Počítač a digitální fotoaparát

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
Úprava fotografie – ostatní efekty
Základy focení – Zlatý řez a formáty souborů ve fotografii
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Změny rozměrů a otočení fotografie
Základy úprav fotografií
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Správce obrázků. Správce obrázků iPhoto je program určený pro práci s digitální fotografií. Umožňuje snadné zálohování, třídění, sdílení a tisk fotografií.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
INFORMATIKA 9. ročník.
GIMP – úpravy fotografií
TEXTOVÝ EDITOR.
PŘEDMĚT Digitální fotografie ROČNÍK2. stupeň ZŠ TÉMASelektivní barevnost VYBAVENÍ Osobní PC nebo notebook, sw Zoner Photo Studio 12, interaktivní tabule,
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Access Formuláře, cvičení
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Photo Booth Ing. Irena Ulu ç ay. Photo Booth Aplikace, kterou lze skvěle využít pro zaplnění volného času a zábavu Můžeme zde rychle pořizovat snímky.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Digitální fotografie a Adobe Photoshop + grafika na web by šaman.
Vytvoření hypertextového odkazu
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Zoner Photo Studio – prakticky (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, ① Otevřeme program PowerPoint : Start → Všechny programy → Microsoft Office → Microsoft PowerPoint 2010.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
UVNITŘ POČÍTAČE VY_32_INOVACE_04 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Textový Editor.
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Odstranění červených očí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Movie Maker program pro tvorbu filmů
Vkládání grafických objektů
Vkládání textu do obrázku
Základy úpravy digitální fotografie
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
Vkládání obrázku do obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Změny rozměrů a otočení fotografie
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Počítač a digitální fotoaparát ZŠ a MŠ Stará Ves Počítač a digitální fotoaparát Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves Mgr.Ludmila Nevřalová

Připojení k počítači Nejčastějším propojením mezi PC a digitálním fotoaparátem je přes USB – kabel, kde jeden konec kabelu má koncovku USB, který zasunu do počítače a druhý konec se vkládá do zásuvky fotoaparátu, která je označována . Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Přenos fotografie do PC Po připojení fotoaparátu se automaticky detekuje nové zařízení a v našem počítači a objeví se připojený fotoaparát. Fotoaparát se nám připojí jako disk a zobrazí se nabídka, kde zvolíme odkaz Import dat, která se nám nakopírují do počítače. Soubory našich fotografií jsou uloženy pod názvem začínajících písmenem P…. s příponou JPG. Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Úpravy fotografie Fotografie máme možnost upravovat v několika programech např. MS Office Picture Manager, Zoner Photo Studio a jiné. Po kliknutím pravým tlačítkem na fotografii se nám objeví nabídka, kde zvolíme Otevřít v programu a vybereme program. V našem případě si zvolíme MS Office Picture Manager. Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Automaticky opravit – tento odkaz automaticky fotografii upraví Upravit obrázky – odkaz nabídne z několika možností Jas a kontrast, Barva, Oříznout, Otočit a překlopit, Odstranit červené oči a jiné Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Vypracovala: Mgr.Ludmila Nevřalová VY_32_INOVACE_117 Použité zdroje: http://digitalni-fotoaparaty.iobchody.com/wp-content/uploads/2007/04/olymp-sp550.jpg http://pdf.crse.com/manuals/4416760611/CZ/partimages/il_connectpc_01.jpg Microsoft Office Picture Manager Vytvořeno: 20.2.2012 Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves