NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Grantové schéma v rámci Opatření 3.1 OP RLZ: Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Finanční řízení Ing. Lenka Nováková Seminář pro žadatele výzvy Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Vendula Hanzalová ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina 12. června 2013.
ECVET v projektech KA1 odborné vzdělávání a příprava v programu Erasmus+ žádostí o grant.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
Problémová místa v žádostech o finanční podporu a při realizaci grantových projektů.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Řízení rizik podvodů v Evropských fondech: Zkušenosti a nejlepší praxe
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Projektový záměr Projektová žádost a přílohy Seminář pro žadatele Hradec Králové, 23. ledna 2017 Interreg V-A Česká republika – Polsko.
Projektová žádost a přílohy
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
Systémy/Systemy – € Jednotky/Jednostki €
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzva
Projektová dokumentace v projektech pro Strukturální fondy
Seminář pro příjemce OPVK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Příprava programového období 2014–2020
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Transkript prezentace:

NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009

Nejčastější nedostatky u formálního hodnocení Chybějící podpisy statutárních zástupců žadatele Chybějící podpisy statutárních zástupců partnerů Nedostatečná vazba žádosti a příloh (jednotlivé listy se dají vyjímat) Neúplné údaje na obálce

Nejčastější nedostatky u formálního hodnocení Nedoloženy naskenované přílohy ve formátu *pdf na CD Elektronická verze příloh nesouhlasí s tištěnou verzí Chybný počet listů příloh na Seznamu příloh Chybějí povinné přílohy - zejména stanovy organizace

Nejčastější nedostatky u hodnocení přijatelnosti Překročení max. % limitů na jednotlivé kapitoly V rozpočtu se objevují nezpůsobilé náklady Zaměření projektu na aktivity nebo cílové skupiny, které nejsou uvedeny ve výzvě (např. v oblasti podpory 1.2 byla cílová skupina všichni žáci školy, nikoli jen žáci se speciálními vzdělávacími potřebami)

Nejčastější nedostatky u hodnocení přijatelnosti Struktura rozpočtu neodpovídá podmínkám (např. způsobilé náklady jsou uvedeny v rámci chybných kapitol rozpočtu) Projekty v oblasti podpory 1.1 a 1.2 byly zaměřeny výhradně na cílovou skupinu pedagogických pracovníků (nikoli dětí) Provést důkladnou kontrolu žádosti před samotným odevzdáním!!!

Nejčastější nedostatky u věcného hodnocení Obecný (nekonkrétní) popis klíčových aktivit projektu Neprovázanost rozpočtu na klíčové aktivity Nejasný popis potřeb cílových skupin Nejasný popis inovativnosti projektu Požadované náklady nejsou dostatečně popsány v projektu, včetně jejich potřeby Nedostatečně popsaná rizika projektu a nápravná opatření

Nejčastější nedostatky u věcného hodnocení Nejasný výpočet hodnot monitorovacích indikátorů a nekonkrétní specifikace výstupů projektu Nepřiměřenost rozpočtu ve vztahu k výstupům projektu (zejména osobní náklady, velké množství administrativních zaměstnanců aj.) Špatná struktura rozpočtu (zařazení výdajů do chybných rozpočtových položek) Rozpočet není dostatečně zpracován (na jednotlivé položky)

Rady na závěr Zajištění všech dostupných informací o programu Soulad projektu s prioritami OP VK, s příslušnou výzvou, Příručkou pro žadatele, ostatními metodickými dokumenty Žadatel musí být oprávněný předkládat žádosti Aktivity by měly být dostatečně popsány, včetně měřitelných cílů GP (monitorovací indikátory)

Rady na závěr Provázanost aktivit a jednotlivých výdajů s rozpočtem GP (detailní popis) Provést kontrolu formálních náležitostí Provést kontrolu kritérií přijatelnosti Zálohové financování pouze do výše 90 %, zajištení 10 % z vlastních zdrojů žadatele pro dokončení projektu!!! Konzultovat žádost s pracovníky OGS

Děkujeme za pozornost Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky