OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v autokaru a rotelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).
AUTOKARY mají zpravidla zařízení na poskytování jednoduchého občerstvení při přestávkách v jízdě (automat na horké nápoje, příp. polévky, chladnička na chlazené nápoje, popř. pokrmy); obsluha – průvodce, řidič, jsou pověřeni inkasem.
ROTEL (OBYTNÝ PŘÍVĚS) mívají dost velké prostory na uložení zásob potravin i nápojů, vybavení pro poskytování jednoduché stravy; převážně je to snídaně nebo večeře připravovaná z konzervovaných pokrmů; úroveň nebývá příliš vysoká; o obsluhu se starají průvodci s řidiči; používá se jednoobrátkový inventář (plastové nádobí).
SOU Horky - učebnice. [online][cit. 2013-10-21] SOU Horky - učebnice. [online][cit. 2013-10-21]. Dostupné z: <http://www.souhorky.cz/ftp/ucebnice/st/sthlavni.htm>
Opakovací test k tématu: Obsluha v dopravních prostředcích Opakovací test k tématu: Obsluha v dopravních prostředcích. Na vypracování zadaných otázek máte 10 minut.
Začněte prosím pracovat: 1) Co jsou autokary? 2) Kdo zajišťuje obsluhu v autokarech a jaký je sortiment podávaných pokrmů?