ŽIVOČICHOVÉ SAVAN Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Savana Obr. 1 – Savana – Gambie
Advertisements

Ježek západní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
CO CHYBÍ? CO NEPATŘÍ? Varianta 1 – Co chybí?
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní listy k vytisknutí
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
Savana Obr. 1 – Savana – Gambie
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
O B I L N I N Y (POLNÍ PLODINY)
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZNÁŠ A POZNÁŠ SAMOHLÁSKY?
ŽIVOČICHOVÉ SAVAN Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Kartičky k opakování slovní zásoby k vytisknutí a pracovní list
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
PEXESO – CIZOKRAJNÁ ZVÍŘATA ruský jazyk
Ruský obrázkový slovník V Cizokrajná zvířata – чужеземная животные
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
OBRÁZKOVÁ NÁSOBILKA 1−10 Využití:
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ZNÁŠ A POZNÁŠ SAMOHLÁSKY?
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Převody jednotek času – 2. část
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

ŽIVOČICHOVÉ SAVAN Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

ÚKOLY: Naučte se poznávat a pojmenovávat tyto živočichy. Zjistěte, ve kterých oblastech daní živočichové žijí. Zjistěte na internetu stupeň jejich ohrožení. V příloze (textový dokument) naleznete pracovní list pro procvičení.

Lev pustinný

Gepard štíhlý

Slon africký

Bizon americký

Žirafa núbijská

Zebra stepní

Antilopa trávní

Klokan rudý

Ježura australská

Pštros australský

Sup bělohlavý

Chameleón jemenský

Nosorožec tuponosý

Pásovec devítipásý

Jaguár americký

Koala medvídkovitý

Pes dingo

Emu hnědý

Použité fotografie [cit Použité fotografie [cit. 2010-02-08]Dostupné pod licencí Creative Commons – na http://de.wikipedia.org/ Snímek 3: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pair_of_lions_v2.jpg Snímek 4: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Herberstein_Gepard_048.jpg>. Snímek 5: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Young_bull_elephant.jpg>. Snímek 6: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:American_bison_k5680-1.jpg>. Snímek 7: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Giraffe_Ithala_KZN_South_Africa_Luca_Galuzzi_2004.JPG Snímek 8: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zebras.jpg>. Snímek 9: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Raphicerus_campestris.jpg>. Snímek 10: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RedRoo.JPG>. Snímek 11: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wild_shortbeak_echidna.jpg>. Snímek 12: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Struthio_camelus_australis.JPG>. Snímek 13: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gyps_fulvus_(Frank_Wouters).jpg>. Snímek 14: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chamaeleo_calyptratus_Orchi_97.jpg>. Snímek 15: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ceratotherium_simum_Kruger_Park_02.JPG>. Snímek 16: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Armadillo.jpg>. Snímek 17: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jaguar_head_shot.jpg>. Snímek 18: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Friendly_Female_Koala.JPG>. Snímek 19: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dingo_Front.JPG>. Snímek 20: Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emu_showing_feet.jpg>.