Novinky z ČSJ Ondřej Hykš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Petr Reichl Ing. Luboš Doleček
Advertisements

NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ČSN EN ISO 19011:2003 Mezinárodní norma
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Management kontinuity činností organizace
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
doc. Ing. František HELEBRANT, CSc.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
Úvod do systémů řízení. Co to je Systém managementu jakosti Stanovení souboru zásad a pravidel pro koordinování všech vzájemně souvisejících činností.
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
ISMS v KSRZIS (Koordinační středisko pro rezortní zdravotnické informační systémy) František Henkl.
Zkušenosti se zaváděním systému řízení v KSRZIS podle:
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Síťové akademie na MENDELU v Brně
Systém managementu jakosti QMS
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Akreditační systém v ČR a v EU
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Motivační dopis zadání
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Novinky ve specializačním vzdělávání
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
IAF MD 18:2015 Aplikace ISO/IEC 17021:2011 v oblasti řízení služeb (ISO/IEC )
ZÁKLADY SYSTÉMŮ MANAGEMENTU 1. ČÁST
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
ÚVOD A STRUČNĚ Z HISTORIE 1. část
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
POŽADAVKY NA SYSTÉM MANAGEMENTU – VOLBA STANDARDŮ
Personální plán pro podnikatelský plán
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Zora Říhová VŠE, Praha Liberecké informatické fórum 2010.
elektrotechnických měření
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Rozvoj výuky cizích jazyků
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Studijní program Ošetřovatelství
Lesk a bída normalizace
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Novinky z České společnosti pro jakost
Transkript prezentace:

Novinky z ČSJ Ondřej Hykš

Novinky ve vzdělávání Nové schéma kurzů pro auditory pro rok 2018. Vytvořeno v reakci na probíhající revizi ISO 19011 (novinky o této normě budou součástí kurzu ISO 19011, který začne běžet na začátku února 2018). Na specializovaných kurzech QVA, QA atd. již nebudou opakovány požadavky základních norem pro auditování, jejich znalost (s možností získat ji na kurzech ČSJ) je předpokladem pro úspěšné absolvování těchto kurzů. Více informací na stránkách ČSJ

Novinky ve vzdělávání Nové schéma kurzů statistiky. Pro absolvování kurzů VSM, SMR a MINITAB bude požadované absolvování kurzu SM1 (s možností prokázat znalosti testem, který bude dostupný v e-výuce ČSJ). Pro kurzy SPC, DoE a SPř absolvování některých našich kurzů prozatím pouze doporučujeme. Uvažuje se o souborném osvědčení po absolvování SM1, VSM a SMR plus dvou ze 4 ostatních kurzů. Pracovní název je „Absolvent statistické akademie ČSJ“. Další nové kurzy v roce 2017: Auditor procesu VDA 6.3 pro služby, Požadavky na interní laboratoř v Automotive, 5S, Společenská odpovědnost v kontextu normy IATF 16949 Kurzy připravované na rok 2018: Řízení obchodních procesů, IT pro kvalitáře, Bezpečnost informací pro průmyslové podniky atd. (jsou to zatím spíše pracovní názvy).

Novinky v certifikaci osob Harmonizované schéma Evropské organizace pro kvalitu CS 9000 a CoS 9000 Uznáno v lednu 2017 Evropskou akreditací (EA) Česká společnost pro jakost provádí personální certifikaci QM, QA a QLA dle HS EOQ a i kurzy ČSJ v oblasti kvality jsou sladěny s požadavky EOQ. Nové schéma kurzů statistiky. Pro absolvování kurzů VSM, SMR a MINITAB bude požadované absolvování kurzu SM1 (s možností prokázat znalosti testem, který bude dostupný v e-výuce ČSJ). Pro kurzy SPC, DoE a SPř absolvování některých našich kurzů prozatím pouze doporučujeme. Uvažuje se o souborném osvědčení po absolvování SM1, VSM a SMR plus dvou ze 4 ostatních kurzů. Pracovní název je „Absolvent statistické akademie ČSJ“. Další nové kurzy v roce 2017: Auditor procesu VDA 6.3 pro služby, Požadavky na interní laboratoř v Automotive, 5S, Společenská odpovědnost v kontextu normy IATF 16949 Kurzy připravované na rok 2018: Řízení obchodních procesů, IT pro kvalitáře, Bezpečnost informací pro průmyslové podniky atd. (jsou to zatím spíše pracovní názvy).

Novinky v certifikaci osob Norma IATF 16949. Prvotní kvalifikace Auditora IATF 16949 1. a 2. stranou – licenční kurz Interní auditor IATF Udržení kvalifikace Doškolení interních auditorů IATF Seznámení se změnami Aktualizace IATF Auditor IATF 16949 3. stranou - Prvotní zkouška bude stále face to face. Pak ADP. - Změna v požadované délce praxe – 4 roky. Nové schéma kurzů statistiky. Pro absolvování kurzů VSM, SMR a MINITAB bude požadované absolvování kurzu SM1 (s možností prokázat znalosti testem, který bude dostupný v e-výuce ČSJ). Pro kurzy SPC, DoE a SPř absolvování některých našich kurzů prozatím pouze doporučujeme. Uvažuje se o souborném osvědčení po absolvování SM1, VSM a SMR plus dvou ze 4 ostatních kurzů. Pracovní název je „Absolvent statistické akademie ČSJ“. Další nové kurzy v roce 2017: Auditor procesu VDA 6.3 pro služby, Požadavky na interní laboratoř v Automotive, 5S, Společenská odpovědnost v kontextu normy IATF 16949 Kurzy připravované na rok 2018: Řízení obchodních procesů, IT pro kvalitáře, Bezpečnost informací pro průmyslové podniky atd. (jsou to zatím spíše pracovní názvy).

Novinky v certifikaci osob VDA 6.3 Kurzy a zkoušky podle nového VDA 6.3 (2016) probíhají od 1.4.2017. Nově 4 denní kurz (nahrazuje A+BII) nebo 5 denní, včetně zkoušky Žadatelé o zkoušku mohou doložit osvědčení z BII + 1 denní doškolení Upgrade. Nebo mohou doložit osvědčení nelicenčního nejméně 3 denního školení na VDA 6.3, ne starší než 3 roky + 1 denní doškolení Upgrade. Držitelé certifikátu VDA 6.3 (2010) musí absolvovat Upgrade do 30.6.2018. Nové schéma kurzů statistiky. Pro absolvování kurzů VSM, SMR a MINITAB bude požadované absolvování kurzu SM1 (s možností prokázat znalosti testem, který bude dostupný v e-výuce ČSJ). Pro kurzy SPC, DoE a SPř absolvování některých našich kurzů prozatím pouze doporučujeme. Uvažuje se o souborném osvědčení po absolvování SM1, VSM a SMR plus dvou ze 4 ostatních kurzů. Pracovní název je „Absolvent statistické akademie ČSJ“. Další nové kurzy v roce 2017: Auditor procesu VDA 6.3 pro služby, Požadavky na interní laboratoř v Automotive, 5S, Společenská odpovědnost v kontextu normy IATF 16949 Kurzy připravované na rok 2018: Řízení obchodních procesů, IT pro kvalitáře, Bezpečnost informací pro průmyslové podniky atd. (jsou to zatím spíše pracovní názvy).

Certifikace Juniorů Certifikace Manažerů kvality –Juniorů, Manažerů bezpečnosti potravin - Juniorů. Rozšíření spolupráce s VŠ – VŠE, VŠCHT, ČVUT, TU Liberec, Jihočeská univerzita ČB. Zkouška probíhá za stejných podmínek jako QM/M-BP, žadatelé pouze nedokládají praxi. Držitelé certifikátů QM-Junior/M-BP-Junior mají stejné znalosti jako držitelé QM/M-BP. Po doložení praxe jim je certifikát prodloužen již jako QM nebo M-BP bez nutnosti absolvovat další zkoušku. Nové schéma kurzů statistiky. Pro absolvování kurzů VSM, SMR a MINITAB bude požadované absolvování kurzu SM1 (s možností prokázat znalosti testem, který bude dostupný v e-výuce ČSJ). Pro kurzy SPC, DoE a SPř absolvování některých našich kurzů prozatím pouze doporučujeme. Uvažuje se o souborném osvědčení po absolvování SM1, VSM a SMR plus dvou ze 4 ostatních kurzů. Pracovní název je „Absolvent statistické akademie ČSJ“. Další nové kurzy v roce 2017: Auditor procesu VDA 6.3 pro služby, Požadavky na interní laboratoř v Automotive, 5S, Společenská odpovědnost v kontextu normy IATF 16949 Kurzy připravované na rok 2018: Řízení obchodních procesů, IT pro kvalitáře, Bezpečnost informací pro průmyslové podniky atd. (jsou to zatím spíše pracovní názvy).

Certifikace testerů softwaru Stále významnější vzhledem k vývoji technologií. ISTQB – celosvětově rozšířená certifikace testerů softwaru ve 3 úrovních – foundation (CTFL), advanced (CTAL) a expert. 58 členských zemí. Zkoušky probíhají ve 117 zemích světa. Výhody: celosvětová platnost, sjednocení terminologie, jednotné ověření znalostí a dovedností. Nové schéma kurzů statistiky. Pro absolvování kurzů VSM, SMR a MINITAB bude požadované absolvování kurzu SM1 (s možností prokázat znalosti testem, který bude dostupný v e-výuce ČSJ). Pro kurzy SPC, DoE a SPř absolvování některých našich kurzů prozatím pouze doporučujeme. Uvažuje se o souborném osvědčení po absolvování SM1, VSM a SMR plus dvou ze 4 ostatních kurzů. Pracovní název je „Absolvent statistické akademie ČSJ“. Další nové kurzy v roce 2017: Auditor procesu VDA 6.3 pro služby, Požadavky na interní laboratoř v Automotive, 5S, Společenská odpovědnost v kontextu normy IATF 16949 Kurzy připravované na rok 2018: Řízení obchodních procesů, IT pro kvalitáře, Bezpečnost informací pro průmyslové podniky atd. (jsou to zatím spíše pracovní názvy).

Novinky v certifikaci testerů softwaru Rozšiřování oborů certifikace. Automotive tester – od 06/2018, školení (tesena) i certifikace osob (ČSJ). - Součástí modulu i Automotive Spice a norma ISO 26262 (funkční bezpečnost). Model based tester, Security tester, Mobile application tester Gambling industry tester. CTFL (foundation level) – nové učební sylaby – 2018. Nové schéma kurzů statistiky. Pro absolvování kurzů VSM, SMR a MINITAB bude požadované absolvování kurzu SM1 (s možností prokázat znalosti testem, který bude dostupný v e-výuce ČSJ). Pro kurzy SPC, DoE a SPř absolvování některých našich kurzů prozatím pouze doporučujeme. Uvažuje se o souborném osvědčení po absolvování SM1, VSM a SMR plus dvou ze 4 ostatních kurzů. Pracovní název je „Absolvent statistické akademie ČSJ“. Další nové kurzy v roce 2017: Auditor procesu VDA 6.3 pro služby, Požadavky na interní laboratoř v Automotive, 5S, Společenská odpovědnost v kontextu normy IATF 16949 Kurzy připravované na rok 2018: Řízení obchodních procesů, IT pro kvalitáře, Bezpečnost informací pro průmyslové podniky atd. (jsou to zatím spíše pracovní názvy).

Certifikace organizací ISO 50001 –management hospodaření s energií Nově od roku 2017 provádí CO certifikaci systému managementu hospodaření s energiemi podle ISO 50001. Tato certifikace umožňuje naplnit požadavek zákona (o hospodaření s energií) na provádění energetických auditů. ISO ISO/IEC 27001 – bezpečnost informací (ISMS) Certifikace ISMS umožňuje systémově se vypořádat s požadavky na ochranu osobních údajů – nařízení GDPR.

Novinky ve vydavatelství

Překlady publikací VDA