Plodiny budoucnosti Vypracovala: Veronika Vojáčková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ / ČERPADLA Autor: Vojtěch Rozsíval.
Advertisements

MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
Vypracoval: Pavel Krajčovič Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Ing. Hana Zmrhalová Název: VY_32_INOVACE_06_CH9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: PALIVA Anotace:
HIV Vypracoval: David Pospíšil Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Panda velká Vypracoval: Alexandr Stanislav Macháček Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Voda Vypracoval: Martin Popelka Obor: Technické lyceum Třída: 2.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Nerostné bohatství na Zemi Vypracoval: Tomáš Vávra Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
Vypracoval: Veronika Vojáčková Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 6 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Energetická hodnota potravin (EH)
Rádce ŠJ 3 propojuje ND a SK v jeden celek
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Živá příroda – houby Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Recyklace Vypracoval: Michal Brzobohatý Třída: 2L
Den vody Prchalová Zdeňka 2. stupeň Základní školy speciální
Tygr Vypracoval: Viktor Andrianov Třída: 1.L Předmět: Biologie
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Ozónová vrstva Země Vypracoval: Adam Zacpal Obor: Technické lyceum
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Vypracoval: Tomáš Svrčina
Téma: Světlo Vypracoval: Bohumil Baroch
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Centrální nervová soustava (CNS)
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Strach a proč se rádi bojíme
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Delfín Skákavý Vypracoval: Martin Polášek
Název projektu: Moderní škola
Bazální metabolismus Výpočet denního energetického výdeje
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Oběh vody v přírodě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
GENOVÉ INŽENÝRSTVÍ CRISPR-Cas9
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Poletucha vlnatá Vypracoval: Matouš Hartmann
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Zbytečné části těla Vypracoval: Marek Dosoudil
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
vypracoval: Zdeněk Pěčonka
Vypracoval : Matyáš Fritscher
Světlo Vypracoval: Lukáš Gibala Obor: Technické lyceum Třída: 2L
Vodní energie,přehrady
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava PORTUGALSKO 2018.
Organizace práce na prodejně
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Diferencované stravování
Když jsem já sloužil… Jazyk a řeč.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Umím si umýt ruce Samostatně používám ručník Nepoužívám v průběhu dne nebo odpoledního odpočinku pleny Umím používat WC (nepoužívám nočník!) Umím se vysmrkat,
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Lidské svaly a kůže ČLOVĚK.
Diagnostika dítěte předškolního věku
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Plodiny budoucnosti Vypracovala: Veronika Vojáčková Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2016/17 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar, MBA Datum vypracování: 25.3. 2017

AGROEKOLOGIE spočívá v kombinování různých plodin, stromů či keřů spolu s rybníkem, který slouží nejen k chovu ryb, ale také jako zásobárna vody jednotlivé rostliny na sebe zároveň vzájemně působí a chrání se proti škůdcům, aniž by bylo třeba používat chemické prostředky

VERTIKÁLNÍ FARMY Ve speciálních halách s osvětlením LED vyprodukuje firma100krát více než farmáři na klasickém poli na venkově spotřebují o 40 procent méně energie, o 99 % méně vody a celkově se snižuje o 80 % plýtvání potravinou rostou až 2,5-krát rychleji

MASO BUDOUCNOSTI tkáň ze zvířete -> oddělíme svalové buňky -> změníme v buňky svalové tkáně levnější, nezatěžuje přírodu, nebude ani vyžadovat smrt zvířat, což se líbí i sdružením na jejich ochranu

SÓJA rozmanitost využití (tofu, mléko, izolovaný sójový protein..) spory kvůli možné škodlivosti

GENETICKY UPRAVENÉ POTRAVINY rychlý růst přizpůsobení podmínkám méně alergenů -> více prospěšných látek

MOŘSKÉ ŘASY zdravé rychle se množí málo kalorií, velké procento proteinů, minerálů a vlákniny nevýhodou je chuť, která málokoho nadchne

KANIBALISMUS Kanibalismus od humanismu dělí 7 týdnů od zavření supermarketů!

DĚKUJI ZA POZORNOST A ZAMYŠLENÍ NAD PROBLÉMEM

ZDROJE http://magazin.cz/lifestyle/9341-jak-bude-vypadat-jidlo-budoucnosti http://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/geneticky-modifikovane-potraviny-a-krmiva.aspx https://glopolis.org/1718/agroekologie-cesta-k-budoucnosti-bez-hladu http://www.national-geographic.cz/clanky/vertikalni-farma-je-stokrat-efektivnejsi-nez-venkovske-pole-20150113.html VŠECHNY OBRÁZKY MAJÍ HYPERTEXTOVÝ ODKAZ