Skoba s.r.o. Autoři: ZUZANA HAVELKOVÁ, Katedra pastorační a sociální práce ETF UK, havelkovaz@seznam.cz SAMUEL PLECHÁČEK, Katedra pastorační a sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Koněvova 18, , Ústí nad Labem
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Plánovaný rozvoj služeb
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Ing. Stanislava Správková
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Prezentace pečovatelské služby
Kavárna PředMěstí Sociální podnik. Koncept Výjimečný interiér – měšťanský dům v centru města Regionální produkty Sociální podnik Ten podnik žije! Skvělý.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Komunitní a otevřená škola
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Podnikatelské modely sociální ekonomiky Mezinárodní vědecká konference Banská Bystrice 29. –
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
LIGA o. p. s. Bruntál Vznik Poskytování registrovaných sociálních služeb Zvyšování zaměstnatelnosti Vznik a podpora vzniku pracovních míst.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Společensky odpovědného podnikání
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Ing. Stanislava Správková
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

skoba s.r.o. Autoři: ZUZANA HAVELKOVÁ, Katedra pastorační a sociální práce ETF UK, havelkovaz@seznam.cz SAMUEL PLECHÁČEK, Katedra pastorační a sociální práce ETF UK, sam.plechacek@gmail.com

ŽIŽKOV

ŽIŽKOV 71 409 obyvatel 649 ha Významné stavby: Hlavní nádraží Televizní věž Národní památník na Vítkově

Historie r. 1358 založení vinic kolem Prahy Karlem IV. r. 1849 rozvoj, území pojmenováno Vinohrady, později Královské Vinohrady r. 1875 území rozděleno na Královské Vinohrady a Žižkov r. 1881 Žižkov se stal městem r. 1922 Žižkov se připojuje k Praze

Ekonomická situace žižkova Účelové fondy Významné investice Fond obnovy a rozvoje Fond dotační revitalizace Komenského náměstí revitalizace vyhlídkové trasy Pražačka informační centrum Jiřího z Poděbrad dům s pečovatelskou službou Habrová – hřiště pro teenagery

Komenského nám. nyní

Komenského nám. Po investici

Instituce a organizace Pečovatelská služba Praha 3 Integrační centrum Zahrada Základní škola Zahrádka Sportovní a rekreační areál Pražačka Arnika Asociace rodičů a přátel dětí nevidomých a slabozrakých v ČR Speciální mateřská škola Sauerova Autonomní sociální centrum Klinika Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví

Sociální problémy Stárnutí populace Problematika bezdomovectví Nedostatek práce pro znevýhodněné (projekt Restart) www.praha3.cz Komunitní plán rozvoje sociálních a návazných služeb na území městské části Praha 3 na období 2015 – 2019.

SKOBA s.r.o. Václav Pišoft (statutární orgán, jednatel, společník s vkladem), Marta Pišoft Kozáková (společník s vkladem) Křížkovského 10 130 00, Praha 3 Knihařská dílna na pražském Žižkově

Skoba s.r.o. Diáře, zápisníky, skicáky z recyklovaných materiálů Vyrobeno ručně a lidmi – každý kus je originál Chráněná pracovní místa – zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Chráněná pracovní místa 4 zaměstnanci, osoby se zdravotním postižením Poloviční úvazek Převážně lidé s duševním onemocněním Výroba v dílně i prodej v obchůdku

Homeless edition Spolupráce se sociálním podnikem Pragulic Materiál od bezdomovce Honzy Část zisku z prodeje mířilo zpět za Honzou a Pragulic

Základní principy sociálního podnikání Soustavná ekonomická aktivita Zapojení cílové skupiny do ekonomické činnosti Demokratičnost podniku (možnost zapojení pracovníků do řízení podniku) Využití místních zdrojů a místních podmínek

DĚKUJEME ZA POZORNOST www.iskoba.cz