Systémy hromadné obsluhy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní typy rozdělení pravděpodobnosti diskrétní náhodné veličiny
Advertisements

Zkušenosti z měření PMD podél optických tras
Modely hromadné obsluhy Modely front
Slovní úloha o pohybu Zadání příkladu: V 6 hodin 40 minut vyplul z přístavu parník plující průměrnou rychlostí 12 . Přesně v 10 hodin za ním vyplul motorový.
ČAS.
Systémy hromadné obsluhy
Optimalizace v simulačním modelování. Obecně o optimalizaci  Optimalizovat znamená maximalizovat nebo minimalizovat parametrech (např. počet obslužných.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 7/14.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Cvičení – 8. APLIKACE.
Časová hodnota peněz ..
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Vybraná rozdělení spojité náhodné veličiny
Generování náhodných veličin (2) Spojitá rozdělení
Systémy hromadné obsluhy
Pravděpodobnost 10 Binomické rozdělení pravděpodobnosti neboli
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673
Charakteristiky výstupního procesu systémů hromadné obsluhy Martin Meca ČVUT, Fakulta strojní.
Optimalizace versus simulace 9.přednáška. Obecně o optimalizaci  Maximalizovat nebo minimalizovat omezujících podmínkách.  Maximalizovat nebo minimalizovat.
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
PROGNÓZA DOPRAVY 1. Účel a cíle prognózy dopravy
Test č.3  Binomické rozdělení pravděpodobnosti VY_32_INOVACE_21-17.
Definice stochastického procesu jako funkce 2 proměnných
Databázové systémy 2 Zkouška – 8:00. Příklad I - Procedura Vytvořte proceduru PROCEDURE ZK_ZAM_HISTOGRAM(P_ROK_OD IN NUMBER, P_ROK_DO IN NUMBER)
Normální (Gaussovo) rozdělení. Karl Friedrich Gauss
Normální (Gaussovo) rozdělení
Jazyk DSI. Simulační objekty Aktivity Fronty Pooly Vyhybky – Jméno objektu: max 20 znaků, začíná písmenem, obsahuje jen písmena a číslice, odlišné od.
Využití nástrojů průmyslového inženýrství a dynamické simulace pro optimalizaci montážního pracoviště.
Ekonomické modelování Analýza podnikových procesů Statistická simulace je vhodný nástroj pro analýzu stochastických podnikových procesů (výrobní, obchodní,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Systémy hromadné obsluhy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ladislav Řoutil, Zbyněk Keršner, Václav Veselý
Projektové plánování.
Náhodný vektor Litschmannová, 2007.
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Doprava v klídku.
Troj č lenka Ing. Kamila Kočová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ICT M 5.R. Jednotky času Anotace: : Prezentace obsahuje učivo Jednotky času v reálných situacích a příklady k procvičování. Prezentace je prezentována.
Kendalova klasifikace SHO
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
Optimalizace versus simulace 8.přednáška. Obecně o optimalizaci  Maximalizovat nebo minimalizovat omezujících podmínkách.  Maximalizovat nebo minimalizovat.
Využití teorie hromadné obsluhy v počítačích Dan Ohnesorg AI526.
1 Slovní úlohy o pohybu úvod Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným.
STATISTIKA 1. MOMENTY Vztah mezi momenty v rámci skupin a celku Data rozdělena do několika skupin S 1, …, S k Počty objektů v jednotlivých skupinách n.
Algoritmizace a programování Algoritmy 1 - Úvod. Základní pojmy Počítačový program Počítačový program zápis zdrojového kódu, kterému rozumí počítač zápis.
ROZDĚLENÍ SPOJITÝCH NÁHODNÝCH VELIČIN Rovnoměrné rozdělení R(a,b) rozdělení s konstantní hustotou pravděpodobnosti v intervalu (a,b) a  x  b distribuční.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
R. Jakubíková J.Korbel J.Novák Monte Carlo.
Simulace podnikových procesů
Výroba. Výroba Výrobní proces zahrnuje všechny činnosti, které vedou k hotovému výrobku.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Trojčlenka Ing. Kamila Kočová
Trojčlenka Ing. Kamila Kočová
Grafy přímé a nepřímé úměrnosti
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
VY_32_INOVACE_F7-001 FYZIKA 7.ROČNÍK RYCHLOST Název školy
Systémy hromadné obsluhy
Slovní úlohy o pohybu úvod 1
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Výrobní činnost CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Normální (Gaussovo) rozdělení
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
PŘEVODY JEDNOTEK ČASU 60 minut 60 sekund 1 hodina 1 minuta 1 h 1 min
1.6 Přímá a nepřímá úměrnost
FYZIKA 2.B 9. hodina.
Složitější systémy hromadné obsluhy
Transkript prezentace:

Systémy hromadné obsluhy Složitější příklady

Příklad Fotografický ateliér Temná komora Odpočinek ? Pool zákazníků fronta zákazníků Pool filmů Fotografický ateliér Pool filmů fronta filmů Pool filmů „fronta“ fotografa Temná komora Odpočinek ?

Příklad Vstupní proces Fotografický ateliér Temná komora Odpočinek ? Pool zákazníků Vstupní proces Pool zákazníků fronta zákazníků Pool filmů Fotografický ateliér Pool filmů fronta filmů Pool filmů „fronta“ fotografa Temná komora Odpočinek ? „fronta“ na odpočinek

Betonárka Z betonárky se dováží beton na stavby. K dispozici je 5 automobilů. Výroba jedné dávky betonu trvá vždy přesně 5 minut. Rozvoz betonu trvá náhodnou dobu s exponenciálním rozdělením a střední dobou 5 minut. Úkolem je zjistit Koeficient vytížení betonárky, tj. jakou část pracovní doby je betonárka v činnosti Koeficient vytížení automobilů Kolikrát za hodinu bude třeba betonárku odstavit Jak se na uvedených hodnotách projeví zvýšení/snížení počtu automobilů?

Betonárka cesta fronta na betonárku Betonárka „fronta“ na cestu

Betonárka cesta Betonárka ? Počítání fronta na betonárku „fronta“ na cestu ? „fronta“ hlídače „fronta“ pomocná Počítání