NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Význam malých vodních ploch pro krajinu
Advertisements

Přírodní společenstva
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
ŽIVOČICHOVÉ.
Živočichové J - K.
VY_32_INOVACE_13_ Přírodověda pro 4. ročník
zvířata Ve volné přírodě
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ

Název školy:c ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_599_ŽIVOČICHOVÉ_V_LÉTĚ Téma: ZOPAKOVAT SI ŽIVOT.
POZNÁVAČKA Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO 3
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: STAVBA TĚL ŽIVOČICHŮ
Společenstvo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN 
EKOSYSTÉMY (s důrazem na učebnicové e. ČR).
Přírodověda 4. ročník Ekosystém potoků a řek Živočichové OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.8 Ekosystém les Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu:
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ ŽIVOČICHOVÉ Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Třídění živočichů.
Jméno:. * Pstruh říční * Zelené řasy * Rak říční * Kapr obecný * Štika obecná * Skokan hnědý * Blatouch bahenní * Leknín bělostný * Kachna divoká rybník.
Živočichové – stavba těla, potravní vazby a druhy
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Ekosystém pole Ptáci Přírodověda 4. ročník
Živočichové u vody 3. ročník.
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Společenstva vod Živočichové
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Přírodověda pro 4.ročník
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Ekosystém les Živočichové
Lesní zvířata.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
VY_32_INOVACE_60_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Základní škola a mateřská škola Bukovec
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
OBRATLOVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
EKOSYSTÉM POLÍ opakování Přírodověda 4. ročník Gabriela Mikulková 2012.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Jarmila Šneberková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Zvířata v přírodě TÉMA SADY: Přírodověda DATUM: 10. 10. 2012 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0477 ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy, jako prezentace.

ZVÍŘATA V PŘÍRODĚ V PŘÍRODĚ ŽIJE MNOHO RŮZNÝCH ZVÍŘAT. NĚKTERÁ JSOU VELKÁ, JINÁ ZASE MALÁ. ŽIJÍ V LESÍCH, NA POLÍCH, POD ZEMÍ I VE VODĚ. ŽIVÍ SE MASEM NEBO ROSTLINAMI. KE SVÉMU ŽIVOTU POTŘEBUJÍ DÝCHAT, PÍT, PŘIJÍMAT POTRAVU, TEPLO. ZVÍŘATA SE POHYBUJÍ RŮZNÝMI ZPŮSOBY NĚKTERÁ CHODÍ, PLAZÍ SE, BĚHAJÍ, SKÁČOU, LÉTAJÍ NEBO PLAVOU. NĚKTERÁ SE POHYBUJÍ VÍCE ZPŮSOBY.

ZVÍŘATA ŽIJÍCÍ V LESE V lese žije velké množství živočichů. Pro některé z nich je les domovem, pro některé úkrytem před nepřáteli. V lese žijí zástupci: - hmyzu - mravenec, komár, lýkožrout - plazů - zmije - ptáků - datel, kukačka - savců - veverka, kuna, srna, jelen, prase divoké, liška

ZVÍŘATA ŽIJÍCÍ NA POLI Zvířata žijící na poli dokonale splývají s okolím, lépe se tak skryjí před nepřáteli. Dostatek potravy nacházejí na poli díky pěstování polních plodin. Pole je domovem řady: - ptáků – skřivan, koroptev, bažant, poštolka, káně - savců - krtek, hraboš, křeček, zajíc, lasice

ZVÍŘATA ŽIJÍCÍ VE VODĚ U vodních toků i v okolí rybníků roste břehový porost, který poskytuje útočiště pro řadu živočichů. Mnoho živočichů žije i ve vodě. Jde o : - ptáky – kachnu divokou, ledňáčka - ryby – kapr, štika, pstruh, sumec, okoun - hmyz – vážka - savce – bobr, vydra

Napiš jména zvířat a doplň, jak se pohybují ---------------------- --------------------------- --------------------- -----------------------------

Doplň slovy v závorce V přírodě žije mnoho ………… . Některá jsou ……….., jiná zase ……... Tělo mají přizpůsobené ………… ve kterém žijí. Některá zvířata žijí v ……….. , v …….. , jiná ve …………. nebo v ……………. (velká, malá, zvířat, prostředí, lesích, polích, vodě, zemi)

Použité zdroje: vlastní zdroje http://office.microsoft.com – kliparty ŠKODA, E., Přírodověda pro 4.ročník ZvŠ. 1. vyd. Praha: Parta s.r.o., 1994. ISBN 80-901709-1-9