Agroturistika a podnikání na venkově

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Advertisements

Analýza návštěvnosti moravských krajů, S DŮRAZEM na kraj ZLÍNSKÝ RNDr. Ivan Marek m-ARK Marketing a reklama s.r.o. → Statistiky máme rádi…
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
Školství České republiky 2005/2006 – 2008/2009. Účast na všeobecném vzdělání Zdroj: European Commission, 2003.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
Program podpory inovačních podnikatelských inkubátorů.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Migrační tendence v Moravskoslezském kraji Ing. Jaromír Kartous oddělení regionálních analýz a informačních služeb Ostrava.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Národní program podpory cestovního ruchu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Tisková konference.
ocenění Oranžová stuha
Centrum společných služeb
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
STÁŘÍ A VÝVOJ STÁRNUTÍ POPULACE V ČESKÉ REPUBLICE A JEJÍCH KRAJÍCH
Krajská síť environmentálních
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Obsah veřejných rozpočtů I
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Název projektu: Moderní škola
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: domácí zdravotní péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/31 (08/2017)
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Výsledky šetření ÚZIS k nedostatku sester
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: hemodialyzační středisko (HDS) 2007–2016 NZIS REPORT č. K/28 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: chirurgie 2007–2016
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: praktický lékař pro děti a dorost 2007–2016 NZIS REPORT č. K/18 (08/2017)
KRAJSKÉ VOLBY OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: nukleární medicína 2007–2016 NZIS REPORT č. K/23 (08/2017)
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: ortopedická protetika 2007–2016 NZIS REPORT č. K/20 (08/2017)
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
OP Meziregionální spolupráce
Podpora rozvoje venkova v ČR
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: anesteziologie a intenzivní medicína 2007–2016 NZIS REPORT č. K/10 (08/2017)
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
„Budujeme region se společnou budoucností“
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Připravenost na nové plánovací období
Transkript prezentace:

Agroturistika a podnikání na venkově Národní konference VENKOV 2017 2. listopadu 2017 Dříteč, Golf resort Kunětická hora, Pardubický kraj Agroturistika a podnikání na venkově Ing. Václav Kroutil radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Pardubického kraje

Agroturistika jako příležitost!

Data ČSÚ – vývoj počtu zemědělských subjektů podnikajících v nezemědělských činnostech od roku 2000 Pardubický kraj

Mezikrajové porovnání počtu zemědělských subjektů podnikajících v nezemědělských činnostech a agroturistice Hl. město Praha Středočeský Jihočeský Plzeňský Karlovarský Ústecký Liberecký Královéhradecký Pardubický Vysočina Jihomoravský Olomoucký Zlínský Moravskoslezský Celkem podniků 1 67 90 31 33 34 40 60 19 79 71 24 29 645 z toho Fyzické osoby 459 Právnické osoby 186

Obecné trendy CR ovlivňující agroturistiku Roste význam domácího cestovního ruchu Zkracuje se doba dovolené, lidé ve větší míře jezdí na více krátkodobých než na jednu dlouhou. Návštěvníci jsou velmi kritičtí k hodnocení Cena/Kvalita a rozsah poskytnutých služeb. Rostoucí nároky na kvalitu ubytovacích a stravovacích služeb. Rostoucí nároky na čistotu a estetický vzhled zařízení. Rostoucí nároky na příjemné a přátelské chování majitele a personálu. Rostoucí zájem o regionální speciality, čerstvé potraviny a autenticitu. Při rozhodování roste význam trvale udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí.

Zavádění standardů kvality Svazem venkovské turistiky a agroturistiky za podpory MZE Ubytování v soukromí – standard ubytování v soukromí především ve venkovských oblastech Dovolená na statku, Dovolená na venkově a Zážitky na venkově – standard oceňující doplňkové služby ubytovacích zařízení především ve venkovských oblastech (agroturistická nabídka, řemesla, regionální produkty). Široká nabídka již existujících značek kvality.

Další nepřímé nástroje Pardubického kraje k podpoře agroturistiky Program obnovy venkova (POV) - Pardubický kraj v rámci realizace krajského programu obnovy venkova (POV) dotuje výstavbu, rekonstrukce, opravy, obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti, místních komunikací, chodníků, parkovišť, cyklistických a pěších stezek, veřejného osvětlení, veřejného rozhlasu, komplexních úprav veř. prostranství, obnovu a zřizování veřejné zeleně, údržbu příkopů, zřízení sběrných míst nebo dvorů pro odpady, projekty obcí a svazků obcí na vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje a obnovy venkova, integrované projekty venkovských mikroregionů a dotace úroků z úvěrů. Soutěž Vesnice roku v rámci POV - cílem soutěže je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňování programů obnovy vesnic a upozornit širokou veřejnost na význam venkova.

DOTACE Z PROGRAMU OBNOVY VENKOVA z rozpočtu Pardubického kraje v tis DOTACE Z PROGRAMU OBNOVY VENKOVA z rozpočtu Pardubického kraje v tis. Kč

Pro rozpočtový rok 2018 připravujeme Podpora projektů Místních akčních skupin (MAS) Maximální výše podpory do 0,4 mil Kč Dotaci lze poskytnout na realizaci projektů: na obnovu a údržbu občanské vybavenosti, veřejného prostoru, sportovních zařízení, sakrálních staveb, podporou malého a středního nezemědělského podnikání, podporou zemědělského podnikání a péči o krajinu apod. Výzva k podání žádostí běží od 1.- 30.11.2017

Všem turistům přejeme příjemný pobyt u nás na venkově.

Děkuji za pozornost! Václav Kroutil