Vila Tugendhat v Brně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Funkcionalismus I. polovina 20. století.
Advertisements

Architektonické skvosty rodinného bydlení v České republice
C H R Á M C H M E L E A P I V A Regionální operační program NUTS II Severozápad.
Prohlášení o dráze Jiří Černý 7. setkání s dopravci, Praha, 30.a
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Hlavní akce v areálu zámku a Barok pas 2016 Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou.
AnotacePracovní listy jako příprava pro práci v terénu. Seznamují žáky se základními pojmy a regionální tematikou. Vycházka do přírody, fotodokumentace,
Významné stavby v České a Slovenské republice Vendula Dujková Gymnázium Boskovice 2012.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Vila Tugendhat ● Denisa Vedrová. Úvod Proč zrovna tohle téma? Tohle téma jsem si vybrala, protože moje kamarádka ve vile Tugendhat pracuje jako průvodkyně,
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 18 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: listopad 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Tádž Mahal.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_5B_9_Kultura mezi válkami Téma:
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Památky UNESCO v České republice České dědictví UNESCO.
BRNO – VILA TUGENDHAT vila se nachází v městské části Brno-sever
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Moravská Ostrava, Ostrava
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Druh učebního materiálu
Ještěd.
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Pracovní porada Pracovní list.
Vytápění Tepelné ztráty
Pracovní porada Pracovní list.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Lidstvo a jeho dějiny (1) – Časová přímka
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Poznáváme – evropské a světové prostředí
VY_32_INOVACE_Lul_II_09 Malá pevnost- Vnitřní pracovní komanda
NABÍDKA.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
Číslo dum: VY_32_INOVACE_DVK_4_10
Název projektu: Moderní škola
PSY 260 – Aplikovaná vývojová psychologie ROZVOD
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_DĚJEPIS
Násobíme, dělíme 3 2 Druháci a matematika 18
MATEMATIKA Čísla přirozená – základní početní operace.
Klasický management. Klasický management KLASICKÝ MANAGEMENT první fáze vývoje managementu vychází z praxe, zaměřen na organizování výroby.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Zemní práce a zakládání staveb
Kultura a věda mezi válkami
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Pokročilé uživatelské nastavení
Jsme informační, výstavní a prezentační místo Mikroregionu Nový Dvůr
Hodnocení informačního střediska
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
PAMĚTIHODNOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Zápis do základní školy proběhne 5.dubna 2018 od 13 do 17 hodin
Rodinný dům nízkoenergetický
Daň z nemovitých věcí 28. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Stavebně truhlářská výroba
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Sociální a dostupné byty
Konstrukce a výroba dřevostaveb
HISTORIE STŘEDNÍ ŠKOLY STAVEBNÍ V TŘEBÍČI
Transkript prezentace:

Vila Tugendhat v Brně

Vila Tugendhat v Brně funkcionalismus německý architekt Ludwiga Miese van der Rohe 1928 na zakázku manželů Grety a Fritze Tugendhatových vypracoval návrh stavby od roku 2001 vila Tugendhat zapsána do seznamu světového dědictví UNESCO stavba patří k základním dílům světové moderní architektury stavba přišla na pět milionů prvorepublikových Kč (za tu cenu tehdy bylo možné postavit 30 rodinných domů)

Vila Tugendhat v Brně unikátní technologie a moderní materiály propojení zahrady a interiéru nosný systém budovy tvoří ocelový skelet, stropy tudíž nenesou zdi, ale 29 ocelových sloupů 3 patra stavba trvala 14 měsíců původní majitelé obývali vilu pouze do roku 1938, kdy jakožto Židé opustili republiku pak zde gestapo, po osvobození sovětští vojáci

Vila Tugendhat v Brně 1945 – 1950 zde soukromá škola rytmiky a taneční gymnastiky v 60. letech zde Státní ústav léčebného tělocviku (rehabilitace dětí s vadami páteře) od 6.12. 1969 dům zapsán do Státního seznamu kulturních památek 80. léta 20. století rekonstrukce podepsána zde dohoda o rozdělená Československa mezi Klausem a Mečiarem v užívání Muzea města Brna a od roku 1994 zde prohlídky

Vila Tugendhat v Brně v letech 2010 až 2012 proběhla rekonstrukce, která stála 174 milionů korun Pohled z ulice

Vstup

Pohled ze zahrady

Vnitřní prostory

Kuchyně

Úkol Zjisti, kolik by stála dnes vaši rodinu prohlídka vily Tugendhat – Okruh Rozšířený okruh + zahrada http://www.tugendhat.eu/pro-navstevniky/zakladni-informace.html

PROHLÍDKOVÉ OKRUHY A CENY Vila Tugendhat nabízí návštěvníkům 2 typy interiérových prohlídek a separátní vstup na zahradu. I. okruh ZÁKLADNÍ (obytné prostory vily, zahrada)  3. nadzemní podlaží – tzv. ložnicové patro (horní terasa, vstupní hala, rodičovská sekce, dětská sekce)  2. nadzemní podlaží – hlavní obytný prostor, přípravna, kuchyň zahrada  délka: cca 60 minut  cena: plné vstupné 300,- Kč snížené (žáci, studenti, senioři od 60 let, ZTP a ZTP/P) 180,- Kč rodinné vstupné (2 dospělí a 1 – 2 děti do 15 let) 690,- Kč  II. okruh ROZŠÍŘENÝ (obytné prostory vily, technické zázemí, zahrada) 3. nadzemní podlaží – tzv. ložnicové patro (horní terasa, vstupní hala, rodičovská sekce, dětská sekce) 2. nadzemní podlaží – hlavní obytný prostor, přípravna, kuchyň 1. nadzemní podlaží – tzv. technické patro (strojovna vzduchotechniky, kotelna, strojovna pro elektrické spouštění oken, prádelna, fotokomora, trezor na kožichy) zahrada  délka: cca 90 minut  cena: plné vstupné 350,- Kč  snížené (žáci, studenti, senioři od 60 let, ZTP a ZTP/P) 210,- Kč  rodinné vstupné (2 dospělí a 1 – 2 děti do 15 let) 805,- Kč  III. okruh ZAHRADA (prohlídka zahrady je součástí I. a II. okruhu) V otevírací dny lze v případě vhodných povětrnostních podmínek a za denního světla zakoupit časově neomezenou vstupenku do zahrady za 50,- Kč.