KRÁLÍČEK péče o králíka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Advertisements

Dnes vám budu povídat o Fretkách.
JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
ZUBY, DUTINA ÚSTNÍ.
Křeček Džungarský.
ZUBY Prvouka 3.ročník. ZUBY Prvouka 3.ročník Funkce zubů Ukousnutí a žvýkání potravy Mluvení Vzhled obličeje (postavení a tvar zubů dotvářejí celkový.
Zuby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ZUBY, DUTINA ÚSTNÍ.
Kočky Perské kočky.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Také si myslíte, že to děláte správně?
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
Voda a vzduch = základ života
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Králíček Sam Ester Chytilová. O mně Jmenuji se Sam Je mi 9 měsíců Narodil jsem se Pocházím z vesničky Zaječov.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Voda je důležitá: Lidi:potřebují jí každý den, protože bez příjmu vody budeme dehydrováni Zvířata:bez vody by umřeli a mi bychom se pak neměli s čím.
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
Lidské tělo – všeobecný test
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Člověk Člověk je společně s živými organizmy součástí živé přírody.
Yorkšírský teriér. Stručný popis Země původu: Spojené království Výška: 20 – 24 cm Váha: max. 3,1 kg Barva: černá, stříbrná, stříbrno-modrá Venčení: každé.
Můj králík.
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Předmět: Odborný výcvik Ročník: Téma: Chov Zvířat
Zuby … ověř si, co o nich víš.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Bulteriér.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Péče o chrup Libuše Špičáková. Péče o chrup Libuše Špičáková.
VODA.
Zuby … ověř si, co o nich víš.
Kuřátka - potrava Speciální krmiva
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: říjen 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_23.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_domacimazlicci Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Zdravé zuby ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_03_20_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a.
Lidský chrup Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_9_Lidský chrup Téma: Přírodověda -
SČÍTÁNÍ ZLOMKŮ + = + = + =  Sčítat můžeme jen zlomky se stejným jmenovatelem. Sčítáme čitatele zlomků. 1)hledáme společného jmenovatele obou zlomků.
H YGIENA DUTINY ÚSTNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_PRVOUKA.
VY__III/2__INOVACE__140 PRVOUKA Autor DUMMgr. Petra Válková Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 2. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ KOČKA DOMÁCÍ.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_18_Zuby
Období: září – prosinec 2011
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Prezentace Kučerová Klára
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Vypracoval:Vojtěch Szoltys
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Zelenina. Únorový či nejpozději březnový výsev platí pro celer bulvový, listový i řapíkatý. Drobná semena celeru klíčí dva až tři týdny při teplotě mezi.
AUTOR: Blanka Petlánová
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Transkript prezentace:

KRÁLÍČEK péče o králíka

Stříhání drápků Drápy králíkům rostou docela rychle , takže si je musí obrušovat . V domácích podmínkách musíme králíkům drápky občas zkrátit . Pozor ale , nesmíme zkracovat příliš . Abychom králíkovi nezpůsobili bolest a silné krvácení . U tmavých drápků si můžeme pomoci prosvícením baterkou . Kleštičky , které jsou vhodné na stříhání drápků je možné sehnat ve zverimexech.

Péče o srst Svou srst si králíci drží v čistotě sami . Jen v době línání potřebují každodenní kartáčování nepříliš tvrdým kartáčem . Králík se nesmí nikdy koupat ! Promočení jeho srsti by mělo za následek silné prochlazení .

Čištění klece a příslušenství Pravidelné a pečlivé čištění klece a příslušenství je důležitou součástí péče, která se nesmí zanedbat. Denně se musí vyčistit nádoba na pití a krmení, dvakrát týdně se musí čistit klec a preventivně jednou do roka by se měla klec vydezinfikovat.

Krmení Seno ovlivňuje trávicí pochody králíčka a musí mu být neustále k dispozici. Kompletní suchá krmná směs obsahuje sušenou zelenou píci, obilí, různá semena a suchou zeleninu a vitamíny.Na jídelní lístek patří rovněž čerstvá zeleň a šťavnaté dobroty, jako například pampeliška, karotka, petržel, okurka nebo jablíčko.Každý den musí mít králíčci k dispozici čerstvou pitnou vodu.

Péče o chrup Stejně jako drápky i králičí zuby trvale rostou. Aby se dostatečně opotřebovávaly, musí mít králíček stále co hlodat, například tvrdý chléb nebo klacek. Pokud nebude mít králík příležitost k hlodání a obrušování zubů, tak budou stále delší a delší, až budou vyčnívat z tlamy a bránit zvířeti v příjmu potravy, anebo se šroubovitě stočí a mohou dokonce zarůstat do dásně.

Fotky králíčků