INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE KE 4. VÝZVĚ IROP „AKTIVITY VEDOUCÍ K ÚPLNÉMU ELEKTRONICKÉMU PODÁNÍ“ Hradec Králové 1.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Veronika Škutová Typy projektů ve specifickém cíli 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti.
3. VÝZVA IROP – REGULAČNÍ PLÁNY ING. MARKÉTA KUPCOVÁ
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
„VÍTEJTE I VY“, Železnohorský region
Seminář pro žadatele 5. VÝZVA MAS OPAVSKO IROP KOMUNITNÍ CENTRA 2017
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
seminář pro žadatele k 10. výzvě IROP „kybernetická bezpečnost“
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Zaměstnanost
Operační program Zaměstnanost
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2017
ŘV ITI MAP ORP Ostrava Ostrava
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
6. Výzva „MAS SVITAVA – IROP – Podpora vzdělávání II.“
4.Výzva IROP MAS MB – Rozvoj cyklodopravy v obcích i mezi obcemi
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
„VÍTEJTE I VY“, Železnohorský region
Seminář pro žadatele IROP – Infrastruktura vzdělávání
IROP - Integrovaný regionální operační program
Seminář k 5. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář pro žadatele 1.výzva MAS Kyjovské Slovácko v pohybu-IROP-Vzdělávání
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář k 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář pro potenciální žadatele
IROP - Integrovaný regionální operační program
Seminář pro potenciální žadatele
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA IROP –Infrastruktura ve vzdělávání
Seminář pro žadatele 2.výzva MAS Kyjovské Slovácko v pohybu-IROP-Zájmové, mimoškolní a celoživotní vzdělávání
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář k 1. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Integrovaný regionální operační program
Seminář k „4.vyzvě MAS Prostějov venkov-IROP-Cyklodoprava-I“
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
IROP - Integrovaný regionální operační program
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Územní plán s prvky regulačního plánu
Operační program Zaměstnanost
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro žadatele o dotaci
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 4 MAS.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 4. VÝZVA IROP –Infrastruktura ve vzdělávání
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Pracovní skupina Základní vzdělávání II.
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
VÝZVA Č. 4 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Transkript prezentace:

INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný regionální operační program INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ (předškolní, základní, zájmové a neformální vzdělávání)

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ obce organizace zřizované nebo zakládané obcemi zařízení péče o děti do 3 let školy a školská zařízení v oblasti předškolního a základního vzdělávání další subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit

PODPOROVANÉ AKTIVITY INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ HLAVNÍ AKTIVITY Infrastruktura pro předškolní vzdělávání Infrastruktura pro základní vzdělávání Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání

PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ Podporované aktivity: stavby a stavební práce spojené s výstavbou nové infrastruktury, včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí, rekonstrukce a stavební úpravy stávající infrastruktury, včetně zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečující bezbariérové užívání staveb, nákup pozemků a staveb (nemovitostí), pořízení vybavení budov a učeben, pořízení kompenzačních pomůcek (ne jako samostatný projekt). Hlavní zaměření projektu musí být ve vazbě na zvýšení nedostatečné kapacity školního zařízení. Projektové záměry musejí být uvedeny ve Strategickém rámci MAP.

ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ Podporované aktivity: stavby a stavební práce spojené s výstavbou infrastruktury ZŠ, včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí, rekonstrukce a stavební úpravy stávající infrastruktury, včetně zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečující bezbariérové užívání staveb, nákup pozemků a staveb (nemovitostí), pořízení vybavení budov a učeben, pořízení kompenzačních pomůcek (ne jako samostatný projekt), zajištění vnitřní konektivity školy a připojení k internetu. Hlavní zaměření projektu musí mít vazbu na klíčové kompetence, bezbariérovost a zajištění konektivity a připojení k internetu (relevantní v případě realizace této aktivity). Projektové záměry musejí být uvedeny ve Strategickém rámci MAP.

ZÁJMOVÉ A NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ Podporované aktivity: stavby a stavební práce spojené s vybudováním infrastruktury pro zájmové a neformální vzdělávání, rekonstrukce a stavební úpravy stávající infrastruktury, včetně zabezpečení bezbariérovosti dle vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečující bezbariérové užívání staveb, nákup pozemků a staveb (nemovitostí), pořízení vybavení budov a učeben, pořízení kompenzačních pomůcek (ne jako samostatný projekt). Hlavní zaměření projektu musí být ve vazbě na zvýšení nedostatečné kapacity a na zvýšení kvality vzdělávání v klíčových kompetencích. Projektové záměry musejí být uvedeny ve Strategickém rámci MAP, KAP.

VEDLEJŠÍ AKTIVITY – pro všechna opatření INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ demolice související s realizací projektu, pořízení bezpečnostních prvků a zařízení, osvětlení, elektronického a mechanického zabezpečení (MŠ), pořízení bezpečnostních prvků a zařízení u vstupu do budovy (ZŠ) pořízení herních prvků (MŠ), úpravy venkovního prostranství (přístupové cesty v areálu, zeleň, hřiště a herní prvky) (MŠ), úpravy zeleně a venkovního prostranství (ZŠ, zájmové a neformální vzdělávání), projektová dokumentace, EIA, zabezpečení výstavby (technický dozor investora, BOZP, autorský dozor), pořízení služeb bezprostředně související s realizací projektu (příprava a realizace zadávacích a výběrových řízení, zpracování studie proveditelnosti), povinná publicita (podle kap. 13 Obecných pravidel).

PODPOROVANÉ AKTIVITY INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ ROZDĚLENÍ AKTIVIT PROJEKTU Hlavní aktivity projektu minimálně 85 % CZV projektu Vedlejší aktivity projektu maximálně 15 % CZV projektu

INDIKÁTORY INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ Žadatel je povinen si v žádosti o podporu vybrat z indikátorů, které jsou uvedené ve Specifických pravidlech vydaných k příslušné výzvě. Žadatel uvede výchozí hodnotu, cílovou hodnotu vč. popisu způsobu stanovení této hodnoty a datum, ke kterému ji musí naplnit. Cílová (plánovaná) hodnota indikátoru je závazná. Úprava – podstatná změna Nesplnění – sankce Zajistit prokazatelnost vykazovaných hodnot – např. prezenční listiny, výkazy Podrobné informace k jednotlivým indikátorům, a závazná pravidla jejich vykazování a výpočtu - obsahují metodické listy indikátorů (příloha Specifických pravidel příslušné výzvy).

INDIKÁTORY INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ Ukázka výčtu indikátorů: Žadatel je povinen zavázat se k výběru a naplnění následujících indikátorů: Pro všechny aktivity 5 00 00 Počet podpořených vzdělávacích zařízení - výchozí hodnota je nulová 5 00 01 Kapacita podporovaných zařízení péče o děti nebo vzdělávacích zařízení – výchozí hodnota je nulová Infrastruktura pro předškolní vzdělávání 5 01 20 Počet osob využívající zařízení péče o děti do 3 let – výchozí hodnota platná k datu začátku školního roku, ve kterém je podávána žádost o podporu, cílová hodnota orientační – k datu začátku školního roku, který následuje po ukončení projektu

POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOSTI O PODPORU INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ Plná moc Zadávací a výběrová řízení Doklady o právní subjektivitě Studie proveditelnosti Doklad o prokázání právních vztahů k majetku, který je předmětem projektu Územní rozhodnutí s nabytím právní moci nebo územní souhlas nebo účinná veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení s nabytím právní moci nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení nebo pro ohlášení stavby Položkový rozpočet stavby Výpočet čistých jiných peněžních příjmů Čestné prohlášení o skutečném majiteli Výpis z Rejstříku škol a školských zařízení Stanovisko Krajské hygienické stanice ke kapacitě školy (MŠ)

ZÁKLADNÍ INFORMACE K VÝZVĚ INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ Vyhlášení výzvy: únor – březen 2018 Příjem žádostí o podporu – min. 4 týdny Datum zahájení realizace projektu: nejdříve 1. ledna 2014 Datum ukončení realizace projektu: 29. 3. 2019 Celková částka dotace z EFRR pro výzvu: 11 946 040 Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 100 000 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 3 000 000 Kč VÝŠE PODPORY: 95 % (5 % ŽADATEL) veškeré informace k Výzvě (dokumentace, pravidla apod.) jsou uvedeny na webových stránkách MAS Lužnice

INFORMAČNÍ SYSTÉM MS2014+ INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ je určen pro zadávání žádostí o podporu a správu projektů po celou dobu jejich životního cyklu https://mseu.mssf.cz/

MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, Děkujeme za pozornost MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, www.masluznice.bechynsko.cz