ROBOTTRANSFÉR Mgr. Kateřina Hořejší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Advertisements

FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
SYSTÉM POČÍTAČEM PODPOROVANÝCH EXPERIMENTŮ KE ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOL.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
First Lego League v ČR 2005 – 2006 pilotní projekt MŠMT Garant projektu AMD ČR.
STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU ROSICE VÁŠ PARTNER PRO VOLNÝ ČAS.
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
1 Fakultní ZŠ Olomouc, Tererovo nám. 1 VÝHODY PRO ŽÁKY SPORTOVNÍCH TŘÍD.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace.
Prosinec A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy.
Únor A-2-1 Školení pro moderní zemědělskou techniku – využití IT při práci s moderní zemědělskou technikou.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
Listopad A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy.
Náplň práce projektové kanceláře RNDr. Miroslav Kučera Bc. Tereza Bahulová Bc. Kateřina Hubíková.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
Do not put content in the brand signature area Zuzana Smolinsky, Manager Communications and PR ING Commercial Banking Praha, 23. listopadu, 2010 Snídaně.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Informatika a výpočetní technika. Výuka výpočetní techniky v nižším gymnáziu.
IRER – spolupráce se školami Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let 2 ročníky soutěže Festival vědy.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2010 a z Evropského.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
IRER Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let Projekt „Trojlístek“ Akce na 20 školách Semináře pro.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Aktuální informace o stavu
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
Pohár vědy (Science cup)
Analýza potřeb v území.
Technicky zaměřené aktivity na ZŠ Doctrina
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Brána, ZŠ a MŠ založena jako církevní škola
Statutární město Ostrava
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Při technické univerzitě v Liberci
VSTUPNÉ: dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč
Š A B L O N Y II.
Vzdělávací systém v Olomouckém kraji
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

ROBOTTRANSFÉR Mgr. Kateřina Hořejší

Cíl projektu 3 x podpořený projekt v letech 2016 - 2018 – Robottransfér I. – III. vyhledat talentované děti a žáky ostravských MŠ, ZŠ a SŠ se zájmem o polytechniku, robotiku a 3D tisk na pracovních workshopech pro školy – Robotden umožnit talentovaným dětem se zájmem o robotiku zúčastnit se robotických soustředění včetně pobytových - Setkání v dimenzi I. (příprava na soutěž FLL, stavba robotů a jejich programování - LEGO EV3, výroba součástek robotů k jejich stavbě pomocí 3D tisku a třískového obrábění) individuální hodiny robotiky pro vyhledané talenty účast v soutěži FIRST LEGO League v Olomouci - Setkání v dimenzi II.

STRUKTURA PROJEKTU ROBOTTRANSFÉR ROBOTDEN SETKÁNÍ V DIMENZI I. - pracovní workshopy robotiky a 3D tisku - vyhledat talentované děti ostravských MŠ a ZŠ se zájmem o robotiku a polytechniku - víkendová soustředění, včetně pobytových k přípravě na soutěž FIRST LEGO League (FLL) - rozvoj dovedností v oblasti robotiky a 3D tisku SETKÁNÍ V DIMENZI II. - účast v národním kole soutěže FLL - celosvětová roboticko přírodovědná soutěž , vznikla v roce 1998 v USA s cílem vytvořit roboticky zaměřenou soutěž přitažlivou pro teenagery

Robottransfér „Hodnocení projektu“ Robotden vyhledávající workshopy 2016: 2 workshopy – 53 dětí 2017: 11 workshopů – 233 dětí (např. ZŠ Dětská, Komenského, Svinov, Rošického, Ukrajinská, Krásné Pole) - kroužky: robotiky – 4, 3D tisku – 6 (celkem 56 dětí)

Robottransfér „Hodnocení projektu“ Setkání v dimenzi I. odborná soustředění 2016: 2 odborná soustředění – 20 dětí 2017: 3 odborná soustředění z toho 2 pobytová – 65 dětí

Robottransfér „Hodnocení projektu“ Setkání v dimenzi II. Účast v národní robotické soutěži First Lego League 2016: 2 soutěžní týmy - cena poroty, 11. a 12. místo 2017: 2 soutěžní týmy - 5. místo za výzkum, celkově 7. a 10. místo z 12 soutěžních družstev

Robottransfér „Práce s talenty a propagace“ individuální výuka 1,5 hod týdně – Vojtěch Otáhal rozvoj dalších talentů – Jakub Dlabaja, Patrik Schaffarczik akce 28.11. 2017 Ostrava spolupráce s Tieto Czech s.r.o. školení pedagoga na ČVUT Praha

Děkujeme za pozornost