CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Organizační struktura
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Otrokovice.
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Cíl a identifikace výzvy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Podpora výchovných poradců 2018
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Představení projektu Implementace KAP
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika

VZNIK SDRUŽENÍ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________ Sdružení bylo založeno z iniciace Národního ústavu pro vzdělávání /NÚV/ Praha a Olomouckého kraje v březnu roku 2008 jako sdružení právnických osob - 26 středních odborných škol z regionů Jeseník, Šumperk, Přerov, Olomouc a Prostějov.

ZÁKLADNÍ POSLÁNÍ   Poskytovat informační, poradenskou, a metodickou podporu v dalším vzdělávání k získání nebo zvýšení odborné kvalifikace a získání nových znalostí a dovedností pedagogům i veřejnosti, uznávat jejich dosažené kvalifikace dle NSK, realizovat rekvalifikace a podpořit rozvoj jejich uplatnitelnosti na trhu práce v ČR i EU,

informační činnost __________________________________________________________________________________________________________ Získávání, analýza a prezentace aktuálních dat a informací k nabídce dalšího vzdělávání a jejich aplikace pro potřeby: firem, institucí, občanské veřejnosti, s podporou informačního systému o možnostech dalšího vzdělávání na portálu sdružení CUOK.

Vzdělávání _________________________________________________________________________________________________________ Organizace dalšího vzdělávání pedagogických i nepedagogických zaměstnanců středních škol, zavádění e-learningových programů v oblasti podpory odborného vzdělávání, podpora vzdělavatelů prostřednictvím odborných stáží v tuzemsku a v EU.

Vzdělávání _________________________________________________________________________________________________________ organizace dalšího vzdělávání pro odbornou veřejnost i občany poskytováním ucelené části studia prostřednictvím kurzů nebo jednotlivých modulů, organizace rekvalifikací ve spolupráci s ÚP a uznávání kvalifikace dle zákona č. 179/2006 Sb., složení zkoušek z profesních kvalifikací dle NSK u autorizované osoby na školách.

Akreditace ________________________________________________________________________________________________ Akreditace instituce CUOK k provádění vzdělávacích programů akreditovaných pro účely zákona 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících pod č. j. 42 014/2011-25. Akreditace od MŠMT ČR k provádění programu „Vstup na trh práce“ pro další vzdělávání pedagogických pracovníků včetně vydávání osvědčení o absolvování pod č. j. 38 876/2011-25-803. Povolení ke zprostředkovávání zaměstnání č. j. MPSV – UP/5405/12ÚPČR/4 v rámci personální agentury.

Projekty ________________________________________________________________________________________________ Další profesní vzdělávání – cesta k nové kvalifikaci (OPVK/CZ.1.07/3.2.05/03.0001, 5/2012–6/2014) Posilování spolupráce škol s aktéry trhu práce (OPVK/CZ.1.07/1.1.26/01.0021, 2/2012-12/2013) Regionální konzultační centrum pro RVP /2011-2015/ GOAL - Guidance and Orientation for Adult Learners (2/2015 – 1/2017) IKAP OK - OPVVV ( 2017-2020)

Projekty – odborné stáže ________________________________________________________________________________________________ Stáž 10 členů sdružení ve Švédsku (Leonardo da Vinci) Stáž 17 pracovníků ve vzdělávání ve Francii (Leonardo da Vinci/CZ/13/LLP- LdV/VETPRO/134019, 7-12/2014) Stáž 9 členů ve Španělsku (ERASMUS+/2015-1- CZ01-KA104-013203, 6/2015-5/2016)

KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ __________________________________________________________________________________________________________ Spolupráce výchovných - kariérových poradců škol a úřadu práce, mapování trhu práce, sledování trendů, uplatnitelnosti absolventů škol, mapování motivací a potřeb absolventů, Rozvoj spolupráce výchovných poradců s firmami – prezentace na burzách práce, společná organizace stáží ve firmách, Spolupráce s firmami poskytujícími poradenství v dalším vzdělávání a kariéře v rámci profesní dráhy zaměstnanců.

ŠKOLY JAKO CENTRA CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ___________________________________________________________________________________________________________________ Strategií vzdělávání 2020 v ČR, je podporovat a rozvíjet práci střední školy jako centra celoživotního vzdělávání, která poskytuje podporu pro: počáteční vzdělávání pro žáky a studenty, širokou nabídku a poradenství ve vzdělávání počátečním pro žáky a studenty a profesním, zájmovém a občanském, zaměřeným na dospělou populaci, včetně seniorů.

Nové příležitosti ___________________________________________________________________________________________________________________________ Zapojení středních škol do Krajského akčního plánu Olomouckého kraje pro nové programové období EU v letech 2016 – 2020. Priority Olomouckého kraje ve vzdělávání: rozvoj škol jako center celoživotního vzdělávání kariérové poradenství, posilování spolupráce zaměstnavatelů a škol, zkvalitnění odborné způsobilosti pedagogů.

Projekt GOAL ________________________________________________________________________________________________________ Přínosy projektu pro kariérové poradenství v Olomouckém kraji Nastavení a ověření nového systému kariérového poradenství v Olomouckém kraji nové pojetí práce s klientem, individualizace poradenské práce s klientem, poskytnutí odborné podpory od NUV Praha pro kariérové poradce.

CKP – Olomoucký kraj ______________________________________________________________________________________________________________________________ Klient CKP ÚP školy Identifikace problému skupinové poradenství nezaměstnaní v evidenci ÚP individuální poradenství osobnostní sociální začlenění profesní rekvalifikace speciální odborné poradenství -zaměstnanec -pracovník na IČO -založení firmy

Projekt GOAL ________________________________________________________________________________________________ Rizika projektu ukončení kariérových poradenských služeb s ukončením projektu, nezájem o kariérové poradenství z důvodu: převisu poptávky po pracovní síle v ČR, část nezaměstnaných v evidenci na ÚP nemají zájem se vzdělávat a pracovat.

Kontakt _________________________________________________________________________________________________ Děkuji za pozornost PaedDr. Jiří Polášek web: www.cuok.cz e-mail: cuok@seznam.cz mobil: +420 602 756 746