VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
U vody Živočichové DUM 19/1.
Advertisements

Živočichové našich rybníků – ryby, obojživelníci a plazi
Přírodní společenstvo řeky
Zástupci ptáků 2. část.
Ryby v ČR Vytvořila Lenka Švejdarová 7.B.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Živočichové - obratlovci
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Pří_039_Rozmanitost přírody_Společenstva vod
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Pří_039_Rozmanitost přírody_Společenstva vod

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název školy:c ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_599_ŽIVOČICHOVÉ_V_LÉTĚ Téma: ZOPAKOVAT SI ŽIVOT.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
SLADKOVODNÍ RYBY.
VODNÍ EKOSYSTÉMY V ČR přirozené: umělé: se stojatou vodou:
EKOSYSTÉM RYBNÍK, POTOK, ŘEKA - poznávačka
Živočichové kolem rybníku
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme Tento projekt č. CZ.1.07/1.1.07/ spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Přírodověda 4. ročník Ekosystém potoků a řek Živočichové OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov.
7. třída.  Ke každému očíslovanému obrázku napiš rodové a druhové jméno ryby Např. 1. hořavka duhová  Společně provedeme kontrolu (opravu)  Klíčová.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Jméno:. * Pstruh říční * Zelené řasy * Rak říční * Kapr obecný * Štika obecná * Skokan hnědý * Blatouch bahenní * Leknín bělostný * Kachna divoká rybník.
Vypracovaly: Silvie Sehnalová, Monika Malinová, 1.B.
SPOLEČENSTVO VOD Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Živočichové u vody 3. ročník.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Základní společenstva – vody, mokřady a prameniště
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Společenstva vod Živočichové
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
VY_32_INOVACE_03_ Písemné sčítání a odčítání do 1000
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
VY_52_INOVACE_36_ Život v oceánech a mořích
Ekosystém les Živočichové
VY_52_INOVACE_64_Ptáci vod – učební text
VY_52_INOVACE_23_ Stavba těla semenných rostlin
VY_52_INOVACE_66_Savci vod - učební text
Ptáci na rybnících a v jejich okolí Znáte některé ptáky z okolí rybníka? Proč mnoho ptáků žije na rybnících a v jejich okolí? Odpověď: Hledají zde.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_12_Ekosystém_řeka
VY_52_INOVACE_13_ Rostliny v okolí řeky
VY_52_INOVACE_27_ Vlastnosti živočichů
Ekosystém POTOK A ŘEKA.
SPOLEČENSTVO VOD Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Poznávačka ryb.
RYBY sladkovodní a mořské.
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
VY_52_INOVACE_03_ Ekosystém park - živočichové
Třída: Ryby.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
VY_52_INOVACE_17_ Význam půdy, lesů a vodních ploch
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
VY_52_INOVACE_01_ Ekosystémy
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
Poznáváme ptáky Autor: Mgr.Diana Mücksteinová
Pří_039_Rozmanitost přírody_Společenstva vod
Mihule potoční.
Poznávačka živočichové a rostliny vod
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_52_INOVACE_35_ Země ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník Ing. Hana Adamcová
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011

Anotace Výukový materiál řeší problematiku živočichů v okolí řek a potoků. Je doplněný obrázky, které žákům přiblíží tento ekosystém.

ŽIVOČICHOVÉ POTOKŮ A ŘEK V potocích a řekách žije veliké množství nejrůznějších živočichů. Z bezobratlých jsou to – červi, měkkýši, raci a hmyz. Typickými obyvateli těchto vod jsou ryby.

RYBY OKOUN ŘÍČNÍ je společně s kaprem obecným naší nejběžnější rybou. Žije jak v řece, tak v rybníku. Je masožravý. Živí se larvami, hmyzem a malými rybkami. PSTRUH POTOČNÍ žije v potocích a říčkách ve vyšších polohách. Je masožravý. Živí se hmyzem, larvami a drobnými rybkami.

RYBY Jaké další ryby žijí v řekách a potocích? kapr obecný štika obecná jeseter malý karas obecný parma obecná lín obecný cejn malý sumec velký losos obecný

PTÁCI V BLÍZKOSTI POTOKŮ A ŘEK LEDŇÁČEK ŘÍČNÍ loví v řekách a potocích drobné rybky. Hnízda si vyhrabává na březích. Loví střemhlav. Je stálý. Další ptáci žijící u řeky kachna divoká čírka obecná labuť velká husa velká berneška tmavá volavka popelavá lyska černá

PTÁCI V BLÍZKOSTI POTOKŮ A ŘEK kachna divoká racek chechtavý husa velká labuť velká volavka

SAVCI V POTOCÍCH, ŘEKÁCH A OKOLÍ BOBR EVROPSKÝ - v okolí řek si vyhrabává nory. Na zadních končetinách má plovací blány a široký ocas mu umožňuje manévrovat. Ze stromů si staví hráze. Je to býložravec. VYDRA ŘÍČNÍ – najdeme ji jak u rybníka, tak u řeky. Živí se lovem ryb. Je přizpůsobena životu ve vodě. Má plovací blány na nohách a silný ocas.

Autor: Ing. Hana Adamcová Základní škola a mateřská škola Liběšice, okres Louny, příspěvková organizace Zpracováno v programu Microsoft Office 2010. Použité obrázky pocházejí z vlastních zdrojů. Použitá literatura: ŠTIKOVÁ, Věra. Člověk a jeho svět : Přírodověda pro 4.ročník. Brno : Nová škola, s. r. o., 2010. 80 s. ISBN 978-80-7289-211-2.