Soňa Maruničová Říjen 2012 3. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Advertisements

Česká republika a její státní symboly.
Naše obec – Rožmitál p. Tř
MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Naše vlast ČESKÁ REPUBLIKA
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Obec, kde žiji Vesnice.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_577_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Naše vlast Naše vlast je Česká republika. Leží ve středu Evropy.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Naše město České Budějovice jsou krajské město. Byly založeny Přemyslem Otakarem II. roku Mají více jak obyvatel. Město řídí primátor. Městem.
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
69.1 Stavba věty jednoduché, základní skladební dvojice
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Naše vlast Prvouka – 3. ročník
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Název školyZákladní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektuCZ.1.07./1.4.00/ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 Hlavní + největší město ČR  Zároveň kraj a statutární město  Rozloha: 496 km²  Obyvatel: 1,3 mil  Primátor: RNDr. Tomáš Hudeček  Nadmořská výška:
VY_32_INOVACE_11_11_domov  1. znamenající nějaké vlastní lidské obydlí místo, kde jsme doma  2. domovina – výraz znamenající vlast nebo rodnou obec.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Česká republika.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Můj domov, má vlast Obec.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Autor: Andrea Kolářová
Domov - Obce.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Město a příměstské oblasti
Největší město v okolí naší obce!
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_26_NAŠE VLAST Mgr. Petra Kukuczková
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Město - vesnice
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Kdo chce být milionářem?
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Soňa Maruničová Říjen 2012 3. ročník Prvouka – Náš domov, obec, vesnice, město, vlast Prezentace slouží k upevnění znalostí týkajících se našeho domova, místa kde žijeme a naší vlasti.

Náš domov

Domov máme tam, kde žijeme se svými rodiči a sourozenci Domov máme tam, kde žijeme se svými rodiči a sourozenci. Za domov bývá považována obec nebo vlast, ve které žijeme. K místu, které je naším domovem , máme hezký vztah a vždy se tam rádi vracíme.

Obec

Náš dům nebo byt je umístěn v některé obci Náš dům nebo byt je umístěn v některé obci. Obce dělíme na vesnice a na města.

Vesnice jsou menší než město, bydlí tu méně obyvatel Vesnice jsou menší než město, bydlí tu méně obyvatel. Lidé zde mají postaveny většinou rodinné domy. Ve vesnici bývá obecní úřad, škola, zemědělské družstvo, menší obchod a kostel.

Vesnice jsou obklopeny přírodou Vesnice jsou obklopeny přírodou. V jejich okolí se nacházejí pole, louky, lesy. Ve vesnici je proto zdravější životní prostředí než ve městě.

Město je velká obec s mnoha obyvateli Město je velká obec s mnoha obyvateli. Ve městě sídlí úřady, nemocnice, školy, banky. Je tam mnoho obchodů a obchodních domů.

Jezdí zde stovky aut. Pohybovat se po městě umožňuje lidem také městská hromadná doprava – autobusy, tramvaje, trolejbusy, metro.

Vlast

Stát, ve kterém žijeme, se nazývá Česká republika. Je to naše vlast Stát, ve kterém žijeme, se nazývá Česká republika. Je to naše vlast. Nachází se ve středu Evropy. Rodným a zároveň úředním jazykem je čeština. Symboly státu jsou: státní hymna, státní vlajka a státní znak.

Hlavní město Hlavním městem České republiky je Praha Hlavní město Hlavním městem České republiky je Praha. Je to největší a zároveň nejlidnatější město u nás. Prahou protéká řeka Vltava. V Praze sídlí vláda České republiky. Pražský hrad je sídlem prezidenta.

Citace: http://office.microsoft.com http://www.mapy.cz/#x=14.495126&y=50.951038&z=16&c=h&l=15 http://www.mestomimon.cz/userfiles/image/mesto/Mesto_Mimon.jpg http://www.venire.de/Novo_Mesto_Slo.jpg http://mm.denik.cz/8/c8/dc_kostel_stare_krecany_denik_clanek_solo.jpg http://obrazy.wbs.cz/krkonose/les.jpg http://img.aktualne.centrum.cz/335/5/3350598-obili.jpg http://www.tyden.cz/obrazek/alamy-ajthh3-47bd9eb82846c_275x183.jpg http://wikitravel.org/upload/shared/thumb/b/b4/Prague_Metro.JPG/200px-Prague_Metro.JPG http://www.golfovezpravy.cz/grafika/mapa.gif http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%A1_republika http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prague_panorama.jpg