Spojené kralovství-památky Téma: Číslo projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

královské město na Temži
Spojené království Velké Británie
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Spojené království.
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
ANGLIE
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_05_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_259_Evropa AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Cestovní ruch Velké Británie a Irska
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace London VY_22_INOVACE_06 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Vytvořil Matěj Turek 8. B 10. ZŠ Plzeň
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Evropa – Západní Evropa
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ164 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Great Britain, The United Kingdom NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy :Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_17_Vl5_Velká.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, Kladno
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Evropská letoviska Název školy: ZŠ Salvátor
Spojené království Lukáš Vicherek.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Viki, Kači, Naty, Světlík, Káňa, Mara Terka, Domča, Bája, David
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Člověk a společnost, Dějepis
Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Makedonie
Nad mapou Evropy VY_32_Inovace_05KR-3
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název: Kraj Vysočina
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Iveta Plíšková
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Hana Řebíčková
LONDON P L A F A C M E O S U S.
London Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Autor: Mgr. Renata Nevrklová
Název materiálu: VY_32_INOVACE_176 Autor: Mgr. Martin Majer
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Název školy Autor: Název: Téma: Číslo projektu: ZŠ a MŠ Březno
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Státy bývalé Jugoslávie
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_77
AUTOR: Mgr. Blanka Goňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_05_02_London
Transkript prezentace:

Spojené kralovství-památky Téma: Číslo projektu: Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název: Spojené kralovství-památky Téma: VY_32_INOVACE_24_Spojené království-památky Číslo projektu: Cz.1.07/1.4.00/21.0360 Anotace: Materiál k interaktivní tabuli, zeměpis 8. ročník Zš

Spojené Království -památky

Znáš tyto stavby ?

Tower

Iron Bridge

Westminsterské opatství

Big Ben

Buckinghamský pálác

Hadriánův val

Loch Ness

Stonehenge

Silbury Hill

Obrův chodník

Pobřeží Doveru

Povodí Temže

London Eye

Konec Zdroje: SVEN WALTHER. http://www.sven-walther.de [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://www.sven-walther.de/privat/galerie/reisen/london/london-Bilder/77.jpg>. GORDON JOLY. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/File:Westminster_Abbey_London_900px.jpg>. PŘEMYSL OTAKAR. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Buckingham_palace1.jpg>. AUTOR NEUVEDEN. http://www.gymck.cz [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://www.gymck.cz/php/gallery/albums/userpics/10001/normal_06-070513.jpg>. AUTOR NEUVEDEN. http://www.kangaloosh.com [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://www.kangaloosh.com/images/LondonAtNightImages_02.jpg>. ASBESTOS. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/File:LochNessUrquhart.jpg/images/LondonAtNightImages_02.jpg MACTOGRAPHER. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Stonehenge-Green.jpg>. GREG O'BEIRNE. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://en.wikipedia.org/wiki/File:SilburyHill_gobeirne.jpg>. CHMEE2. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Giant%27s_Causeway_(14).JPG>. HTTP://WWW.FLICKR.COM/PEOPLE/FANNY/. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:White_cliffs_of_dover_09_2004.jpg>. ZXB. www.wikipedia.org [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:River_thames_oxford.jpg>. AUTOR NEUVEDEN. http://galerie.mobilmania.cz [online]. [cit. 28.6.2012]. Dostupný na WWW: <http://galerie.mobilmania.cz/data/588/london-eye.jpg>.