Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Advertisements

Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Agentura pro sociální začleňování Sociální podnikání - Šance podnikat jinak Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše – Malá.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Konference „Chudoba a sociální vyloučení
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování

Městské části: Žďár nad Sázavou 1 - 7, Mělkovice, Radonín, Stržanov, Veselíčko Katastrální území: Město Žďár, Zámek Žďár, Stržanov, Veselíčko u Žďáru nad Sázavou Celková rozloha: 3 706 ha Počet obyvatel: 21 350 (1. 1. 2017) Průměrný věk: 41,4 let

Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování Sociálně vyloučená lokalita Žďár nad Sázavou 3 - ano – ne ? (diskuse odborné i politické) - Městem uváděn odhad 150-200 obyvatel - Obytné domy ulic Brodská a Revoluční tzv. svobodárny - Gabalova analýza 2015 : 1 SVL kategorie 0-100 obyvatel - Krajská analýza 2015 : 1 SVL kategorie 200-300 obyvatel (Strategie integrace sociálně vyloučených lokalit v kraji Vysočina, 2015, ISBN 978-80-87521-26-7) - Problematika řešena samostatně –Soc. služby města, NNO,MP,PČR -

Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování – obytný dům SVL

Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování – obytný dům SVL

Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování Podzim 2015 jednání s Agenturou 11.12.2015 rada města chválila podání přihlášky a zavázání se k podepsání memoranda o spolupráci Město Žďár n.S. schváleno monitorovacím výborem Agentury pro spolupráci - Únor 2016 oficiální zahájení spolupráce 2016 – přijetí koordinátora, lokální partnerství (prac. skupiny bydlení, zaměstnanost, bezpečnost, sociální služby a rodina, vzdělávání) a práce na strategickém plánu sociálního začleňování Konec 2016 schválení strategického plánu sociálního začleňování 2017 příprava projektů a projektových žádostí

Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování Strategický plán sociálního začleňování - hlavní výstupy Přesun azylové ubytovny pro muže z lokality Zklidnění situace v SVL a spolupráce s Romy Navýšení bytového fondu Zaměstnání nezaměstnatelných Personální posílení terénních služeb Udržitelnost asistentů prevence kriminality

Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování výhody spolupráce Sdílení zkušeností, příkladů dobré praxe Zajištění klíčových analýz, struktury strategického plánu a zajištění odborníků pro jednotlivé oblasti Podpora při čerpání evropských strukturálních fondů, státního rozpočtu atd. Podpora v komunikaci s ústředními orgány státní správy, krajem

Děkuji za pozornost Jaromír Pospíchal září 2017