mages de Images 70 ans après

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život Ferdy Mravence.
Advertisements

Den D.
Vývoj ve světě po 2.světové válce
Červen  Odpolední odjezd z Brna  Směřujeme do severní Francie – Omaha Beach (místo vylodění spojenců za 2.světové války)  Odpoledne nalodění.
Počátky a příčiny 1. světové války
Peloponéský spolek Kateřina Novotná 1.A.
Člověk a společnost Dějepis 20. století Od Stalingradu do Prahy VY_32_INOVACE_07 Sada 23 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
Formování bloků a Balkánské války
Evropa před 1. světovou válkou
Holocaust Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Pro fotografy, kte ř í to ocení, ale i pro ty, kte ř í mají rádi staré fotografie nabízím k prohlédnutí tyto: Unikátní fotky z ob č anské války v USA.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (III. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
SHROMAŽĎOVÁNÍ ZPRÁV D OPISOVATELÉ Seriózní hlavní noviny mají v mnoha zemích světa stálé dopisovatele Pracují v hlavních městech nejvýznamnějších zemí.
2. světová válka v Evropě Válka v Evropě v letech
Vytvoření protihitlerovské koalice, otevření druhé fronty
Kriegsmarine  Původně Hochseeflotte  Po první světové válce zdecimováno  1925 – lehký křižník Emden  Battleship – z německého Panzerschiff Petr Bludský.
Příběh vojáka z první světové války
I. světová válka – konec války
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivityInovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
POLITICKÉ A ÚZEMNÍ DŮSLEDKY
Mnichovská dohoda Petr Machala.
Jak by si definoval slovo hrdina? Co podle tebe musí člověk dělat, aby si ho označil jako hrdinu? Znáš nějakého hrdinu ve světě? Ve svém okolí? Promysli.
DĚJINY VE FOTOGRAFIÍCH Češi a Slováci za první světové války Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_06 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluPřehled událostí Anotace Prezentací zopakuje.
Nejdůležitější letopočty dějepisu 9.ročníku
Prolínání obrazů s různou hloubkou ostrosti
II. světová válka 1944 (II.) Petr Machala.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135
Válka ve Středomoří, Africe a na Balkáně
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (XII. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Zdá se,že to není možné ! GENERÁL DWIGHT D. EISENHOWER MĚL PRAVDU, KDYŽ DAL ROZKAZ NATOČIT A VYFOTIT CO MOŽNÁ NEJVÍC...
Stoletá válka
Vytvoř prezentaci. Titulní strana Název – dle vlastního výběru zvolíte jeden z těchto názvů (nebo vymyslíte vlastní) : – Zajímavá a památná místa v Týně.
70. výročí osvobození Bosonoh
2. světová válka v Evropě Koordinace postupu spojenců
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autor prezentace: Matěj Weinrich autor fotografií: Matěj Weinrich.
Druhá světová válka Společný postup Spojenců – str Spojenci = ? 2. O čem jednali v Moskvě (1943)? 3. O čem jednali na konferenci v.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Jitka Hajná Název: VY_32_INOVACE_19_D_2. světová válka Téma:
Druhá světová válka. 1.Kdo je na obrázku? 2.Jaké spojenectví karikatura vyjadřuje? 3.Co jednotlivé státy získaly?
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004 Jméno: Karin Šubrtová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Anna Zabranská ČísloVY_32_INOVACE_3137 NázevKonec 1. svět. války a Pařížská mírová konference Téma.
světová válka.
Směřujeme k samostatnosti
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
Zdá se,že to není možné ! IT SEEMS IMPOSIBLE !
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc
První světová válka. Vznik československého státu.
Anotace: Prezentace pro 8. ročník. POMOCNÝ MATERIÁL K VÝKLADU
Peloponéský spolek Josef Hanzl 6.B.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Digitální učební materiál:
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Německá próza mezi válkami
ŽIVOT NA MRAKODRAPECH.
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_DĚJEPIS
I. světová válka.
Druhá světová válka 4. fáze ( – )
Křížovka – krycí názvy 2. světové války
Panzerkampfwagen V Panther
Transkript prezentace:

mages de 1944. Images 70 ans après  

Přes 70 let odděluje tyto černobílé fotografie těch, kteří bojovali, aby podle barevných obrázků dnes ostatní mohli žít v klidu. 6. června 1944 bylo vylodění spojenců v Normandii, také známé jako den - D. Jde o událost, která znamenala začátek invaze spojeneckých sil ve Francii za německé okupace za druhé světové války. Ten, který si přeje označit tuto historickou událost je Reuters fotograf Chris Helgren který shromáždil obrazové soubory, které byly uděány při přistání a navštívil stejná místa a vyfotografoval to jak to vypadá dnes.

TO JE SKORO PO 70ti LETECH