Řeky Litava Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_Povodí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

NÍŽINY ČR.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Po modrém Dunaji.
území bývalé Velkomoravské říše
Vodstvo Česka.
Řeka Ostravice. Délka toku 65,1 km Plocha povodí 827,4 km² Řeka vzniká soutokem Černé a Bílé Ostravice u obce Staré Hamry v Moravskoslezských Beskydech.
Povrch a vodstvo ČR 4. ročník
Vodní toky Jan Dušek.
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
MORAVA.
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Půjčka Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_.
Cesta po Dunaji Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Amazonka-královna řek
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
VY_32_INOVACE_12_07_Česká republika - vodstvo
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_01 TÉMA:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Evropa Téma: Česká republika jako součást Evropy.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Vodstvo České republiky
Orientace a vyhledávání na internetu
Povodí řeky Moravy.
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Platební karta Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Bučovice současnost Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jak správně telefonovat
Výpis z účtu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Opakování - přehrady
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_11_JEDNOTKY DÉLKY – KM
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Kouření škodí zdraví Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JV Evropa - opakování.
Pole - kulturní rostliny
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Historie Nesovic Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nesovice Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Česká republika jako součást Evropy
EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Po modrém Dunaji.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Po modrém Dunaji.
Transkript prezentace:

Řeky Litava Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_Povodí řeky Litavy Děti se učí číst v mapě Daniela Zezulová

Anotace Pro žáky 5. třídy Do hodin vlastivědy Žáci zopakují pojmy o řece Přečtou si příběh kamarádek a snaží se pomocí mapy plnit jejich úkoly Hlavním úkolem je naučit se číst v mapě Na konci jsou přidány úkoly pro bystré hlavičky s odpovědi.

Opakování – zkus přiřadit správně všechny pojmy Pramen Ústí Horní-střední-dolní tok Pravý a levý břeh Přítok Soutok

Justýna a Celestýn Justýna a Celestýna jsou dvě kamarádky. Bydlí v Nesovicích. Jednou tak seděly u kavárny, dívaly se na říčku Litavu a povídaly si. Najednou Justýnu napadlo, že si udělají dobrodružnou výpravu. Ale kam jít? Už to ví. Vypátrají vše o říčce Litavě.

Pomůžeme Justýny a Celestýně Zjisti pomocí mapy : 1.Kde mají holky začít svoji cestu? Kde pramení řeka Litava? 2. Jaké přítoky má Litava? 3. Kterými městy řeka Litava protéká? 4. V kterém městě ústí řeka Litava? 5. Kolik kilometrů holky zdolají, když půjdou od pramene k ústí.

Odpovědi 1. Řeka Litava pramení v Chřibech, asi 3km do kopce od obce Zástřizlý. 2. Největší přitoky: Litavka, Milešovický potok, Hranečnický potok, Litenčický potok, Hvězdlička, Žlebový potok, Rakovec, Říčka, Dunávka

Odpovědi 3. Litava protéká městy – Brankovice, Nesovice, Bučovice, Slavkov u Brna, Újezd u Brna, Blučina 4. Litava ústí do řeky Svratky u Židlochocic 5. Délka řeky Litavy je asi 58 km

Pro bystré hlavičky Justýna a Celestýna stojí u soutoku řek Litavy a Svratky. Najednou je napadlo, co kdyby vhodily láhev se vzkazem do řeky. Do kterého moře láhev dopluje?

Úkoly od Celestýny a Justýny Láhev do vody holky samozřejmě nevhodí, nechtějí znečistit řeku. Ale mají pro tebe úkoly. Pomocí mapy zjisti: Jak by láhev plula dál? Najdi řeky, kudy by putovala. Napiš státy, kterými by proplula. Do kterého moře by doplula.

Odpovědi 1. Láhev by plula řekou Litavou, Svratkou, Dyjí, Moravou, Dunajem 2. Procestovala by státy Českou republiku, Slovensko, Madársko, Chorvatsko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko, Ukrajina Řeka ústi do Černého moře

Bibliografické citace Klipart: http://office.microsoft.com