Žáci dostali tento domácí úkol:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Únor 2012
Advertisements

POČASÍ PODNEBÍ je okamžitý stav troposféry v určitém místě na Zemi, který lze vyjádřit pomocí tzv. meteorologických prvků je dlouhodobý stav troposféry.
ATMOSFÉRA.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Tepelná výměna prouděním
POČASÍ = aktuální stav atmosféry Počasím se zabývá věda: meteorologie
Základy meteorologie.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
CYKLONA EMMA A JEJÍ PROJEVY V HOŘICÍCH Bc. Radek TOMÁŠEK.
Člověk a příroda.
ENERGIÍ NABITÁ ATMOSFÉRA
Tlak vzduchu, tlakové útvary
ATMOSFÉRA atmosféra = plynný (vzdušný) obal Země Složení vzduchu:
Měření teploty.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
POČASÍ V ČESKÉ REPUBLICE 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Tlak a proudění vzduchu
POČASÍ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_6B1 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Teplo, teplota- pozorování počasí Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2012.
FYZIKA ZEMSKÉ ATMOSFÉRY 3
Počasí.
PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
POČASÍ A PODNEBÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Hromnice.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kalendář - květen Petr Machala.
Počasí 5. ledna Cíl hodiny pracovat s porozuměním s pojmy počasí, meteorolog, tlak vzduchu, teplota vzduchu, proudění vzduchu, vítr pracovat s porozuměním.
Počasí L. Hronová, 8. K 2014.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
JET STREAM Tryskové proudění Tereza Kohoutková GÚ PřF MU 2008.
01.12 Práce s meteorologickou stanicí Ing. Magda Pavezová Projekt Praktický výcvik žáků v Malém hospodářském dvoře byl spolufinancován Evropským sociálním.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Fyzika 2. stupeň VY_52_INOVACE_01_11 Teplota tělesa Mgr. Lucie.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 23.května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. předpověď počasí na 26. května 2014.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 16. května 2014.
Oběh vzduchu na Zemi autor: Mgr. Jana Mikešová
Počasí. obsah počasí sluneční záření, teplota vzduchu, vlhkost vzduchu, oblačnost, vodní srážky, tlak vzduchu, vítr předpověď počasí pozorování počasí.
Podnebí, podnebné pásy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/18 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.
Podnebí ČR.
Základy programu Excel
Měření teploty.
Saturn.
Podnebí typické střídání čtyř ročních období Co ovlivňuje podnebí? a)
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Fyzika 6. ročník
Prezentace pro PIV2 Kateřina Mrázková
ZEMĚPIS - 6. ročník Atmosféra
PODNEBÍ SLOVÁCKA.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Saturn.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
zpracovaný v rámci projektu
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Základní škola Lednice Břeclavská 510
JAK SE RODÍ POČASÍ.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B34Fy6_Teplota
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ČR leží v mírném p. p. střídají se 4 roční období
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Staň se meteorologem !.
Změna teploty vzduchu v průběhu času
Transkript prezentace:

Žáci dostali tento domácí úkol: Musí si vybrat některý den v týdnu a sledovat: venkovní teplotu v hodinových intervalech a naměřené teploty teploměrem zanést do tabulky (nejméně 10 měření) v programu Microsoft Office Excel sestrojit spojnicový graf venkovní teploty sledovat povětrnostní podmínky a podle Beaufortovy stupnice určit přibližnou rychlost větru najít si, zda na uvedený den se nevztahuje pranostika. Zamyslet se nad dlouhodobým pozorováním počasí našimi předky Dokážete i vy vypracovat tento domácí úkol? Ukázka vypracovaného domácího úkolu žákem 6. ročníku ZŠ

Jméno a příjmení žáka: Zdeněk Novák třída: 6. A Datum sledování venkovní teploty a povětrnostních vlivů: sobota 12. května 2007 Druh teploměru: lihový teploměr s rozsahem -30° C až 50° C Tabulka naměřených hodnot venkovní teploty: Čas(h) 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Teplota (°C) 2 4 Teplota ( °C) Graf Čas (h)

Pranostiky na tento den: V 5 hodin ráno byla obloha zatažená. Větve stromů se nehýbaly – rychlost větru nulová. V 9 hodin vysvitlo sluníčko, které mělo vliv na zvyšující se teplotu vzduchu.Ta začínala postupně stoupat. Kolem 13. hodiny jsem začal pociťovat vítr, a to severozápadního směru, který způsobil souvislý šumivý pohyb větví, keřů a odhozených papírků. Vítr mohl dosahovat rychlosti 3 m/s. Pranostiky na tento den: 12. května má svátek Pankrác. Na tento den se vztahuje několik pranostik: Na Pankráce suchý den – urodí se víno, hustý bude len. Pankrác bez deště – hojnost vína. Pankrácova nepohoda – vinohradům výhoda. Pankrác, Servác, Bonifác – ledoví muži, spalují mrazem ovoce i růži. Pankrác, Servác, Bonifác – pro sadaře jsou zlí páni. Pranostika o ledových mužích není u nás původní a dokonce není příliš stará. V našich zemích je doložena teprve v 18. století.

Proto hospodáři, zahradníci a vinaři s chladem a mrazíky kolem poloviny května počítají a nedávají do země (nesází) např. rajčata, cukety a papriky. Dokážete vysvětlit, proč v polovině května dochází k jistému ochlazení s výskytem přízemních mrazíků? Nejčastější příčinou vpádu studeného vzduchu na naše území bývá tlaková výše nad Skandinávií a tlaková níže nad východní Evropou. Mezi těmito dvěma tlakovými útvary k nám proudí studený vzduch od severu. Dojde-li během noci k vyjasnění mohou nastat chladná rána s četnými přízemními mrazíky.