Konference Proměny životního způsobu a jeho environmentálních souvislostí FSS MU Brno, 21. dubna 2016 Kontím, fáráš, lovíme: Dumpster diving a symbolické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOCIÁLNÍ INDIKÁTORY V RÁMCI MĚŘENÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚVAHA NAD NEUDRŽITELNÝM STAVEM.
Advertisements

Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
Ústav pedagogických věd FF MU
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
Projekt empirického výzkumu
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
Multikulturní vzdělávání v rámci NNO
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Podpora biomasy z invazních nepůvodních druhů? Vývoj právní úpravy
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_MARKETINGOVÝ.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_18_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
SOCIOLOGIE Sociologický výzkum. 1 Sociologický empirický výzkum, je nástrojem, umožňujícím řešit určitý problém.
Metody sociálního výzkumu 2. Ročník LS 2010 Jabok, ETF 2. výukový blok.
zpracování dat pomocí atlas.tI
AUTOEVALUACE ŠKOLY Základní škola Jablonec n.Nisou - Rýnovice.
Klíčová otázka č. 5 Mediální obraz bezdomovectví prof. PhDr. Jan Jirák, Ph.D. (MUP, FSV UK) 26. – 27. listopadu 2014.
VY_32_INOVACE_EKO_07 MARKETINGOVÝ VÝZKUM II. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Mezinárodní migrace v kontextu České republiky: vývoj a perspektivy
Metody sociálního výzkumu 2. Ročník, LS 2010 VOŠ Jabok ETF UK.
Sociologie jako věda - opakování
DKV část 31 Design kvantitativního výzkumu 4. část ( ) Jiří Šafr UK FHS Historická sociologie (LS 2010)
Děti a rodiče před televizí
Skupinové interview (Focus group)
Kvalita terciálního vzdělávání Daniel Münich. Otázky do diskuse Reflektuje navrhovaná reforma terciálního vzdělávání v ČR doporučení Rady z června tohoto.
STRATEGIE TLUMOČNICKÉ PŘÍPRAVY
Metody kvalitativního výzkumu 5. Metoda Focus Groups
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Základní principy geografického výzkumu
Podnikatelský záměr: farmářský obchod Výsledky dotazování.
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
Chudoba a sociální desintegrace
OBCHŮDKY NA TENKÉM LEDĚ? VÝZVY A BARIÉRY DOBROČINNÝCH OBCHODŮ V ČESKÉ REPUBLICE Bakalářská práce Barbora Božková KES FSS MU Brno Termín odevzdání: Leden.
Typy výzkumu  Kvantitativní  Kvalitativní  Smíšený  První zkoumá kolik lidí si co myslí atd …  Druhý co přesně si lidé myslí  Třetí je kombinací.
ETNOGRAFICKÉ INTERVIEW ● cíl: zjistit, jak zkoumané osoby interpretují svět kolem sebe ● raport - navození příjemné, uvolněné atmosféry ● informant - osoba,
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Jeden svět na školách: Gruzie Jan Činčera, Jan Skalík, Bohuslav Binka Masarykova univerzita Brno Katedra environmentálních studií Člověk v tísni (CZ, GE)
SVOČ Zdravotně sociální fakulta JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Romské ženy a tabu Autorka: Bc. Denisa Kroupová Školitelka: PhDr. et Bc. Alena.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Od tématu k problému – druhy problému - hypotézy Východisko = problém Kvantitativní výzkum – musí mít vždy hypotézu? Kvalitativní výzkum – bez hypotézy?
Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Výzkum veřejného mínění
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Spotřeba domácností z environmentální perspektivy Zuzana Krautová Proměny životního způsobu a jeho environmentálních souvislostí.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Sociální podnik s příběhem
Mixed methods design (MMD)
Vzor individuální prezentace
Posouzení životní situace rodin s dětmi
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Úvod do kvalitativního výzkumu
Současný výzkum environmentálních hrozeb v rámci bezpečnostních studií – metodologické úvahy
KVALITATIVNÍ VÝZKUM - ÚVOD
Studium dějin měst v Evropě, pojmosloví
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Vzor individuální prezentace
ZMĚNY VEGETAČNÍHO POKRYVU V CHKO LITOVELSKÉ POMORAVÍ
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Vzdělání jako součást hodnotového zakotvení české společnosti
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Metody pedagogiky.
Transkript prezentace:

Konference Proměny životního způsobu a jeho environmentálních souvislostí FSS MU Brno, 21. dubna 2016 Kontím, fáráš, lovíme: Dumpster diving a symbolické hranice mezi čistým a nečistým ISS FSV UK Marie Plojharová Glopolis, o.p.s., Zachraň jídlo, o.s.

S čím se chci podělit Proč vlastně dumpster diving Skrze koho poznat dumpster diving Jak dumpster diving vlastně zkoumat Co vlastně na dumpster divingu zkoumat Zjištění Diskuse a relevance s kategorizací jedlého v obchodním kontextu

Proč

Proč

Proč 1/3

Proč http://www.bywayofbicycle.com/how-to-dumpster-dive/

Jsme jinak součástí většinové společnosti. Proč Jsme jinak součástí většinové společnosti. http://www.bywayofbicycle.com/how-to-dumpster-dive/

Freegan Pseuďák Konzument http://www.bywayofbicycle.com/how-to-dumpster-dive/, http://www.oneyearbibleblog.com/2012/12/december-14th-one-year-bible-readings.html, www.freegan.at

Jak vlastně zkoumat? DD zaměřený na potraviny Téma Problém Otázky – strategie vymezování se vůči plýtvání jídlem Jak lidé, kteří jsou jinak součástí většinové společnosti, pracují s tím, že se stravují způsobem typickým pro lidi žijící na ulici Téma Problém Otázky Východiska Michèle Lamont Erving Goffman Mary Douglas čistota nebezpečí Přístup Kvalitativní Opora: kvantitativní Etnografické postupy Hloubkové rozhovory Zúčastněná pozorování

Co vlastně zkoumat?

Proč to ty lidi dělaj?! http://evidencebasedliving.human.cornell.edu/2011/06/22/feeling-disgust-the-evidence-shows-it-matters/

Dyť je to nechutný! http://evidencebasedliving.human.cornell.edu/2011/06/22/feeling-disgust-the-evidence-shows-it-matters/

87/100 Jídlo z kontejnerů za supermarkety vyjímají a jedí lidé chudí, nezaměstnaní a bez domova. (CVVM SOÚ AV ČR) http://evidencebasedliving.human.cornell.edu/2011/06/22/feeling-disgust-the-evidence-shows-it-matters/, http://www.oneyearbibleblog.com/2012/12/december-14th-one-year-bible-readings.htm

87/100 85/100 Jídlo z kontejnerů za supermarkety vyjímají a jedí lidé chudí, nezaměstnaní a bez domova. (CVVM SOÚ AV ČR) Vybírat a jíst jídlo z kontejneru je společensky nepřijatelné. (CVVM SOÚ AV ČR) http://evidencebasedliving.human.cornell.edu/2011/06/22/feeling-disgust-the-evidence-shows-it-matters/, http://www.oneyearbibleblog.com/2012/12/december-14th-one-year-bible-readings.htm

Kontit je stigma. 87/100 85/100 Jídlo z kontejnerů za supermarkety vyjímají a jedí lidé chudí, nezaměstnaní a bez domova. (CVVM SOÚ AV ČR) Vybírat a jíst jídlo z kontejneru je společensky nepřijatelné. (CVVM SOÚ AV ČR) http://evidencebasedliving.human.cornell.edu/2011/06/22/feeling-disgust-the-evidence-shows-it-matters/, http://www.oneyearbibleblog.com/2012/12/december-14th-one-year-bible-readings.htm

Výzkum a zjištění

Obchod?

Obchod?

Obchod?

Obchod?

Děkuji za pozornost. Marie Plojharová mari.plojharova@gmail.com