Pracovní stáže 13. 11. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Doktorské studium na AF
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
Studentská PARDUBICE
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Přijímací řízení 2013 Gymnázium Ostrov
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Přijímací řízení 2010 Gymnázium Ostrov.
Doktorské studium na AF
1 Srovnání česko-francouzská stáž ORGANIZACE. DOBA REALIZACE STÁŽÍ ČESKÁ 1 měsíc -termínu realizace ponechána volnost – možnost absolvovat.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ERASMUS+ Porada s fakultami - mobilita zaměstnanců Vysoké učení technické v Brně,
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ERASMUS+ Praktické stáže Absolventské stáže Informace pro studenty vyjíždějící v akademickém roce 2015/ /10/2015, Brno.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
MOBILITY DAY Praktická stáž Erasmus+ Ing. Bohdana Čechová.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Erasmus – pracovní stáže Trvání 3 – 12 měsíců; Student si praxi zajišťuje sám (může využít služeb agentur); Student obdrží grant (výše v závislosti na.
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Informace o projektu CEPIN. Cíl projektu Trvání projektu – Celková dotace Kč, z toho na FaF UK: Kč Realizován.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ERASMUS+ Praktické stáže Absolventské stáže
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
ERASMUS+ Praktické stáže Absolventské stáže
Studijní pobyt ERASMUS+
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
ERASMUS STÁŽ EDINBURGH.
PSY413 Praxe a stáže (pedagogická a školní psychologie)
Zahraniční studia Petra Nováková
Erasmus 2010/11.
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Mobilita v rámci bilaterálních dohod
Transkript prezentace:

Pracovní stáže 13. 11. 2012

VYUŽIJTE ŠANCI POZNAT SVĚT

Přijímající organizace Student si praxi zajišťuje sám nebo pomocí agentur PŘIJÍMACÍ ORGANIZACE musí mít právní subjektivitu může být: firma, výzkumný ústav, nezisková organizace, nemocnice, vysoká škola (pouze za předpokladu, že student pracuje!!) s i bez EUC (Erasmus University, Charter) Česká centra nemají diplomatický statut - tj. jsou oprávněné organizace Zastoupení krajů - jsou oprávněné organizace nemohou být:  Evropské instituce a agentury

Kritéria ke stážím Student VŠ (po celou dobu stáže) Délka stáže 3 – 12 měsíců Grant na 3 měsíce, delší grant pouze výjimečně (výše v závislosti na vybrané zemi) Za stáž mohou být studentovi uděleny ETCS kredity Výběrové řízení organizují fakulty MENDELU Finanční záležitosti zastřešuje Zahraniční oddělení

Jak na stáž Přihlásit se do výběrového řízení (odevzdání přihlášek, životopisů a dalších dokladů obvykle do konce února); Úspěšně vykonat testy z cizího jazyka (písemná, ústní část); Dodat Training agreement (originál potvrzený zaměstnavatelem, fakultou a podepsaný studentem); Povinnost zřízení eurového účtu u KB a.s.!; Vyplnit číslo účtu do UISu;

Jak na stáž Vyplnit v souladu se Směrnicí č. 4/2006 o poskytování cestovních náhrad a vysílání na zahraniční pracovní cesty aplikaci UIS → eAgenda → Zahraniční cesty; Uhradit pojistné na pokladně univerzity; Přinést příjmový pokladní doklad z pokladny o úhradě cestovního pojištění; Podepsat Finanční dohodu;

Povinnosti po návratu Student vyplní závěrečnou zprávu v UIS; Student vyplní závěrečnou zprávu na stránkách NAEP; Odevzdá potvrzení o vykonané stáži (na hlavičkovém papíře firmy s vyznačením termínu a hodnocení stáže); Ohlásí návrat na příslušném oddělení fakulty;

Zrušení pobytu Pouze závažné důvody (nemoc, úmrtí); Nutné oznámit zrušení pobytu zahraniční kanceláři rektorátu i zahraniční kanceláři fakulty, doložit případné potvrzení; Administrativně vyřešit s přijímající organizací;

Ing. Michaela Schmidová  Zahraniční oddělení MENDELU Bližší informace: http://zo.stud.mendelu.cz/cz/prakticka_staz/stazeerasmus www.naep.cz Děkuji za pozornost. Ing. Michaela Schmidová  Zahraniční oddělení MENDELU