VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Advertisements

STÁTNÍ HRANICE Území státu je suchozemský prostor, vnitřní a pobřežní vody i pod nimi a vzdušný prostor nad nimi – odděleno státní hranicí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Naše vlast – Česká republika
VY_32_INOVACE_ 11_ Ohraničení ČR (1) (2) (SADA ČÍSLO 6)
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Česká Republika.
VY_32_INOVACE_23_ Prvouka 3. ročník Jsme Evropané
POLOHA ČESKÉ REPUBLIKY A JEJÍ OBYVATELSTVO
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_81.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_26.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT - MÍSTO, KDE ŽIJEME VLASTIVĚDA pro 5.roč. ZŠ  ČESKÁ REPUBLIKA DEMOKRATICKÝ STÁT  POLOHA – VZNIK OBYVATELSTVO  PRACOVNÍ LIST.
VY __III/2__ INOVACE __237. Autor DUMAlena Kopřivová Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy6. ročník základní školy praktické ŠVP„Učíme.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_170 Předmět: Český jazyk – Náš svět (Člověk a jeho svět)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR : Eva Vysoudilová NÁZEV : VY_32_INOVACE_12_ČR – demokratický.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Autor: Andrea Kolářová
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
VY_32_INOVACE_08_Člověk a energie
Poloha České republiky
Severní Evropa - přehled
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
VY_32_INOVACE_17M_Dělení desetinných čísel deseti a stem
VY_32_INOVACE_19_ČR – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Opakování I.- sousední státy ČR Česká republika jako součást Evropy
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
VY_32_INOVACE_18_Výprava do vesmíru I.
VY_32_INOVACE_18_Orientace v krajině
VY_32_INOVACE_06_Vyvození písmene L
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
VY_32_INOVACE_02_Obyvatelé České republiky
VY_32_INOVACE_11_ČR – demokratický stát
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_02_Věta, z čeho je složena
VY_32_INOVACE_04_Rozmanitost přírody-lesy v ČR
POLOHA ČESKÉ REPUBLIKY
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Naše vlast – Česká republika
Poloha České republiky
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Spolková republika Německo
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_04_Nerosty a horniny
Německo Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
VY_32_INOVACE_20_Slabiky začínající písmeny M, L, P, S
tato práce je šířena pod licencí cc by-sa 3
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Co začíná tam, kde končí naše země?
VY_32_INOVACE_07_Olomoucký kraj
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR: Eva Vysoudilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky TEMA: Vlastivěda pro 4. a 5. ročník ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2151

ANOTACE Orientace na mapě, poloha České republiky v Evropě, sousední státy, státní hranice, Evropská unie. Určeno pro práci na interaktivní tabuli. Vypracováno dne 30. 7. 2011

Poloha České republiky Česká republika leží uprostřed Evropy. Je to vnitrozemský stát. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Europe_countries_map_cs.png?uselang=cs

Sousední státy ČR Polsko Slovensko Rakousko Německo

Správné podtrhněte: Česká republika leží v Evropě – v Africe – v Asii. Je obklopena Severním mořem – Černým mořem – pevninou. Od území sousedních států je oddělena mořem – státní hranicí. Je to přímořský stát – vnitrozemský stát.

Správné řešení: Česká republika leží v Evropě – v Africe – v Asii. Je obklopena Severním mořem – Černým mořem – pevninou. Od území sousedních států je oddělena mořem – státní hranicí. Je to přímořský stát – vnitrozemský stát.

Evropská unie. Náš stát je členem EU od 1. května 2004. EU usiluje o sjednocení všech evropských zemí. V EU jsou zrušeny hranice mezi státy. Obyvatelé EU se mohou volně pohybovat po celém jejím území.

CITACE Obrázky – www.office.com