Hřích 3. vítězit nad hříchem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_02 TÉMA: SLAVNÍ.
Aktivačně – motivační vlastnosti osobnosti I. Část Potřeby.
AC Bučovice, Boží povolání člověka AC Bučovice,
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Co znamená, že je „vdechnuté Duchem“, tedy inspirované?
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Jsou venkovské školy horší než městské?
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
JAK BUDOVAT NAKAŽLIVOU SLUŽBU
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Náboženství a fanatismus
Šikana.
Bůh je moje jistota..
Smrt a umírání ve zdravotní péči
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Slovo života Květen 2014.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Nymburk,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Občanské soudní řízení I.
Tři Druhy Služby Komu sloužím ?
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Proč mne voláš ? Bože, ať tam vylezu jako první.
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Filozofické disciplíny
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
1. Jsem šťasten, vím, | že Pánu smím v životě náležet, | on silou mou i odvahou, mně neublíží svět, | on silou mou i odvahou, | mně neublíží svět.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vychovávejme srdcem Dona Boska,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Slovo života Prosinec 2012.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Co kluci potřebují J. Novotný, ZŠ MOZAIKA, Rychnov nad Kněžnou.
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
1. KORINTSKÝM 13 Pro dnešek! Waliczkovi ♫ Zapněte reproduktory
2. Vyznávat hříchy a věřit Pánu
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_METAFORA_A_METONYMIE Název materiálu:
9. Rozlišování v modlitbě
Biblické verše....
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Moudra s květinou.
Co je tvoje....
Občanské soudní řízení I.
Život je cesta, která vede domů.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Občanské soudní řízení I.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Jen se tak koukám co zrovna děláš..
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
0. UKOTVENOST / IDENTITA Jakožto součást církve Kristovy nemá ČCE svůj původ ani svůj cíl sama v sobě, ale v Hospodinu, Bohu Izraele, který se v dějinách.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Charlie Chaplin.
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
Markéta Hanzalová Náprstková N11 Nervová soustava
Živé Boží Slovo a šablony
Co je tvoje....
Transkript prezentace:

Hřích 3. vítězit nad hříchem „Znáš-li nepřítele i sám sebe, můžeš bez obav svést sto bitev. Pokud znáš sebe, ale nikoliv nepřítele, jednou vyhraješ a podruhé prohraješ. Jestliže neznáš ani sebe, ani nepřítele, prohraješ v každé bitvě“ čínský stratég Sun- C Viktor Baláž, Vyškov, 22. 10 2016

Znáš sebe? Římanům 7:18 Vím totiž, že ve mně, to jest v mé lidské přirozenosti, nepřebývá dobro. Chtít dobro, to dokážu, ale vykonat už ne. 19 Vždyť nečiním dobro, které chci, nýbrž zlo, které nechci. 20 Jestliže však činím to, co nechci, nedělám to já, ale hřích, který ve mně přebývá. …a činí mě zajatcem zákona hříchu, kterému se podřizují mé údy. 24 Jak ubohý jsem to člověk! Kdo mě vysvobodí z tohoto těla smrti? Kde jsou tvé slabiny? Posiluješ nebo oslabuješ? Co tě ovlivňuje?

Znáš nepřítele? Satan – protivník, nepřítel Efezským 6:12 Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla. Úskočnost, převléká se za anděla světla, pokušitel, ovládá srdce, krade, zabíjí, ničí, vrah, otec lži, pyšný.. NENÍ vševědoucí, všudepřítomný, všemohoucí JE poražený nepřítel

Satan útočí skrze pokušení „Pokušení může přijít z naší vnitřní zkaženosti nebo může přijít skrze smyslové vnímání, skrze jiné lidi nebo od démonů. Ale ať je pokušení jakkoli silné, mocné nebo zdánlivě nátlakové, nikdy nevylučuje naši odpovědnost, pokud se mu poddáme.“ Ramm Pokušení Skutečná potřeba – jako základ pokušení Možné pochybnosti Slabosti, které chtěl satan zneužít Ježíšova odpověď Chleba z kamenů Tělesná potřeba – hlad Zabezpečí mě Bůh? Hlad, potřeba dokázat „synovství“ Závislost na Bohu – soustředit se na Boží záměr. Skok ze skály - žádost Boha o vysvobození Citová potřeba – bezpečí Ochrání mě Bůh? Pýcha, nejistota, zkouška Boha Nezkoušet Boha – soustředit se na Boží plán. Království - přiznat satanovi božskou úctu Psychologická potřeba – důležitost, moc, úspěch Vedl by mě Bůh? Moc, rovnost s Bohem, snadné řešení, pýcha. Žádný kompromis se zlem – soustředit se na Boží osobu.

Znáš Ježíše? Ježíš zvítězil Římanům 7, 24 Jak ubohý jsem to člověk! Kdo mě vysvobodí z tohoto těla smrti? Jedině Bohu buď dík skrze Ježíše Krista, Pána našeho! cesta, pravda, život, pastýř, dveře, Boží slovo první a poslední, zmařil činy ďáblovy, porazil smrt, hřích, přemohl svět….VÍTĚZ Ježíš zvítězil vztah s Bohem vedení Duchem svatým zaměření na Boží vůli a záměry poddanost autoritě Božího slova a ne satanově autoritě znalost a použití Bible

I TY buď VÍTĚZEM !!! Být připraven (zbroj) – Ef 6:13-17 Použij autoritu jména Ježíš - Jk 4:7 Postoj pokání - 1 Janův 1:8-9, Lukáš 18, 11 – 14 (celník) Jan 8:11 Ježíš jí řekl: "Ani já tě neodsuzuji. Jdi a už nehřeš! 12 Ježíš k nim opět promluvil a řekl: "Já jsem světlo světa; kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života."