Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rovnoběžníky a jejich vlastnosti
Advertisements

Obvod a obsah rovnoběžníků
Rovnoběžník a lichoběžník
Konstrukce kosodélníka
Konstrukce kosočtverce
Vlastnosti čtyřúhelníků v příkladech
Matematika Rovnoběžníky.
Matematika Vytvořila: Ing. Silva Foltýnová Rovnoběžníky DUM číslo:14 Rovnoběžníky Planimetrie - rovnoběžníky Integrovaná střední.
19_Obvody a obsahy rovinných obrazců
Autor: Mgr. Lenka Šedová
ROVINNÉ ÚTVARY A JEJICH OBVODY
POZNÁMKY ve formátu PDF
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Čtyřúhelníky.
VY_42_INOVACE_425_ROVNOBĚŽNÍKY
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním a doplněním znalostí o mnohoúhelnících – první část. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Čtyřúhelníky Základní pojmy.
Obsahy základních obrazců
* Rovnoběžníky Matematika – 7. ročník *
Rovnoběžníky rozcvička
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Rovnoběžníky VY_32_INOVACE_29
26.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků III. KONSTRUKCE
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
O í é n l k b d Obsah: Úvod Co už víme Konstrukce Úhlopříčky
Rovnoběžníky Marcol René.
25.1 Rovnoběžníky Prohlédni si obrázky a pokus se říci, co je spojuje.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
Čtyřúhelníky a rovnoběžníky
Obvody a obsahy rovinných útvarů.
Čtyřúhelníky: OBECNÝ ČTYŘÚHELNÍK ROVNOBĚŽNÍKY OBDÉLNÍK ČTVEREC
AnotacePrezentace, která se zabývá druhy rovnoběžníků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozpoznají rovnoběžníky. Speciální vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R07_ Obvod a obsah kosodélníku TEMA:
Kolmé hranoly - povrch a objem Matematika – 7. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
Základní pojmy: Vlastnosti čtyřbokého hranolu: Čtyřboký hranol má dvě podstavy. Podstavy mají tvar čtyřúhelníku (čtverec, kosočtverec, obdélník, kosodélník,
Obvod a obsah čtverce a obdélníku VY_42_INOVACE_11_02.
OBVOD ROVNOBĚŽNÍKU: Obvod rovnoběžníku vypočítáme jako součet délek všech jeho stran: a)obvod čtverce a kosočtverce (mají všechny strany stejně dlouhé)
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kosodélník 1. Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: VY_32_INOVACE_37_M7_kosodelnik_1.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Rovnoběžník Jaká je plocha střechy?Kolik látky je potřeba na zhotovení.
Obvod rovnoběžníku. Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvořeníProsinec 2012 Ročník: 7. Tematická oblast: Matematická gramotnost Téma:Rovnoběžník.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Lichoběžník – jeho vlastnosti a konstrukce
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
1. Najdi „černou ovci“ obdélník čtverec kosočtverec kružnice
TÉMA: Obdélník a čtverec
Rovnoběžník 1 čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné rovnoběžník čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné.
Čtyřúhelníky Druhy čtyřúhelníků.
Konstrukce čtyřúhelníků, konstrukce rovnoběžníků
Rovnoběžníky a jejich vlastnosti
Čtyřúhelníky Druhy čtyřúhelníků
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
24.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků I.
Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola Městec Králové
Čtverec, obdélník 1) V obou obrazcích vyznač úhlopříčky. a) Doplň: úhlopříčky obdélníku úhlopříčky čtverce b) Napiš vlastnosti úhlopříček čtverce.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_18_rovinné obrazce
VLASTNOSTI ROVNOBĚŽNÍKŮ
ČTYŘÚHELNÍKY RŮZNOBĚŽNÍKY LICHOBĚŽNÍKY ROVNOBĚŽNÍKY KOSOÚHELNÍKY
39 ČTYŘÚHELNÍKY ROVNOBĚŽNÍKY.
ČTYŘÚHELNÍKY VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_01
Konstrukce kosočtverce
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3235 Název: VY_32_INOVACE_5C_08_Rovnoběžníky Téma: Matematika pro 2. stupeň ZŠ

Anotace: prezentace slouží k výkladu nebo zopakování základních pojmů na téma rovnoběžníky prezentace je převážně zaměřena na základní pojmy týkající se tohoto tématu další součástí jsou vzorce pro výpočet obvodů, obsahů rovinných útvarů prezentace obsahuje i příklady pro procvičení

Rovnoběžník Čtyřúhelník, jehož každé dvě protější strany jsou rovnoběžné a shodné, se nazývá rovnoběžník Mezi rovnoběžníky patří: čtverec, obdélník, kosočtverec, kosodélník

Čtverec Rovnoběžník A,B,C,D – vrcholy čtverce AC, BD – úhlopříčky čtverce Protější strany jsou rovnoběžné a shodné Úhlopříčky se navzájem půlí Úhlopříčky jsou k sobě kolmé Všechny úhly jsou pravé D C A B B

Obdélník Rovnoběžník A, B, C, D – vrcholy obdélníka AC, BD – úhlopříčky obdélníka Protější strany jsou rovnoběžné a shodné Úhlopříčky se navzájem půlí Všechny úhly jsou pravé D C A B

Kosočtverec Rovnoběžník A, B, C, D – vrcholy kosočtverce AC, BD – úhlopříčky kosočtverce Protější strany jsou rovnoběžné a shodné Úhlopříčky se navzájem půlí a jsou k sobě kolmé D C A B

Kosodélník Rovnoběžník Protější strany jsou rovnoběžné a shodné Úhlopříčky se navzájem půlí Úhlopříčky na sebe NEJSOU kolmé D C A B

Vzorce pro obvod a obsah Rovnoběžník Vzorec pro obvod Vzorec pro obsah čtverec o = 4 . a S = a . a obdélník o = 2 . (a + b) S = a . b kosočtverec S = a . va kosodélník

Příklady na procvičení Vypočítej kolik budeme potřebovat koberce na pokrytí podlahy pokoje o rozměrech 5m a 65dm. Vypočítej obvod a obsah kosočtverce, je-li strana a = 8 cm a va = 4cm. Jaký je v cm2 obsah obdélníku o stranách a = 15dm, b = 60 cm .

Citace: vlastní text autora obrázky vytvořeny pomocí funkcí Microsoft PowerPoint