Videoart.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Advertisements

TV, video.
Vnitřní řazení v poli (in sito)
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
Počátky televizního vysílání v Československu Přednáška kurzu Audiovizuální žurnalistická média J 1031.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Elektrotechnika Přenosová technika
Toto přímé a živé umění dovoluje umělcům rozostřit hranice a dělící čáry mezi uměním a životem. Tento směr je útokem na smysly, který vzniká kombinací.
1 Práva související s právem autorským  Práva výkonného umělce (tvůrčí, § 67 a násl AutZ )  Právo výrobce zvukového záznamu (netvůrčí, § 75 a násl. )
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Přenosová technika Přijímače pro digitální televizní vysílání EL31 Ing. Ludmila Nevařilová.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Koláž je jedním z nejpozoruhodnějších a také nejtypičtějších technických a výrazových prostředků, které se objevily na umělecké scéně 60. století. Umožňuje.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
,,Tak jako koláž nahradila olejomalbu, tak i obrazovka nahradí plátno.‘‘ Videotvorba je poselstvím, které pomocí nových technologií objevuje a obohacuje.
Pravěkým umělcem - výtvarná výchova Martina Dostálová - ZŠ K
Příležitost Jak jsme psali player pro ZOH Výsledek Lekce Player Dalibor Kačmář Platform Strategy Advisor Microsoft Lev Holý Vedoucí projektů LIVEBOX.
Elektronická správa dokumentů ve veřejné správě
Adam Klíma, ME4A, Multimediální technika Šablona by Marek Malík 11. Multimediální technika.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
úhel dopadu = úhel odrazu Zákon odrazu Zrcadla  Využívají odrazu světla.  Do oka pozorovatele dopadají odražené paprsky, mozek ovšem „protahuje paprsky.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HOUSING Types of houses Room description Furniture and equipment Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavlína Horáčková. Dostupné.
KONCEPTUALISMUS Jiří Salajka.
Elektroakustická hudba EAH v USA, počítačová hudba
Grammophon - today Christian Marclay, Otomo Yoshihide, Eric M, DJ Olive.
FLUXUS DLOUHÝ PŘÍBĚH S MNOHA UZLY „Vysvobození zvuku“ –
3. Kompozice ve výtvarném umění
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Vysvobození zvuku Elektronická hudba.
Jazyk filmu jako jazyk nových médií
Ač byli původně umělci sdružení v hnutí Fluxus považováni za mezinárodní sdružení vtipálků, dnes se těší statutu radikálních vizionářů, kteří se snaží.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_14 TÉMA: VYNÁLEZY.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
Obce v pohybu? Na webu! Vybrané poznámky k tvorbě videofilmů Seminář Parádní web 2013 úterý 21. ledna 2014.
ČAS Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Umění nových médií_2.
Percepce novomediálního díla (nejen) v galerijním prostoru
Umění akce a umění za hranicemi galerie v období 60. – 80. let
Linie v prostoru Výtvarná akce třídy 1.C.
Karel Roubík, Jakub Ráfl, Thomas Bachman ČVUT FBMI
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 1. Co slyšíš?
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Jazyk filmu jako jazyk nových médií
Virtuální výtvarné světy a materiálovost ve výtvarném projevu mládeže.
vnímání velikosti a prostoru zpracování zrakové informace v mozku
Jazyk filmu jako jazyk nových médií
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Autorské právo a umělá inteligence
Jazyk filmu jako jazyk nových médií
Christian Marclay, Otomo Yoshihide, Eric M, DJ Olive
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
Petr Michálek Datum konání:
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_22_Aida_hz1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Zdena.
Multimediální technika – úvod
Transkript prezentace:

Videoart

Videoart popisuje technické zařízení (aparát) procesy televize a videa Formy videoartu: - nahrávky - skulpturální instalace - performance, ve kterých je obsažena videoprezentace - živé vysílání různých events (kabelově, terestericky, satelitně)

Německý umělec, člen hnutí Fluxus Wolf Vostell ( Německý umělec, člen hnutí Fluxus Wolf Vostell (*1932) použil funkční TV přijímače pro své Dé-collages (de-koláže). Ve svých dé-collages (termín z r. 1950) vycházel z dekoláží Hainse, Villeglého a Rotella. Technika: affiches lacerées. dé-collage = agresivní umělecká technika strhávání částí plakátů, muchlání a deformování nalezených obrazových struktur, ať už se jedná o plakáty, časopisy nebo TV obrazy

Jacques Villeglé, „affiches lacerées”

Nam June Paik (1932 – 2006)

Nam June Paik - Magnet TV - 1965

TV Bra for Living Sculpture (1968-69)

N. J. Paik a Ch. Moorman - Human Cello - 1965 a 1971 (provedení skladby "26'1 1499“ for a string player od J. Cage)

Concerto for TV Cello and Video tape - 1971

Paik: Video Flag (1985) 10

Steina a Bohuslav Vašulkovi, 1963

Dimitri Devyatkin, Shridhar Bapat, Rhys Chatham and Steina Vasulka

Jim Burton: Something is cooking in the Kitchen

Tvorbu Vasulkových v tomto obd. můžeme shrnout do 3 oblastí: živé videoperformance zahrnující generování, syntézu a zpracování obrazů v reálném čase – předvádění (performování) videa spojené s akcí a živou hudební/zvukovou složkou 2. elektronické obrazové kompozice využívající techniky klíčování 3. experimenty s percepcí, využívající např. rychlého prolínání barevných políček videa a zpožďovacích efektů. (efekt „Pulfrich“: omezení hladiny světla přicházejícího k jednomu oku – mozkem vytvářené zpoždění v percepci – prostorový efekt; obdoba zvukového efektu „delay“)

Vasulkas + The Kitchen (1971-73): www.vasulka.org, www.fondation-langlois.org, ZKM Karlsruhe (The Vasulka Archive)