POPR Počítačová podpora řízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika.
Advertisements

Počasí tabulka v MS Excelu Mgr. Jitka Křičková, Mgr. Jitka Rybenská.
1. Seznámení 2. Objekty a nástroje
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
TABULKOVÉ PROCESORY.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Ukládání dat – stromová struktura
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Grafika na PC základy.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf17
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Textový procesor (MS Word)
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Počítačová grafika a prezentace 1 Radek Pinc
POZNÁMKY PRO VÝUKU Předmět:GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE Téma:ÚVOD DO BITMAPOVÉ A VEKTOROVÉ GRAFIKY Školení v rámci SIPVZ:UČITELÉ Mezipředmětové vztahy:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Excel - tabulka a graf 2 Klíčová slova: Tabulka, součet, buňka,
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
GRAFIKA.
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Počítačová grafika a prezentace
Diplomová práce Veronika Pemlová
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Zadání Podle předlohy si připravte tabulky se kterými budete pracovat.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
VY_32_INOVACE_05_Malování ve Windows – úkoly Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
ZÁSADY PRO TVORBU PŘÍRUČKY DOPORUČENÍ PRO AUTORY PILOTNÍ KURZ PRO PEDAGOGY MUDR. IVETA MATĚJOVSKÁ, CSC.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
POPR Počítačová podpora řízení Průběžné informace ke zpracování.
Počítačová grafika a CAD 1. Způsoby uložení grafické informace Rastr (grid, bitmapa …) Vektor.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Symboly, rovnice, obrazce
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
MS EXCEL Charakteristika
Martina Braunerová.  obrázek je složen ze základních geometrických tvarů (body, přímky, křivky, mnohoúhelníky)  je možné libovolné zmenšování či zvětšování.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková. Barevná hloubka barevné odstíny jsou dány kombinací barev barevná hloubka = určuje kolik bitů je potřeba k popisu.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Grafika - základy Co se všechno naučíme???
Počítačová grafika. Rastrová grafika Fungování monitoru Jak může monitor zobrazit barvy tak věrně? Kolik barev vůbec dokáže zobrazit?
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
POPR Počítačová podpora řízení
seznámení S TabulkovýM kalkulátorEM Microsoft Office excel 2007
Vkládání grafických objektů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
WordArt, SmartArt, Tvary
Základní pojmy z počítačové grafiky
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 6– TVARY V PREZENTACI. Název školy:
Tabulkový procesor Formát buňky
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_15_20 Vložení III.   Najdi záložku „vložení“. Vlož tabulku – 3 sloupce, 4 řádky. První řádek označ modrou barvou. Vlož.
GRAFIKA.
Podmíněné formátování
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Barvy v počítačové grafice
Transkript prezentace:

POPR Počítačová podpora řízení Průběžné informace ke zpracování

Založení sešitu v Excelu Krycí list : sešit bude obsahovat krycí list krycí list bude aktualizován při každém novém úkolu (přidat název nového úkolu) importujte identifikační fotografii foto má maximálně velikost 10 až 20 kB pro fotografii není nutné vysoké rozlišení typický název sešitu Marecek01.xls, Novak01.xls, Novak01a.xls

Tvorba sešitu v Excelu Sešit: úlohu strukturujte po záložkách záložky vhodně pojmenovávejte záložky je možné/vhodné barevně odlišit úloha může obsahovat navigační list s odkazy na další listy pro zápisy souvislého textu používejte textové pole opakované informace nekopírujte, ale odkazujte!

Tvorba grafiky v Excelu Grafika : pro schématické kreslení používejte nástroj (lištu, kartu) Kreslení/Vložení-Obrazce používejte různé tloušťky čar, různé vzorky pro výplně světlé barvy (žlutá) používejte v kontrastu s tmavými obrázky vkládejte jako JPG nebo obyčejné BMP vkládání obrázků provádějte z menu Úpravy/Vložit jinak… resp. Domů/Vložit/Vložit jinak…

…jak to nedělat!!! větší množství textu napsáno do buňky! opakované informace se kopírují! …chybí odkazy mezi buňkami! grafika má světlé barvy typu žlutá bez kontrastu s jinou barvou! grafické obrázky jsou vkládány ve vysokém rozlišení=velký soubor! soubor obsahuje naskenované/ofocené půdorysy projektu!