Lužické hory „nová destinace na trhu“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Zelené stezky Greenways
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Prezentace turistické oblasti
Program dnešního setkání OPS ( )
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Fond malých projektů ČR – Sasko v Euroregionu Nisa
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Regionální značení v České republice Tomáš Kažmierski Asociace regionálních značek, o.s.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Jana Vavryčuková manažerka
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
turistická oblast v srdci Čech
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Závěrečná konference projektu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Značka „Českosaské Švýcarsko
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
, KÚ Ústeckého kraje.
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

Lužické hory „nová destinace na trhu“ Jan Sviták, Jana Nastoupilová Svazek obcí Novoborska Chřibská, 15. 9. 2017

Obsah prezentace Destinace Lužické hory a její vazba na rozvoj regionu Potenciál pro cestovní ruch a podporu podnikání Přeshraniční partnerství Společné projekty v realizaci Fenomény a zajímavosti regionu

Destinace Lužické hory a její vazba na rozvoj regionu Důvody založení, iniciativa v rámci svazku NB a OPS Č. Švýcarsko, nefunkční turistický region Českolipsko (nedostatečná propagace Lužických hor) Postupné rozšiřování a vzájemná spolupráce – partnerské obce po celém území Lužických hor ( velký deficit, neznáme se přes kopec, i když patříme do stejné oblasti) Vazba na sousední regiony v ČR i v Sasku (rozvoj přeshraniční spolupráce) – České Švýcarsko, Jizerské hory, Žitavské hory a Horní Lužice Prolínání krajů (LK, ÚK)

Shrnutí kroků 2016: projednání záměru v rámci svazku, přijetí úpravy stanov pro rozvoj cestovního ruchu, konzultace s Libereckým krajem, zahájení spolupráce s Českým Švýcarskem a Žitavskými horami 2017: uzavření dohod o spolupráci s turistickou organizací Přírodní park Žitavské hory, s obcemi Lužických hor v Ústeckém i Libereckém kraji. Podání projektových záměrů v rámci Fondu malých projektů a dotačního fondu Libereckého kraje.

Budování destinace záměr vychází z pohledu historických tradic a hodnot území CÍL: obnova značky Lužické hory, propagace přeshraničního území Lužických a Žitavských hor, společná koordinace s obcemi, vazba na podnikatele s cílem zlepšit služby AKTIVITY: tvorba marketingová strategie s důrazem na přeshraniční vazby, propagační materiály, vytvoření destinačního fondu, první společné projekty PARTNEŘI: Liberecký kraj, České Švýcarsko o.p.s., MAS Český Sever, mikroregion Tolštejn a jeho členské obce, města Krásná Lípa, Varnsdorf, Hrádek nad Nisou, Jablonné v Podještědí aj.

Budování destinace PŘÍLEŽITOSTI území Lužických hor patří k méně navštěvovaným lokalitám na severu Čech - značně bohatý potenciál, který není dostatečně využitý motivace pro rozvoj podnikání v oblasti, nové pracovní příležitosti společné financování záměrů a projektů částečně zajištěné personální obsazení pro rozjezd projektu – doposud se vše koordinuje prostřednictvím kanceláře Svazku obcí Novoborska ve spolupráci s OPS Č. Švýcarsko rozvoj přeshraniční spolupráce navazování nových kontaktů a spolupráce mezi starosty

Budování destinace HROZBY možný příliv turistů do oblasti bez dostatečné doplňkové turistické infrastruktury (ubytování, stravování…) narušení klidových zón a celkového rázu oblasti (konflikty s orgány ochrany přírody, místními obyvateli….)

Území Lužických hor http://www.luzicke-hory.cz

Přeshraniční spolupráce čerpání dotačních prostředků v rámci česko-saské spolupráce partneři obec Oybin, Přírodní park Žitavské hory, obec Lohsa, město Reichenbach, marketingová společnost Horní Lužice Panoramatické tabule Technické zázemí - Polevsko

Společně rozvíjíme přeshraniční region Lužické a Žitavské hory Projekty v realizaci Společně rozvíjíme přeshraniční region Lužické a Žitavské hory CÍL: společné rozvíjení destinací Lužické a Žitavské hory PROJEKTOVÝ PARTNER: Touristische Gebietsgemeinschaft Naturpark Zittauer Gebirge/Oberlausitz e.V. AKTIVITY: zpracování příručky k přeshraniční spolupráci a vytvoření propagačního materiálu Lužických a Žitavských hor DOBA REALIZACE: 8/2017 – 7/2018 ZDROJ: Fond malých projektů, Program spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020 http://fmp.novoborsko.cz

Burza nápadů: Dvě země - mnoho nápadů - nová partnerství Projekty v realizaci Burza nápadů: Dvě země - mnoho nápadů - nová partnerství CÍL: navázání nových kontaktů pro budoucí přeshraniční spolupráci PROJEKTOVÝ PARTNER: Marketing-Gesellschaft Oberlausitz-Niederschlesien mbH AKTIVITY: tvorba formuláře pro zasílání projektových záměrů za účelem nalezení vhodného partnera, workshop potenciálních partnerů (24.10.2017) DOBA REALIZACE: 2/2017 – 11/2017 ZDROJ: Fond malých projektů, Program spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014-2020 www.oberlausitz.com/brautschau

Prezentace destinace Lužické hory Projekty v realizaci Prezentace destinace Lužické hory CÍL: zlepšení prezentace území Lužických hor, tvorba propagačních materiálů AKTIVITY: vytvoření webové prezentace destinace Lužické hory + trhací mapa s turistickými cíli v českém a německém jazyce DOBA REALIZACE: 9/2017 – 2/2018 ZDROJ: Dotační fond Libereckého kraje

Fenomény a zajímavosti regionu JEDINEČNÁ KRAJINA - hluboké lesy, výrazné vrcholy Lužických hor, pískovcová skalní města, skalní hrady ŠIROKÉ SPEKTRUM MOŽNOSTÍ TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU

Vrcholy: Luž, Pěnkavčí vrch, Jedlová, Klíč, Hvozd… Skalní útvary: Pustý zámek, Zlatý vrch, Dutý kámen, Panská skála, Bílé kameny… Vrcholy: Luž, Pěnkavčí vrch, Jedlová, Klíč, Hvozd… obec Prysk Bílé kameny, Jítrava

Varhany – Panská skála Radvanecký rybník Svojkov

Sloup v Čechách AJETO Lindava

Informace www.novoborsko.cz Svazek obcí Novoborska Lužické hory – neobjevený klenot pohraničí www.novoborsko.cz

Svazek obcí Novoborska Děkujeme za pozornost! Ing. Jan Sviták, starostka obce Prysk, předseda svazku e-mail: ou.prysk@prysk.cz mobil: 724 778 513 Mgr. Jana Nastoupilová, manažerka svazku e-mail: jnastoupilova@novoborsko.cz mobil: 777 293 246 Svazek obcí Novoborska www.novoborsko.cz