Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Advertisements

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Šablony pro SŠ a VOŠ I Výzva č. 02_16_035 a 02_16_042.
Cíl a identifikace výzvy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Šablony pro SŠ a VOŠ I Výzva č. 02_16_035 a 02_16_042.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VÝZEV č. 02_16_023 a 02_16_023
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
MAP – Místní akční plán ORP RK
Šablony pro SŠ a VOŠ I 14. prosince 2016 Ing. Iva Prokopová
Šablony pro SŠ a VOŠ I.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Výzva OP VVV 02_17_044 Šablony pro SVČ.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Výzva č. 02_18_06 OP VVV Pro žadatele
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vzorový projekt pro ZŠ.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Význam a přínos šablon pro málotřídní školy
Vítejte na třetí místní konferenci
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – šablony II Setkání zástupců škol
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
Šablony pro SŠ a VOŠ I Výzva č. 02_16_035 a 02_16_042.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Porada ředitelů škol a školských zařízení nezřizovaných Olomouckým krajem 24.10. 2016 Olomouc

Základní informace Šablony – podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro SŠ a VOŠ I (výzva pro méně rozvinuté regiony) a podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování (výzva pro hl. m. Praha). Veškeré informace (znění výzvy, přehled kontaktních osob, vzorové dokumenty pro žadatele/příjemce, Pravidla pro žadatele a příjemce zjednodušených projektů) naleznete na webových stránkách http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/vyzvy-op-vvv. Výzva podpoří osobnostně profesní rozvoj pedagogů a pomůže školám při společném vzdělávání žáků/studentů. Dále jsou podporovány aktivity spolupráce škol a zaměstnavatelů, využití cizích jazyků ve výuce a doučování žáků/studentů ohrožených školním neúspěchem.

Základní informace Datum vyhlášení výzvy: na konci listopadu 2016 Délka trvání projektů: 24 měsíců Alokace na výzvu: 1 200 000 000 Kč Maximální částka na žadatele nesmí překročit částku 5 000 000 Kč Minimální částka na žadatele je 200 000 Kč Maximální výše: 200 000 Kč + (počet žáků/studentů školy v denním studiu x 2 000 Kč + počet žáků/studentů v ostatních formách studia x 500 Kč) = maximální částka na školu. Počet žáků/studentů školy k 31. 3. 2016.

Jak identifikovat oblasti pro rozvoj školy? Každá škola = 1 projekt. Škola si sestaví svůj projekt pouze prostřednictvím výběru tzv. šablon aktivit (dále jen „šablon“), které jsou předem připraveny. Dotazník zaslaný v rámci KAP je podmínkou možnosti čerpání finančních prostředků prostřednictvím šablon. Škola si povinně volí minimálně jednu šablonu z oblasti, která bude vyhodnocena jako nejslabší nebo na druhou nejslaběji vyhodnocenou oblast, pro kterou jsou k dispozici šablony. Pokud škola tuto šablonu nezvolí, bude žádost vyřazena.

Přehled šablon Personální podpora a) Školní asistent – personální podpora SŠ b) Školní speciální pedagog – personální podpora SŠ c) Školní psycholog – personální podpora SŠ d) Sociální pedagog – personální podpora SŠ e) ICT technik - personální podpora SŠ a VOŠ f) Koordinátor spolupráce školy a zaměstnavatele - personální podpora SŠ a VOŠ g) Školní kariérový poradce – personální podpora SŠ a VOŠ

Přehled šablon 2. Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů SŠ a VOŠ Varianty: a) Čtenářská gramotnost; b) Matematická gramotnost; c) Cizí jazyky; d) Mentoring; e) Inkluze; f) Výchova k podnikavosti; g) Kariérové vzdělávání; h) Projektová výuka; i) Osobnostně sociální rozvoj; j) Polytechnické vzdělávání; k) ICT.

Přehled šablon 1. Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ 2. Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ zaměřené na inkluzi 3. Sdílení zkušeností pedagogů z různých škol prostřednictvím vzájemných návštěv (SŠ a VOŠ) 4. Tandemová výuka na SŠ a VOŠ – pedagog SŠ/VOŠ + pedagog SŠ/VOŠ 5. Zapojení odborníka z praxe do výuky (SŠ a VOŠ) 6. CLIL ve výuce na SŠ 7. Vzdělávání a sdílení ve školním cloudu 8. Stáže pedagogů u zaměstnavatelů (SŠ a VOŠ) 9. Polytechnické vzdělávání prostřednictvím polytechnických pomůcek

Přehled šablon Extrakurikulární rozvojové aktivity SŠ a VOŠ 1. Doučování žáků SŠ ohrožených školním neúspěchem

Přehled šablon - žadatel Speciální SŠ ICT technik Koordinátor spolupráce školy a zaměstnavatele Školní kariérový poradce Vzdělávání pedagogických pracovníků ŠS Sdílení zkušeností pedagogů z různých SŠ prostřednictvím vzájemných návštěv Tandemová výuka na SŠ Zapojení odborníka do výuky CLIL ve výuce na SŠ Vzdělávání a sdílení ve školním cloudu Stáže pedagogů u zaměstnavatelů Polytechnické vzdělávání prostřednictvím polytechnických stavebnic Doučování žáků SŠ ohrožených školním neúspěchem

Podmínky výběru šablon Střední školy, které se účastní výzvy Inkluzivní vzdělávání v roli žadatelů, partnerů nebo spolupracujících subjektů, musí zvážit podání Žádosti o podporu ve výzvě Šablony pro SŠ a VOŠ I. Je nepřípustné vybírat aktivity, které zároveň realizují ve výzvě Inkluzivní vzdělávání, docházelo by k dvojímu financování, tzn. financování stejné aktivity ze dvou výzev.

Děkuji za pozornost.