing. Květoslava Plechatá
ing. Květoslava Plechatá
ing. Květoslava Plechatá
ing. Květoslava Plechatá
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
ing. Květoslava Plechatá
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Číselníky v programu WinDUO Prezentace - powerpoint ing. Květoslava Plechatá 2012.
ing. Květoslava Plechatá
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Operativní a analytická evidence zásob
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Didaktický rozbor učiva na OA DEP 507
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Přednáška č. 1 Základy účetnictví.
*1031 Vypořádání Skalský Dvůr K čemu slouží Pro zemědělské firmy, které ještě uvádí vypořádání oprávněných osob Je navázána na knihu závazků,
PŘEVOD WINFAS – WINFAS ROK 2007 DO 2008 Týká se pouze firem, které již WinFAS používají v roce 2007 Přednáší: Ing. Jiří Dušek Skalský dvůr
Materiálové zásoby Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Zásoby Účtování o zboží
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_278.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_588 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - ROZDĚLENÍ.
EVIDENCE DLOUHODOBÉHO MAJETKU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_260_TÉMA_ Daňová evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Účet, druhy účtů, účtová osnova, účtový rozvrh
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Skalský Dvůr 2015 Zásoby 2015.
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obchodná akadémia Vranov nad Topľou
ODBYT registračné pokladnice: kontrola stavu hotovosti
Účtovníctvo.
Seminár č. 6 – osnova Ekonomika podniku
Zásoby ITMS kód projektu „Učíme inovatívne, kreatívne a hravo – učíme pre život a prax“ „Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť /
Aktuálne zmeny v národnej regulácii audítorstva a účtovníctva v SR.
Zmeny v podsystéme v roku 2015
NÁKLADY Ing. Anna Mikolajová / Účtovníctvo
Zvieratá 3. prednáška - príklad.
Živnostenský a obchodný register a Online registrácia CF
Účtovná uzávierka a závierka
OMEGA podvojné účtovníctvo.
Podvojné účtovníctvo na počítači
SPŠ stavebná Lučenec Téma: Nákup a predaj.
Stredná odborná škola vo Svite
MZDY Stravné lístky COMPEKO , 2015.
znalecký, stavebný a ekonomický softvér
ÚČTOVNÍCTVO Zmeny v programe v roku 2014.
MZDY Inštalácia COMPEKO, 2016.
Evidencia vozidiel (Prezentácia).
12. decembra 2011 Ing. Oľga Ciliková, PhD.
QR kódy na došlých faktúrach
Predstavenie informačného systému Money S5
Účtovná závierka roku 2010 v podvojnom účtovníctve podnikateľov
Hromadná korešpondencia
Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť
Transkript prezentace:

Podvojné účtovníctvo na počítači Ing. Viera Platinská, OA Levice, november 2006 Omega Podvojné účtovníctvo na počítači

Začíname s Omegou Práca s firmou Základné údaje o firme Počiatočné stavy majetku a záväzkov Začiatočné stavy na súvahových účtoch

Začíname s Omegou – práca s firmou

Založenie novej firmy Firma – Nová Zadajte: Obchodné meno Účtovný rok Či je platiteľom DPH Umiestnenie databázy – diskovú jednotku C (na pevný disk), F (na sieťový disk) a adresár na disku, kde sa dáta o firme budú ukladať.

Otvorenie existujúcej firmy Firma – Otvor Vyber firmu zo zoznamu firiem Ak sa ti firmu nepodarilo nájsť, pozri, či je uvedená medzi pripojenými firmami Omega - Pripojené firmy Pripoj firmu

Pripojenie firmy z iného počítača Omega – Pripojené firmy Pripoj Nalistuj Nájdi firmu na sieťovom disku v príslušnom adresári Firma – Otvor Vyber firmu zo zoznamu firiem

Začíname s Omegou – Nastavenie údajov o firme

Firma – Nastavenie – Firemné iniciály Vložte logo, prípadne pečiatku V karte Ostatné údaje doplňte konateľa, telefón,... Vložte číslo daňového úradu z číselníka

Firma – Nastavenie – Bankové účty Doplňte evidenčný zostatok na účte v banke a účet z účtového rozvrhu. Pozor! Každý bankový účet musí mať analytický účet v účtovom rozvrhu.

Číselník - Partneri Naplňte si číselník MESTÁ: Kliknite na lupu Funkcie – Import miest a dedín

Začíname s Omegou – Založenie evidencií

Neuhradené záväzky a pohľadávky (saldokonto) Evidencia – Účtovné doklady Účtovné obdobie: Otvorenie Zaškrtnúť „Neúčtovať“ Na karte Účtovné zápisy zaevidovať sumu a účet 321 alebo 311 Čiastočné úhrady faktúr zaevidovať na karte Úhrady cez tlačidlo Pridaj

Na karte Pohyby pomocou tlačidla Pridaj zadajte dátum zaradenia! Dlhodobý majetok Evidencia – Dlhodobý majetok - Pridaj Základné údaje: názov, inventúrne číslo Daňové zaradenie: odpisová skupina, typ daňového odpisu Nastaviť periódu účtovania odpisov: mesačne, ročne,... Tlačidlo Možnosti Na karte Pohyby pomocou tlačidla Pridaj zadajte dátum zaradenia!

Zásoby Vytvorenie skladu: Firma– Nastavenie - Sklady Založenie skladových kariet: Sklad – Skladové karty Vyhotovenie počiatočnej príjemky: Sklad – Pohyby na sklade – Príjem, typ: Počiatočný stav Účet skladu je potrebné vždy zadať, inak vám program neurobí uzávierku skladu!

Začiatočné stavy na súvahových účtoch Evidencia – Účtovné doklady Okruh: ID, evidencia IDX, vzor: ID – nový doklad Účtovné obdobie: Otvorenie Na karte Ostatné údaje aktivovať voľbu: „Doklad nezahrnúť do saldokonta“

Kontakt: viera.platinska@gmail.com