Informace o činnosti APSS ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování sociálních služeb pro města a obce
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Základní zdravotní péče na území městské části Praha 12 s výhledem do roku 2015 Mgr. Zlatuše Rybářová Praha
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Standardy kvality ve službách sociální prevence Mgr. Petr Hanuš
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
„PANÍ, NECHCETE SE NAPÍT?“ aneb JAK SE OCITNOUT NA MOŘI VE STÁTĚ, KTERÝ ŽÁDNÉ MOŘE NEMÁ?
Individuální domácnosti v bytech -zkušenosti, komplikace, situace a Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního.
Martin a Nikola. U.Estancia Diurna Dr. Alejandro Otero.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Standardy funkčního programu prevence a kontroly infekcí
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb a potřebnosti rozvoje dosavadních sociálních služeb v městě Brně   Cílová skupina: Osoby s duševním onemocněním.
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Komplexní systém hodnocení
PŘISTOUPENÍ K SMLOUVĚ OSA
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Základní informace o poskytovateli
Přístupový systém aneb kontrola vstupů
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Nízkoprahová denní centra
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Profesní svaz sociálních pracovníků v sociálních službách APSS ČR
Kraj Vysočina, CAF a cesta ke zlatu
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PŘIPOJIŠTĚNÍ DLOUHODOBÉ PÉČE
Ing. Jiří Horecký, Ph.D., MBA
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Autoevaluace z pohledu
ÚP ČR v kontextu poskytovatelů sociálních služeb
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
KATEDRA SUPERVIZE A ODBORNÉ PRAXE
Česká společnost pro jakost
Diakonie ČCE – hospic CITADELA
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Systém integrované péče v ČR a zahraničí
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Alzheimerova choroba a sociální služby
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Transkript prezentace:

Informace o činnosti APSS ČR Ing. Bc. Alice Švehlová, výkonná ředitelka APSS ČR

ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR od r. 1991 Sdružuje 956 registrovaných poskytovatelů soc. služeb Sdružuje přes 2 314 registrovaných služeb Členem: E.D.E, ESN, FEANTSA, RAROSP, UZS ČR 5 odborných sekcí, krajská setkání

KONFERENCE 2014 a 2014 ODBORNÉ SEKCE v r. 2014 Kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR Tábor, 9. – 10.října 2014 Seminář pro ředitele a ekonomy Praha, leden 2015 Komunitní služby v ČR – dvoudenní konference České Budějovice, 23. – 24.dubna 2015 ODBORNÉ SEKCE v r. 2014 Sociální služby pro osoby bez domova Nízkoprahová zařízení Terénní služby

ZNAČKA KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH systém externí certifikace pobytových zařízení registrováno ve vládním Programu Česká kvalita rozšíření domovy se zvláštním režimem, 2013 ambulantní služby pro OZP, duben 2014 pečovatelská služba, duben 2014 ambulantní služby pro seniory, září 2014 45 ukončených certifikací pobytových zařízení www.znackakvality.info – karty certifikovaných zařízení, příklady dobré praxe, zpětná vazba

ZNAČKA KVALITY – PEČOVATELSKÁ SLUŽBA od dubna 2014 ověření systému na 3 pilotních certifikacích PS princip hodnocení z pohledu uživatele pro všechny registrované poskytovatele pečovatelské služby hodnoceno celkem 85 kritérií 2 oblasti: 1. Péče, individuální přístup a partnerství 2. Stravování max. 500 bodů platnost certifikace na 3 roky

ZNAČKA KVALITY – AMBULANTNÍ SLUŽBY pro všechny registrované poskytovatele ambulantních služeb pro osoby se zdravotním postižením typu: - denní stacionáře - centra denních služeb - sociálně terapeutické dílny max. 1000 bodů hodnoceno více než 250 kritérií ve 4 oblastech: 1. Prostorové dispozice a personální zajištění služby. 2. Podpora integrace uživatelů do běžného života. 3. Rozvoj individuálních kompetencí. 4. Péče a stravování.

Odborná literatura APSS ČR

www.apsscr.cz www.tyden-socialnich-sluzeb.cz www.registrodborniku.cz www.znackakvality.info www.institutvzdelavani.cz www.profesnisvaz.cz www.stastne-stari.cz www.pecovatelky.info www.socialnisluzby.eu