Odpověz na otázky v pracovním listu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽAHAVCI kmen.
Advertisements

Podříše: Mnohobuněční živočichové
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: ŽAHAVCI VY_inovace_32_PR6_18
Živočichové rybníka Žahavci.
Adriana Janáčová Zš Ilji Hurníka 6.A 2009/2010
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Žížala obecná Kroužkovec Máloštětinatec Opaskovec.
Žahavci - Cnidaria HCl, BIGY, 2009.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Obr. 1 Obr. 2 Opakování Žahavci.
Kmen: PRVOCI.
ŽAHAVCI Žijí ve sladké i slané vodě Většina žije trvale přisedle
Mořští žahavci Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání.
Mnohobuněční živočichové.
Kmen: Žahavci vodní mnohobuněční živočichové sladké i slané vody
Základní škola Kladruby
Žahavci Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Žahavci.
Žahavci Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_309.
Přírodopis – 6. třída Autor: Mgr. Hana Makovičková
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: prosinec 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VI Vzdělávací.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Žahavci Šablona:III/2.
Žahavci Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př4
Žahavci.
kmen. Žahavci vodní mnohobuněční živočichové
Žahavci, ploštěnci, měkkýši
Základní škola Kladruby
Diblastica – dvoulistí
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Měkkýši hlavonožci.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Měkkýši plži.
ŽAHAVCI MNOHOBUNĚČNÍ ŽIVOČICHOVÉ
Žahavci mořští – žahaví dravci
Mnohobuněčné organismy
Žahavci mořští – žahaví dravci
ŘÍŠE: živočichové (bezobratlí)
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Měkkýši mlži.
Gymnázium Jiřího Wolkera v Prostějově
Přírodopis – 6. třída Autor: Mgr. Hana Makovičková
Stavba těla  tělo tvořeno řadou speciálních buněk, netvoří ani tkáně ani orgány  pohárek s mnoha drobnými otvory = póry (ostie) ve stěnách, které nasávají.
VY_32_INOVACE_32_Žahavci - 2.část Šablona Identifikátor školy:
ŘÍŠE ŽIVOČICHOVÉ. výživa: ……………………….. …………….. – …………… – ……………. – …………………………….. – ………………………. rozdělení: obratlovci: ……………………., ……………………………., ……………………….….,
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Obecná charakteristika, polypovci. NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_7A_11_TEMA.
ŽAHAVCI - ŽAHAVÍ DRAVCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
VY_32_INOVACE_31_Žahavci – 1.část Šablona Identifikátor školy:
Autor: Ing. Miroslava ROMANOVÁ. Význam hub v ekosystému. Rozdíl mezi zelenými rostlinami a houbami. Z čeho houby žijí? Kde žijí a jejich význam? První.
Žahavci – žahaví dravci
Žahavci 24. listopadu 2013 VY_52_INOVACE_210204
Podříše: Mnohobuněční živočichové
Kmen: Žahavci /Cnidaria/
Kmen : HOUBOVCI Nejprimitivnější živočichové.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Přírodopis: ŽAHAVCI.
Žahavci.
zpracovaný v rámci projektu
6.ROČNÍK Žahavci VY_32_INOVACE_ Název školy
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ŘASY – STÉLKATÉ ROSTLINY (po výkladu si zapiš do sešitu)
CIZOPASNÍ PLOŠTĚNCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
JEŠTĚŘI ( po výkladu si zapiš do sešitu)
LIŠEJNÍKY – PRŮKOPNÍCI ŽIVOTA
NEZMAR OBECNÝ Žahavci VY_32_INOVACE_08_23.
CIZOPASNÍ PLOŠTĚNCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
VIRY- „život“ bez buňky
CIZOKRAJNÍ JEŠTĚŘI /po výkladu zapiš do sešitu/
ŽELVY A KROKODÝLI (po výkladu si zapiš do sešitu)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
MĚKKÝŠI – ŽIVOČICHOVÉ S MĚKKÝM TĚLEM (po výkladu si zapiš do sešitu)
Transkript prezentace:

Odpověz na otázky v pracovním listu: 1. V jakém prostředí žijí žahavci? 2. Co je jejich společným znakem? 3. Čím se přichycuje nezmar k podkladu? 4. Jak se nazývá jeho trávící dutina? 5. Jaký typ nervové soustavy má nezmar? 6. Co je to regenerace? 7. Co je to hermafrodit (česky)? 8. Kde žijí koráli? 9. Co tvoří koráli? 10. Z čeho staví koráli svou kostru? 11. Co mají medúzy společného s nezmarem? 12. Kteří žahavci vypadají jako krásné květy?

ŘEŠENÍ: 1. V jakém prostředí žijí žahavci? V SLADKÉ I SLANÉ VODĚ 2. Co je jejich společným znakem? ŽAHAVÉ BUŇKY 3. Čím se přichycuje nezmar k podkladu? NOŽNÍM TERČEM 4. Jak se nazývá jeho trávící dutina? LÁČKA 5. Jaký typ nervové soustavy má nezmar? ROZPTÝLENOU 6. Co je to regenerace? OBNOVA TĚLA 7. Co je to hermafrodit (česky)? OBOJETNÍK 8. Kde žijí koráli? V TEPLÝCH MOŘÍCH 9. Co tvoří koráli ve svých tělech? VÁPENATÉ KOSTRY 10. Z čeho staví koráli svou kostru? Z UHLIČITANU VÁPENATÉHO 11. Co mají medúzy společného s nezmarem? STAVBU TĚLA A ŽAHAVÉ BUŇKY 12. Kteří žahavci vypadají jako krásné květy? SASANKY

koráli tvoří v moři (bez čárky)…….. zástupce žahavců vlastnost kostry Do pracovního listu doplň doplňovačku /na tabuli žáci mohou použít program ActivInspire/ vápenatá…….korálů   výrobky z korálů sasanka má barevná……… žahavé………… jedinci korálů koráli tvoří v moři (bez čárky)…….. zástupce žahavců vlastnost kostry Tajenka: Vzájemně výhodné soužití je ………………….

ŘEŠENÍ Tajenka: Vzájemně výhodné soužití je SYMBIÓZA. vápenatá…….korálů K O S T R A   výrobky z korálů Š P E Y sasanka má barevná……… M N žahavé………… B U Ň jedinci korálů L I koráli tvoří v moři (s čárkou)…….. Ó V zástupce žahavců Z vlastnost kostry Á Tajenka: Vzájemně výhodné soužití je SYMBIÓZA.

nervová soustava nezmara je………. trávící dutina nezmara Zopakuj si vědomosti o nezmarovi v doplňovačce, vyplňuj do pracovního listu. /žáci mohou použít program ActivInspire/ způsob rozmnožování nezmara   soustava nezmara nervová soustava nezmara je………. obojetník trávící dutina nezmara obnova těla Tajenka: sladkovodní žahavec je……….

nervová soustava nezmara je………. trávící dutina nezmara ŘEŠENÍ způsob rozmnožování nezmara P U Č E N Í   soustava nezmara R V O Á nervová soustava nezmara je………. Z T Ý L obojetník H M A F D I trávící dutina nezmara K obnova těla G C Tajenka: Sladkovodní žahavec je NEZMAR

ZDROJE učebnice: ČABRADOVÁ, Věra. Přírodopis pro 6. ročník základní školy a primu víceletého gymnázia. 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2003, 120 s. ISBN 80-723-8211-X.