EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PREZIDNETI VÁCLAV KLAUS A VÁCLAV HAVEL
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Česká republika-demokratický stát
Česká republika-demokratický stát
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
Volby – volba prezidenta v ČR
Česká republika – demokratický stát
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
V OLBY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. VOLBY V ČESKÉ.
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
VY_32_INOVACE_SVF33360DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
Poznej politiky Kristýna Dudová. předseda vlády, poslanec PČR předseda strany ODS, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení.
VY_32_INOVACE_SVF33260DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Dělba moci.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Vrcholné státní orgány Autor:
MOC ZÁKONODÁRNÁ Právní řád – není neměnný, lze jej měnit
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_409.
Politický systém Itálie
Významní čeští politici. Miroslava Němcová Předsedkyně poslanecké sněmovny v letech ?
Název školy: Základní škola Městec Králové
STÁTNÍ SVÁTEK 17. listopadu
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky
Doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VLAST 6. ročník.
Prezident ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Politici České republiky Monika Synková. 1.) Vlasta Parkanová  2010 – současnost: Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky 
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka TémaPrezidenti.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, zkr. PSP ČR, PS PČR, v Ústavě České republiky označovaná jen jako Poslanecká.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Zdroj obrázků: VOLBY A VOLEBNÍ SYSTÉMY volby jsou hlavním mechanismem demokracie, kdy občané volí své zástupce, kteří reprezentují.
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
Volby a volební systém ČR. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
EU_32_sada1_14_SV_Vláda_Cup
Výchova k občanství Moc výkonná
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
VOLBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky
Výchova k občanství Moc zákonodárná
Politici ČR Kateřina Kurcová 7A/
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Demokracie Vlastivěda – 4. ročník
MOC ZÁKONODÁRNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Výchova k občanství Volby jako základ demokracie
VOLBY V ČR.
Život v demokracii DEMOKRACIE FORMY STÁTU kdo moc vykonává:
Volby prezidenta
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
EU_52_sada1_08_ZPM_Adventní věnec_Cup
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup   Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Cuperová Anotace Žáci si rozšiřují své znalosti o volbě prezidenta Vzdělávací oblast Odborné činnosti Předmět Společenské vědy Tematická oblast/téma Místo, kde žijeme/Prezidentské volby Výsledky vzdělávání seznámit se s významnými událostmi naší vlasti Klíčová slova Přímé volby, kandidáti, první a druhé kolo Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání  Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy jednoleté Ověřeno  Datum: 14. 1. 2013 Třída: I. PRŠ 1 Zdroj http://www.csr-prezidenti.ic.cz/klaus.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Volba_prezidenta_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky_2013 http://nasepenize.cz.imag3box.com/images/image/00/lide/milos-zeman-spoz.jpg http://www.top09.cz/files/photos/large/20100716113918.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Milo%C5%A1_Zeman http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Schwarzenberg

Prezidentské volby 2013

Vlajka prezidenta České republiky:

VOLBY Volby prezidenta jsou jednou za 5 let. Stejný prezident může být zvolen maximálně dvakrát po sobě. Prezident musí splňovat podmínky: - musí to být občan starší 40 let - nesmí být trestán za velezradu nebo porušení Ústavy - mít podepsanou petici minimálně 50 000 občany, nebo podporu nejméně 20 poslanců nebo senátorů. Existují dva druhy voleb prezidenta - přímé a nepřímé. Ve volbách nepřímých prezidenta volí poslanci a senátoři. Letos se v České republice poprvé konají přímé volby prezidenta. To znamená, že prezidenta mají právo volit obyčejní občané ČR.

Kandidáti na prezidenta V prvním kole, které se konalo 11. a 12. ledna 2013 zvítězili dva kandidáti, kteří postupují do druhého kola, jelikož nikdo z nich neměl více jak 50% hlasů. Miloš Zeman Karel Schwarzenberg Jan Fischer Jiří Dienstbier Vladimír Franz Zuzana Roithová Táňa Fischerová Přemysl Sobotka Jana Bobošíková

Kandidáti do 2. kola Miloš Zeman Karel Schwarzenberg

Výsledky prvního kola volby Červeně jsou zobrazeny kraje, v nichž získal nejvíce hlasů Miloš Zeman, modře kraje, v nichž uspěl Karel Schwarzenberg  druhé kolo je o dva týdny později 25. a 26. ledna.

Václav Klaus Narodil se 19. června 1941 Praha je druhý prezident České republiky. V minulosti působil jako bankovní úředník po listopadu 1989 se stal ministrem financí ČSSR. Od roku 1992 do roku 1998 zastával post předsedy vlády. V letech 1998-2002 byl předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Prezidentem České republiky je od roku 2003, v roce 2008 obhájil svůj mandát pro druhé volební období.  Funkční období dosavadního prezidenta  Václava Klause  končí 7. března 2013.

Karel Schwarzenberg  -narodil se10. prosince1937 je český politik, příslušník české větve rodu Schwarzenbergů. Od r. 2010 je poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, prvním místopředsedou vlády a ministrem zahraničních věcí. V minulosti působil jako vedoucí kanceláře prezidenta Václava Havla a v letech 2004–2010 senátorem Parlamentu ČR. Jako své povolání pravidelně uváděl, že je lesník později také senátor. Ing. Miloš Zeman, CSc. - narodil se 28. září 1944 je český politik, ekonom. Během politického života zastával významné funkce předsedy vlády (1998–2002), předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky (1996–1998) a předsedy České strany sociálně demokratické (1993–2001). V roce 2010 byl zvolen čestným předsedou Strana práv občanů. Videoodkaz s výsledky voleb prvního kola: http://volby.idnes.cz/