Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Žahavci mořští – žahaví dravci

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Žahavci mořští – žahaví dravci"— Transkript prezentace:

1 Žahavci mořští – žahaví dravci

2 Koráli - žijí přisedle v koloniích - polypi (vápenaté kostry) - korálové útesy = ATOLY - korál červený - klenoty Video:

3 Medúzy - rosolovité tělo - některé jsou smrtelně jedovaté Měchýřovka portugalská
Medúza obrovská Čtyřhranka smrtelná Video:

4 Sasanky - žijí přisedlé v koloniích - nemají vápenatou kostru - symbióza (rak, rybky…)
sasanka koňská sasanka hnědá Video:

5 OPAKOVÁNÍ V mořích žijí přisedle sasanky a koráli, volně se vznášejí medúzy. Někteří koráli se podílejí na vzniku korálových ostrovů a útesů, jiní se využívají k výrobě šperků.

6 Opakování 1. Připiš k popisu a vlastnostem žahavce, o který druh se jedná. a) Na těle dospělého vypučí nový jedinec a oddělí se b) Jejich tělo se podobá barevným květům c) Tvoří pevné schránky, které po nich zůstávají d) Elegantně se vznášejí pod hladinou 2. Najdi ve větách ukryté žahavce a podtrhni je. To provedla zas as Anka Novotná. ………………………………………………………………………………………………………………………………………… Dnes máme DÚ za trest. ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. Nespadne z Marsu nějaký mimozemšťan? 3. Vysvětli: Co znamená, když se o člověku řekne, že je nezmar? ………………………………………………………………………………………………………. Co z toho můžeme usoudit o nezmarovi? ……………………………………………………………………………………………………… Víte, kde bychom na Zemi našli největší korálový útes? Věděli jste, že je viditelný až z Měsíce?


Stáhnout ppt "Žahavci mořští – žahaví dravci"

Podobné prezentace


Reklamy Google